Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #1
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #2
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #3
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #4
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #5
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #6
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #7
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #8
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #9
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #10
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #11
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #12
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #13
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #14
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #15
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #16
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #17
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #18
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #19
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #20
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #21
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #22
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #23
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #24
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #25
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #26
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #27
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #28
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #29
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #30
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #31
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #32
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #33
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #34
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #35
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #36
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #37
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #38
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #39
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #40
Vakantiehuis Vinezac max. 6 personen 3 slaapkamers #41
9,0

Vakantiehuis Vinezac

Frankrijk ↬ Auvergne Rhône Alpes ↬ eur-fr-07110-08
613

Beschrijving

Heerlijk tot rust komen, ver weg van alle drukte en stress in de natuurrijke Ardèche met haar adembenemende Gorges d'Ardèche? Of zoekT U liever vertier in één van de toeristische, levendige plaatsjes zoals Vallon Pont d'Arc, Aubenas of Largentiere? Deze gelijkvloerse villa is in 2011 op lokale wijze gebouwd en heeft een prachtig zwembad. Ook binnenshuis is het goed toeven door de smaakvolle, comfortabele inrichting.

Vanaf het prachtige overdekte terras droomt u weg bij het uitgestrekte uitzicht. Het is hier heerlijk nagenieten van een dag kanoën, vissen of zwemmen in één van de talrijke riviertjes en beekjes zoals de Auzon, de Ligne, de Chassezac, de Eyrieux of de Beaume. Het vakantiehuis bevindt zich nabij de middeleeuwse burcht Vinézac met haar talrijke lokale festiviteiten. Dat lekker eten en wijnproeven bij één van de plaatselijke wijnboeren ook tot de mogelijkheden behoort, is natuurlijk een gegeven in deze rijke en historische omgeving!

Bijzonderheden
Houd er rekening mee dat in de meeste landen en/of regio’s COVID-19 maatregelen van kracht zijn. Wij adviseren u hiermee rekening te houden bij het boeken van uw vakantiehuis, aangezien een wijziging in de restricties in het algemeen geen geldige reden kan zijn om de boeking kosteloos te annuleren.

Tip van de eigenaar
Villa Lavandula is in Provencaalse stijl gebouwd en is rustig gelegen aan een privéweg, zo’n 2 kilometer ten noorden van het prachtige Middeleeuwse dorpje Vinezac. Het huis beschikt over een op het zuiden gericht terrein van ruim 5.300 m2 met een fantastisch uitzicht op bossen en bergen en biedt een enorm gevoel van vrijheid aan de bewoners. Het zoutwater zwembad (9 x 4) met heerlijk zonneterras rondom maakt het geheel helemaal compleet voor een heerlijke vakantie onder de Zuidfranse zon!

Het huis, geheel gelijkvloers, is gezellig en comfortabel ingericht en beschikt onder meer over een compleet ingerichte ruime moderne keuken, drie slaapkamers (slaapkamer 1 en 2 voorzien van Boxspring bedden, 160 x 200; slaapkamer 3 voorzien van 2 eenpersoonsbedden, 90 x 200) en twee badkamers en uiteraard ontbreekt TV met satellietverbinding (ook alle Nederlandse zenders!) niet. Via een openslaande tuindeur komt men op het heerlijke overdekte buitenterras terecht waar men uitkijkt over de tuin. Onder andere over het luxe, met een alarmsysteem beveiligd zoutwater zwembad (dus geen chloor!) met inlooptrap over de gehele breedte dat een niveau lager is gesitueerd. Tevens treft u daar een buitendouche aan zodat u zich heerlijk buiten kunt opfrissen! Ook vanuit de masterbedroom (met eigen badkamer) loopt men direct het buitenterras op. Op dit plateau treft men tevens de vaste BBQ aan.

De oude kern van het dorp Vinezac is een middeleeuwse versterkte vesting. Bovendien is Vinezac ook één van de "villages de caractere". Het is grotendeels gerestaureerd en biedt met zijn smalle straatjes, steegjes en gangetjes een fantastisch decor om lekker in rond te dolen. Op het centrale plein is het Chateau Le Charbonnel gelegen, in gebruik als restaurant (Bastide de Soleil) waar men zowel binnen als ook buiten op het pleintje kan genieten van de Franse keuken. En ook de authentieke Romaanse kerk uit de XIIe eeuw met bijzonder mooie glas in lood ramen is zeker een bezoek waard.

Natuurlijk zijn er in alle dorpen en stadjes in de directe omgeving voldoende bakkers te vinden waar iedere dag vers brood kan worden gehaald. Tip: Boulangerie Lansel, Place Paul Mercier, 07110 Largentière

Verder ligt Vinezac ook midden tussen de wijnvelden waarvan de voortreffelijke Cotes du Vivarais wijnen worden gemaakt. Een bezoek aan Mas de Bagnols, direct aan de D104 bij de afrit naar Vinezac, is zeker de moeite waard. De eigenaar, de heer Pierre Mollier, vertelt u graag alles over zijn eigen wijnen en het proeven ervan hoort er natuurlijk ook bij!

Voor kinderen is een bezoek aan het waterpark Aerodrome op 5 kilometer afstand een must. Het aangrenzende vliegveld biedt de mogelijkheid tot het maken van spectaculaire rondvluchten of zelfs het nemen van vlieglessen.

Aubenas, de gezellige en levendige, tevens grootste stad van de Ardèche met alle mogelijke voorzieningen en gezellige straten en steegjes om te winkelen en een terrasje te pakken, ligt op ca. 15 kilometer. Enkele grote hypermarches (o.a. Leclerc en Carrefour) die zich aan de zuidkant van Aubenas bevinden zijn binnen ca. 10 minuten te bereiken.

Aan de noordzijde van Aubenas ligt Vals les Bains, van oorsprong een kuuroord en nu een levendige plaats met een mooi stadspark met natuurlijke Geiser, goede restaurants (Tip: Restaurant le Vivarais, 5 Avenue Claude Expilly, 07600 Vals-les-Bains) en zelfs een casino. En rijdt men nog een stukje door langs de rivier La Volane, dan komt u uit in Antraigues, het prachtig gelegen dorpje waar de beroemde Franse chansonnier Jean Ferrat (o.a. "La Montagne") jarenlang, tot aan zijn dood in 2010, heeft gewoond.

Uiteraard mag ook het nabijgelegen Largentiere niet ontbreken. Dit oude stadje met zijn mooie kasteel ligt op circa 10 rij-minuten van het vakantiehuis. De gezellige markt op dinsdagochtend is ook zeker een bezoek waard. Rijd vanuit Largentiere ook zeker even door naar de Tour de Brison. Vanaf deze met de auto te bereiken bergtop heeft men een fenomenaal uitzicht over de bergen, kloven en bossen van de Ardèche. Bij helder weer zijn zelfs de Mont Ventoux en de toppen en gletsjers van de Franse Alpen goed te zien. De Ardèche hoort immers niet voor niets bij de regio Rhone-Alpes! Aan de voet van deze berg ligt tevens een goed aangeschreven restaurant, genoemd naar deze berg.

De ruige omgeving zit boordevol moois om te bezoeken. Vinezac ligt als het ware op een kruispunt van een drietal verschillende gebieden, net buiten de toeristische drukte. Aan de noord en noord-westzijde treft men de “Montagnes Ardéchoise” aan, een ruig en dunbevolkt gebied waar schitterende tochten door de natuur kunnen worden gemaakt. Het land van de kastanjes. De Tanargue, een bergmassief waar men ’s winters op Croix de Bauzon zelfs kan skiën. De sucs, kegelvormige rotsformaties die vroeger door vulkanische activiteiten zijn ontstaan zoals de bekende Gerbier de Jonc, waar overigens de langste rivier van Frankrijk, de Loire, ontspringt. Watervallen zoals de 60 meter hoge Cascade de Ray Pic. En natuurlijk de Mont Mezenc, met 1.753 meter het hoogste punt van de Ardèche.

Ten zuidwesten van Vinezac beginnen de bekende Cevennen (Nationaal Park), een prachtig dunbevolkt bergachtig en bosrijk gebied dat zich via de Languedoc Roussillon uitstrekt. Breng vooral ook een bezoek aan het geïsoleerde maar schitterend gelegen Thines, of aan het gezellige Les Vans. En voor de fijnproevers onder u, in Les Vans bevindt zich het met een Michelinster bekroonde restaurant Likoké, 7 Route de Paiolive, 07140 Les Vans, +33 4 75 88 09 74

Aan de oost- en zuidoostzijde van Vinezac tenslotte begint als het ware de Provence, de Ardeche Méridionale. Lavendelvelden, olijf- en fruitbomen, wijnvelden en een heerlijk klimaat domineren hier het landschap. Alles waar de Ardèche om bekend staat treft men hier aan. Mooie vergezichten vanaf de prachtige rivier de Ardèche, met haar vele mogelijkheden tot kanoën en zwemmen. Schilderachtige eeuwenoude dorpjes zoals Balazuc (7 km, zwemstrand), Ruoms (15 km) of Vogué (12 km).

De grootste trekpleister is voor velen nog steeds het nationale park van de Gorges de l'Ardèche met de beroemde Pont d'Arc, een natuurlijke kalkstenen "brug", over de rivier de Ardèche en min of meer het symbool van de regio. Deze boog is in de loop van duizenden jaren ontstaan door de werking van erosie en wind. Vanuit Vallon Pont d’Arc kan met auto, motor of fiets een fantastische tocht bovenlangs de Gorges worden gemaakt (ca. 30 km.). De uitzichten waarop men steeds opnieuw wordt getrakteerd zijn werkelijk adembenemend.

De streek is natuurlijk in de eerste plaats beroemd vanwege de rivier de Ardèche en ontleent daaraan tegenwoordig ook haar naam. Al wordt er door de locals ook nog vaak gesproken over de Vivarais, de oorspronkelijke naam van het gebied. Langs de oevers zijn talloze strandjes waar men heerlijk kan zwemmen en het heerlijk toeven is in de zon.

Een must tijdens een vakantie in de Ardèche is het maken van een kanotocht! Voor ieder wat wils, korte tochtjes van enkele kilometers (Balazuc - Ruoms is een mooie tocht en is ook met kinderen goed te doen) tot en met lange meerdaagse tochten. Met als absolute kraker de adembenemende tocht van 30 kilometer door de Gorges de l’Ardeche van Vallon Pont d’Arc tot Sauze. Neem in ieder geval voldoende eten, drinken en zonnebrandcrème mee! Of kies één van de andere riviertjes: de Auzon, de Ligne, de Chassezac, de Eyrieux of de Beaume. Hier heeft u vaak het rijk alleen!

En verder zijn er in de directe omgeving nog veel meer activiteiten mogelijk. Wandelen, mountainbiken en fietsen door de bergen en heuvels, rotsklimmen, raften, canyoning, paardrijden en nog veel meer. Maar ook is het natuurlijk mogelijk lekker te genieten van de streekproducten, de voortreffelijke Franse keuken en de heerlijke wijnen. En niet te vergeten, bezoek vooral ook één van de schitterende grotten met bijzondere prehistorische rotstekeningen met als meest bekende de Grottes de l'Aven d'Orgnac, ten zuiden van Vallon Pont d'Arc.

In het huis treft u een uitgebreide documentatiemap aan waarin vele tips en bezienswaardigheden zijn opgenomen.

In de omgeving
 Stad op 1.8 km
 Supermarkt op 1.8 km
 Restaurant op 1.8 km
 Uitgaansgelegenheid op 10 km
 Openbaar vervoer op 15 km
 Openbaar zwembad op 10 km
 Toeristeninformatie (vvv) op 10 km
 Luchthaven op 120 km
 Ferryport op 200 km
 Snelweg op 45 km

Beschikbaarheid

Deel dit vakantiehuis op

Huisindeling

Parterre
Gang:
wasmachine
Zitkamer:
tv, dvd-speler, radio, cd-speler, stereo-installatie
Open keuken:
fornuis (keramisch), oven, afwasmachine, koel-/vriescombinatie
Slaapkamer:
2-pers. bed
Slaapkamer:
2-pers. bed
Slaapkamer:
2x 1-pers. bed
Badkamer:
bad met douche, wastafel, toilet
Badkamer:
douche, wastafel
Toilet
Terras:
toilet (overdekt)
Algemeen
Serre/veranda
TV
DVD-speler
Radio
CD-speler
Stereo-installatie
Ligbad
BBQ
Parking
Zwembad (privé, geopend van 1/2 Mei t/m Sep)
Kinderbed
Kinderstoel

Ligging

Beoordelingen

Dhr. Roels
1 week04-07-2020 - 11-07-2020
Goede aankomst. Vriendelijke dame, afgesproken tijdstip van aankomst was correct. Zeer mooie omgeving en rustig gelegen.
Dhr. Steve
2 weken29-06-2019 - 13-07-2019
Prachtige locatie, rustige omgeving, zalig uitzicht en huisje met alle comfort!
Dhr. Van Campen
1 week22-06-2019 - 29-06-2019
Prachtige villa in rustige omgeving. Contact met de beheerder verliep soms wat moeizaam. Goed over Whatsapp, maar ze was laat bij aankomst en volgens haar hadden we haar 1 dag voor vertrek tijdstip van vertrek moeten laten weten, maar wij konden dat nergens in het contract terugvinden.
Mevr. Hendrickx
1 week18-06-2016 - 25-06-2016
Villa Lavandula was puur genieten voor ons. Vanuit het terras en het zwembad heb je een fantastisch uitzicht op de bergen. Het huisje was prima in orde en er zijn vele leuke dorpjes te bezoeken in de buurt.

Annuleringsvoorwaarden

De volgende kosten worden in rekening gebracht bij het annuleren van uw boeking
  • Voor de annulering tot en met de 43ste dag voor de afgesproken aankomst: 0% van de reissom.
  • In geval van annulering van 42 tot en met 29 dagen voor aankomst: 40% van de reissom.
  • In geval van annulering van 28 tot en met de laatste dag voor de overeengekomen huurperiode 90% van de reissom.
  • 100% van het bedrag wordt in rekening gebracht voor latere annulering of niet-verschijnen.
€ 1.220
vanaf 1 week
Aanbiedingen en kortingcodes ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen en kortingcodes direct in je inbox