Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #1
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #2
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #3
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #4
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #5
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #6
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #7
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #8
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #9
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #10
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #11
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #12
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #13
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #14
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #15
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #16
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #17
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #18
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #19
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #20
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #21
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #22
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #23
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #24
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #25
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #26
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #27
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #28
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #29
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #30
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #31
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #32
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #33
Vakantiehuis Middelkerke max. 8 personen 4 slaapkamers #34
8,0

Vakantiehuis Middelkerke

België ↬ West Vlaanderen ↬ eur-be-8430-41
814

Beschrijving

Kom tot rust midden in een beschermd duingebied, in deze volledig gerenoveerde art-decowoning uit 1924 naar de hand van architect Georges Vivenoy. De vakantiewoning beschikt over 4 slaapkamers en is ideaal voor een groot gezin of 2 gezinnen. De villa ligt op slechts 50 m van de zee, zodat een dagje strand altijd tot de mogelijkheden behoort.

Deze vakantiewoning is ideaal voor een strandvakantie. Daarnaast kan je met de kusttram verschillende plaatsen aan de Belgische kust bezoeken. Neem ook eens een kijkje in de levendige badplaats Oostende met haar gezellige restaurants, leuke winkels en cafés.

De villa was lange tijd eigendom van De Lijn, de Belgische kusttram. Inmiddels is de villa in oude glorie hersteld en heeft deze de status van geklasseerd monument ontvangen. De villa heeft prachtige details, zoals lambrisering, paneeldeuren en erkers. De villa beschikt over pelletkachels als ecologisch verantwoord verwarmingssysteem.

Bijzonderheden
Deze woning wordt vanwege de rust niet verhuurd aan groepen jongeren
Betreffende COVID-19: Gasten voor dit vakantiehuis worden alleen geaccepteerd als zij kunnen voldoen aan de Corona-maatregelen en -eisen zoals die door de lokale overheid worden gehanteerd. Aangezien de Corona-maatregelen in de loop der tijd veranderen, verzoeken wij u de maatregelen kort voor vertrek nogmaals te controleren.
Houd er rekening mee dat in de meeste landen en/of regio’s COVID-19 maatregelen van kracht zijn. Wij adviseren u hiermee rekening te houden bij het boeken van uw vakantiehuis, aangezien een wijziging in de restricties in het algemeen geen geldige reden kan zijn om de boeking kosteloos te annuleren.

Tip van de eigenaar
De vakantiewoning Georges Vivenoy is gebouwd in 1924 naar een ontwerp van de gelijknamige architect Georges Vivenoy. Hij was een leerling van de bekende Belgische Art Nouveau-architect Victor Horta. Georges Vivenoy liet zich door zijn leermeester beïnvloeden, maar wist wel een duidelijk eigen stempel op zijn ontwerpen te drukken. Deze villa met bijbehorende fabriek werd gebouwd om stroomgeneratoren in onder te brengen. Deze generatoren moesten stroom leveren aan de elektrische kusttram die de eerste generatie stoomtrams zou vervangen.

Enkele jaren voor de bouw werd een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerpen van een tractiestation met bijhorende woongelegenheid. Uit de 43 jonge architecten die zich hadden ingeschreven voor deze wedstrijd, werd het ontwerp van Vivenoy als beste uitgekozen, wat resulteerde in deze bijzondere villa te Middelkerke. Begin jaren '30 woonde de chef van het tractiestation in de villa met zijn grote gezin met maar liefst zestien kinderen.

Lange tijd was de villa eigendom van De Lijn, de Belgische kusttram. Het gebouw heeft in het eind van de twintigste eeuw lange tijd leeg gestaan en verkeerde daardoor in erbarmelijke staat. Rond de eeuwwisseling startte de huidige eigenaar met de restauratie. Inmiddels is de villa in oude glorie hersteld en heeft deze de status van 'geklasseerd monument' ontvangen.

Nu biedt dit monument vakantiegangers de gelegenheid om te logeren aan de Belgische kust. 's Avonds is het heerlijk kuieren langs het strand tussen Middelkerke en Westende, om daarna eenn terrasje te doen bij ondergaande zon. Regelmatig zijn er markten op de dijk vanaf het casino, zoals rommelmarkten met animatie en optredens. De cultuurwandeling BEAUFORT is tevens een bijzonder evenement met kunstwerken en bezienswaardigheden op verschillende locaties. Vergeet ook zeker niet het ruime aanbod fietsroutes door het polderland en de vele rustplaatsjes en mooie zichten. Ook voor de kinderen zijn er heel wat ontspannigsmogelijkheden, zoals de West-Vlaamse "Billekarren".

In de omgeving
 Zee op 0.1 km

Beschikbaarheid

Deel dit vakantiehuis op

Huisindeling

Parterre
Hal
Woonkamer:
hal (2-pers. slaapbank, tv, stereo-installatie)
Eetkamer:
eettafel
Keuken:
koffiezetapparaat, oven, magnetron, afwasmachine, koel-/vriescombinatie
Op de 1e etage
Slaapkamer:
2-pers. bed, verwarming (elektrisch)
Slaapkamer:
2-pers. bed, verwarming (elektrisch)
Slaapkamer:
2-pers. bed, verwarming (elektrisch)
Slaapkamer:
2-pers. bed, verwarming (elektrisch)
Badkamer:
douche, wastafel, toilet
Algemeen
Kachel (Pellet)
Wasdroger
Wasdroger
Wasmachine
Wasmachine
Tuin (privé, omheind)
Parking
Ligstoelen

Ligging

Beoordelingen

Vandeven
1 week09-07-2021 - 16-07-2021
We zijn absoluut zeer tevreden over Belvilla, maar helemaal niet te spreken over de huiseigenaar, deze vrouw woont naast de huur vakantie woning. Zij kwam steeds klagen over het feit dat we met een persoon te veel waren ( we hadden geboekt voor 8 volwassen en we waren met 5 volwassen personen en 5 jonge kindjes). Dit zou een probleem vormen op vlak van verzekering maar waar het haar werkelijk om ging was het extra water en electriciteitsverbruik… wat op niets sloeg gezien we hier niet in overdreven hebben qua water, de kindjes gingen vaak samen onder de douche. Daar tegenover staat dat de douche zeer lang na blijft druppen omwille van een slechte dichting… zou ze dit oplossen zou het beter zijn voor het waterverbruik. De huiseigenaar, zij maakte ook steeds de opmerking dat ze het geld niet nodig had, hun Delhaize in Westende bracht meer dan voldoende op… De woning zelf is top voor een groot gezin of mensen die mekaar goed kennen ( er is maar 1 badkamer), zeer mooi afgewerkt door de vorige eigenaars ( die super sympathiek waren, we hadden de woning 5 jaar geleden al eens gehuurd). Al bij al een leuke vakantie die deels verpest werd door de huiseigenaar die haar boekje te buiten ging en zelfs dreigde met politie voor 2 jonge kindjes … ?
Mevr. Boom
3 dagen08-11-2019 - 11-11-2019
Vriendelijke eigenaar, goede ontvangst. Jammer dat het huisje nog niet opgewarmd was.
Mevr. Van Ameijde
1 week23-08-2019 - 30-08-2019
De foto is wel wat misleidend want je huurt maar het linkse gedeelte van huis. Is wel speciaal van binnen. En er is geen privé parking wat de beschrijving doet vermoeden. Is wel parking in de buurt maar in hoog seizoen toch wat zoeken. Prachtige omgeving. Vriendelijke eigenaresse die daar dus ook woont.
Mevr. Emmen
1 week02-08-2019 - 09-08-2019
Fijn huis, met mooie elementen. Lekker vlak bij zee en aan de achterkant rustig in de duinen. De knarsende trams zorgen voor een bijzonder sfeertje.
Mevr. Peeters
4 dagen31-12-2018 - 04-01-2019
Toen we aankwamen in het huis was het er ijskoud. De eigenaar had de peletkachel net aangestoken. Onze eerste kennismaking met het huis zou aangenamer geweest zijn als de eigenaar de peletkachel 's morgens al had aangestoken. We hebben ook gans ons verblijf problemen gehad met de kachel. De kachel in de woonkamer viel steeds uit, zodat we van deze ruimte geen gebruik hebben kunnen maken. De kachel in de eetkamer functioneerde ook niet naar behoren. De eigenaar is wel langs geweest om de kachel te stofzuigen en dan was het beter. De kachel in de woonkamer bleef uitvallen. De slaapkamers zijn ok, maar er is maar één badkamer die grenst aan een slaapkamer. Dit wil zeggen dat iedereen die naar de badkamer gaat door die ene kamer moet passeren. Boven staat het toilet in de badkamer, ook een nadeel. De douche is wel heel comfortabel. De keuken is heel klein en er is weinig kookgerei. Het vuur werkt heel traag. Tegen de muur in de eetkamer staan stoelen die aan elkaar hangen en waar je in wegzakt. Dit is heel moeilijk om te eten. In de woonkamer staan slechts twee zetels, je kan dus niet met iedereen in de woonkamer zitten. Middelkerke is ronduit lelijk. Het staat vol appartementsblokken en in het binnenland hebben we een wandeling gemaakt, maar ook daar was niets te zien op de landbouwwegen.
Mevr. Emmen
1 week27-07-2018 - 03-08-2018
Weer een heerlijke week gehad, de zee vlakbij voor een frisse duik, mooie zonsondergangen, heerlijke mosselmaaltijden en een fijn huis om in te verblijven!
Mevr. Brans
1 week20-07-2018 - 27-07-2018
De kust in België is niet mooi, parkeren was een ramp
Dhr. Eetgerink
1 week26-01-2018 - 02-02-2018
Het huis, omringd door rustige duinen, is erg mooi, een pareltje in het anders minder fraaie Middelkerke. De zee is alom aanwezig, ondanks de muur van appartementsgebouwen.
Dhr. Vandyck
1 week27-10-2017 - 03-11-2017
Prachtig gebouw speciale decoratie dicht bij de zee wel een beetje loop afstand naar de winkels
Mevr. Jekel
1 week04-08-2017 - 11-08-2017
De eigenaar stond ons al op te wachten en leidde ons rond in zijn prachtige woning. Je kunt meteen zien met hoeveel liefde en aandacht dit huis is ingericht en opgeknapt. Nadeel vinden wij dat bij het huis nagenoeg geen parkeerplek is. Alles bomvol en das is het hele seizoen zo. Was fijn geweest als bij het huis zelf een plek was geweest voor minimaal 1 auto. De badkamer is geweldig en ook alle andere faciliteiten. We zaten heel veel in de keuken. In dewoonkamrr had wel meer zitruimte mogen zijn. Was krap en wij waren met 6 personen. De eigenaren zijn enorm vriendelijk en hulpvaardig en heel goed bereikbaar voor calamiteiten. Wat Niet verteld wordt is dat ze zelf aan de rechterzijkant van de woning wonen, hoewel dat alsnog voor ons alle privacy gaf. Wij hebben ontzettend genoten van de omgeving en het prachtige uitgestrekte strand en duingebied. Tiptheeglazen aanschaffen. Wij hebben ze zelf gekocht.
Mevr. Emmen
1 week28-04-2017 - 05-05-2017
Wat een prachtig huis vol historie maar ook erg smaakvol en creatief ingericht met interessante details. De bedden waren prima, het keukentje wat klein, maar de eetkamer weer super. Om niet te spreken van de enthousiaste eigenaars die als zorgzame buren vroegen of alles naar onze wens was, maar ook verhalen over het huis vertelden en ons zelfs hun eigen woning toonden. De tuin in de duinen is groot en er is altijd wel zon of schaduw te vinden.
Dhr. Nous
1 week12-08-2016 - 19-08-2016
Ontzettend goed ontvangst. Gastvrij. Parkeer probleem, auto moet je vrij ver van huis parkeren
Dhr. Verheyen
4 dagen26-12-2016 - 30-12-2016
Vriendelijk onthaal door de eigenaar. Heel rustige omgeving met als kers op de taart natuurlijk het prachtige huis zelf. Wij genoten allemaal van de rust en de mooie inkleding van het interieur. De kinderen hebben gezellig aan het vuur strips gelezen en ontdekkingstochten doorheen het huis gedaan. Toen we een probleem hadden stond de eigenaar meteen klaar om te helpen, super service ter plaatse. Ondanks de kou buiten een warme ervaring gehad! Wij komen met veel plezier nog een keertje terug.
Dhr. Van De Ven
1 week15-07-2016 - 22-07-2016
Mooie woning met originele details, zeer geschikt voor een familie of een vriendengroep die mekaar goed kent gezien er slechts 1 badkamer is. De woning is uniek en de eigenaars zijn top gastvriendelijke mensen. Zeker te overwegen voor de toekomst om te herhalen.
Dhr. Van Aerschot
3 dagen12-02-2016 - 15-02-2016
leuke tijd met de vrienden
Dhr. Vander Zijpen
1 week14-08-2015 - 21-08-2015
Knappe villa, hartelijke ontvangst en toffe ligging
Mevr. Claessen
1 week24-07-2015 - 31-07-2015
We waren met onze vijf kinderen op vakantie. Het huis is zeer ruim , schoon en gezellig ingericht. De gastheer en gastvrouw zijn zeer vriendelijk. De ligging is perfect. Dichtbij de zee, tram en supermarkt. In 20 minuten met de tram ben je in Oostende. Het enige minpunt vonden wij het parkeren. De oprit hoort niet bij het huis en daar mag je dus niet staan. De openbare parkeervakken staan altijd vol. Het huis is een aanrader.
Dhr. Peeters
1 week03-07-2015 - 10-07-2015
Kortbij het strand en de wandeldijk. 4 slaapkamers dus ideaal voor een ganse familie of kleine groep.
Dhr. Van Cappelle
3 dagen12-06-2015 - 15-06-2015
In Middelkerke, in de nabije omgeving van het huis, was niets te beleven. Het interieur was zeer matig. Alleen de badkamer en keuken zagen er comfortabel uit. Geen mogelijk om lekker te loungen in het huis met 6 personen. Jammer dat de benedenverdieping niet gezelliger was ingericht. Buiten zitten kon alleen op een dor grasveldje of op een picknickbank.
Dhr. Kempeneers
1 week10-04-2015 - 17-04-2015
Heel leuke week gehad!
Dhr. Vansteyvoort
2 dagen20-02-2015 - 22-02-2015
Het gebouw is imposant en tof gelegen. Voor die prijs is de keuken erg eenvoudig kookvuur dat nauwelijks werkt, een lamentabel klein verplaatsbaar oventje, weinig materiaal en enkel een senseo (geen gewone koffiezet...). Badkamerinrichting is ook heel basic voor die prijs ! Spijtig...
Dhr. Peeters
1 week08-08-2014 - 15-08-2014
Door de omheinde tuin is het veilig om de kinderen te laten spelen. Strand is kortbij +/- 200m evenals parking en tramhalte. Prettig om met zijn allen samen een weekje te kunnen doorbrengen. Centrum van Middelkerke en Westende op +/- 1,5 km maar zeker bewandelbaar over de dijk, rustplaatsen genoeg.

Annuleringsvoorwaarden

De volgende kosten worden in rekening gebracht bij het annuleren van uw boeking
  • Voor de annulering tot en met de 43ste dag voor de afgesproken aankomst: 0% van de reissom.
  • In geval van annulering van 42 tot en met 29 dagen voor aankomst: 40% van de reissom.
  • In geval van annulering van 28 tot en met de laatste dag voor de overeengekomen huurperiode 90% van de reissom.
  • 100% van het bedrag wordt in rekening gebracht voor latere annulering of niet-verschijnen.
€ 770
vanaf 1 week
Aanbiedingen en kortingcodes ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen en kortingcodes direct in je inbox