Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #1
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #2
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #3
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #4
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #5
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #6
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #7
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #8
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #9
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #10
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #11
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #12
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #13
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #14
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #15
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #16
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #17
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #18
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #19
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #20
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #21
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #22
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #23
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #24
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #25
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #26
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #27
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #28
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #29
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #30
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #31
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #32
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #33
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #34
Vakantiehuis Bort-Les-Orgues max. 2 personen 2 slaapkamers #35
8,0

Vakantiehuis Bort-Les-Orgues

Frankrijk ↬ Nouvelle Aquitaine ↬ eur-fr-19110-02
22

Beschrijving

Dit prachtige vakantiehuis in Bort-les-Orgues heeft 2 slaapkamers. Het is ideaal voor een stel. Zie vanuit je comfortabele ligstoel in de ruime tuin hoe de zon opkomt en ondergaat.

In Bort-les-Orgues ben je op de juiste plek voor de wekelijkse markt, fijne terrasjes, de supermarkt, een echte bakker, een uitstekende lokale keuken en vele gezellige restaurantjes. Houd je van wandelen of fietsen? Bij het vakantiehuis liggen een aantal bijzondere wandel- en fietstochtenbeschrijvingen voor je klaar. Bezoek ook eens het nabijgelegen indrukwekkende Château de Val, dat gelegen is aan een meer.

Het klassiek ingerichte huis ligt aan de rand van Bort-les-Orgues, op een groot omheind terrein. Door de beschutte ligging van het vakantiehuis voel je je volledig vrij. Word wakker met een fenomenaal uitzicht op het vulkanische gebergte van de Auvergne. Geniet op het overdekte terras van een Frans wijntje.

Bijzonderheden
In de tuin kunt u het verkeer horen
Houd er rekening mee dat in de meeste landen en/of regio’s COVID-19 maatregelen van kracht zijn. Wij adviseren u hiermee rekening te houden bij het boeken van uw vakantiehuis, aangezien een wijziging in de restricties in het algemeen geen geldige reden kan zijn om de boeking kosteloos te annuleren.

Tip van de eigenaar
Vanwege de warmte in de zomer is het fijn dat er op korte afstand veel openbare strandjes zijn met overal voldoende gratis parkeer gelegenheid. Ook in het dorp vindt men op loopafstand een overdekt Olympisch zwembad met verwarmd water.
Uw vakantie woning is ideaal gesitueerd voor wandelaars, fietsers (een "piste verte" van 16km bevindt zich in de nabijheid) en auto dag tochtjes. Deze streek van Auvergne vertoont een frappante gelijkenis met de Schotse Highlands en het overweldigende natuurschoon in Nieuw-Zeeland!

Openbare strandjes:

(1) LA SIAUVE : uit de tuin, rechtsaf richting Clermont-Ferrand. Na ongeveer 4 km linksaf te MOULEIRES, volg peilen naar « La Siauve ». Rustig strandje, veel schaduw en een café’tje.
(2) CHATEAU DE VAL : uit de tuin, rechtsaf richting Clermont-Ferrand, Na ongeveer 6km te Veillac, linksaf naar het Château de Val. Strand, café’tje, rondvaartboten, bezoek kasteel. Je kunt hier ook buiten, onder de parasol, eten (‘s middags en ‘s avonds ; geen culinair hoogstandje maar gewoon lekker en wel in een prettige omgeving en betaalbaar). Klimpark in de bomen voor alle leeftijden. Alle vormen van watersport (waterskien, zeilen, waterfietsen, stand-up-paddle etc etc hier mogelijk, met ter plaatse gehuurde spullen of eigen meegebrachte spullen).
(3) LES AUBAZINES : Uit de tuin linksaf, en bij de rotonde rechtsaf. Boven bij de stuwdam, op de rotonde, linksaf richting Ussel. Op het plateau, op ongeveer 2-3 km na de rotonde, de afslag naar « les Aubazines » (rechts) nemen en dan rustig naar beneden rijden. Geen cafétje, wel schaduw ! Schommels en een glijbaantje. Er is hier ook een betalend zwemparadijs, leuk voor kinderen.
(4) LAC DE LA CREGUT : Uit de tuin, rechtsaf richting Clermont-Ferrand. Eerste weg rechtsaf, richting « Champs sur Tarentaine » In Champs, op het eind van het marktplein, linksaf (de D-22) richting « Lastioulles » . Eenmaal daar aangekomen is er een keuze aan leuke strandjes, sommige met schaduw, andere misschien niet. Het is er over het algemeen iets koeler dan hier in Bort. Maar het is een ideaal oord om te pique-niquen etc ! Rustig. Tevens verhuur van zeilboten, catamarans en/of waterfietsen. Zeilschool.
(5) NEUVIC, uit de tuin linksaf en dan richting Ussel. Volg peilen richting Liginiac en daarna richting Neuvic-plage. Schaduw, pique-niquen, zwemmen. Een prettige bestemming! Tevens is er hier een 9-hole openbare golfcourse, dus voor iedereen toegankelijk. Uitrusting (clubs en ballen) kan ter plekke gehuurd worden.
(6) LA SABLIèRE : Uit de tuin rechtsaf richting Clermont-Ferrand. Eén afslag NA de afslag naar het Château de Val (zie hierboven) linksaf naar Beaulieu. Dat is ongeveer 6 km « kronkelen » maar aan het eind van de weg is het fraaie strand van de Sablière. Minder geschikt voor kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen. Rustig, niks te drinken verkrijgbaar (dus zelf meenemen), vaak veel Nederlanders en niet al teveel schaduw. Maar….. glashelder water !

De kwaliteit van al het zwemwater is overal van goede kwaliteit en wordt regelmatig gecontroleerd. Overdag, in het vacantie seizoen, worden de meeste strandjes bewaakt door een “maître-nageur” (badmeester). Zie groene vlag op het strand.

Diverse richtingen:-
(1) Het uitzichtpunt (le panorama) op de Orgues. Zeker de moeite waard op een mooie, heldere dag. Volg de pijlen in de richting van de “Orgues”.
(2) Het middeleeuwse stadje “Salers” is een leuke bestemming. Op ongeveer 45km. Je kunt er lekker lunchen en dan is het daarna zeker de moeite waard om even door te rijden naar de Puy Mary. Da’s maar ±10km verder. Een van de mooiste routes in deze streek. Je kunt zelfs helemaal de top van de Puy Mary klimmend bereiken, maar dan niet een al te hete dag uitzoeken….
(3) Le site de Saint Nazaire voor wandelaars. Prachtige natuur en rustig.
(4) Vanuit Uw vakantie woning kunt U ook rustig door het dorp lopen, er is altijd wel een café'tje open of naar de Saut de la Saule. Prachtig natuur gebied op redelijke afstand!

Uit eten :-
(1) LOU LA BOHèME : Uit de tuin rechtsaf en na de rotonde gewoon rechtdoor. Ongeveer 900 meter. Op loopafstand dus. Een soort pizzeria, niets bijzonders maar gewoon gezellig. Leuk met kinderen.
(2) De CHINEES : ongeveer tegenover « LOU LA BOHèME ». Ook take-away service.
(3) Om te lunchen is er een uitstekende brasserie in Saignes. Vanauit de tuin linksaf, en volgen de richting naar Mauriac. Na ongeveer 5 km linksaf richting Saignes. Bij aankomst Saignes gewoon doorrijden tot aan het pleintje en daar parkeren. De brasserie is op de hoek, en heet “CAFE DE LA PAIX” en ik raad aan, als het weer het toestaat, om buiten te zitten onder de parasol! Een echte aanrader ! Typisch franse sfeer !
(4) LA GRANGE FLEURIE: Uit de tuin rechtsaf, vervolgens eerste weg rechtsaf richting Champs-sur-Tarentaine. Te Champs gewoon recht door rijden, richting Condat, en dan ongeveer 2, misschien 3km verder bevindt zich la Grange Fleurie. Reserveren soms noodzakelijk. Aan je linkerkant. Overigens, de weg van Bort naar Condat is meer dan de moeite waard !
(5) Nabij de stuwdam, boven, is een restaurantje waar je ook waar voor je geld krijgt ! Het heet « LE BARRAGE » (= de stuwdam) ; het kan niet missen, er is er maar één! Uit de tuin dus linksaf, bij de rotonde rechtsaf en dan ongeveer 2km verder en dan ben je er.
(6) In het centrum van Lanobre, onder de platanen, is het restaurant « DELMAS ». Gezellig en sfeervol.
(7) De “MARMONTEL” op ongeveer 800 meter vanaf Uw vakantie woning op de Place Marmontel (er is hier tevens gratis WiFi beschikbaar); op loopafstand dus.
(8) In Madic (op ± 4km afstand) is de AUBERGE DU LAC. Eenvoudig doch zeer smakelijk!
(9) “LE GARAGE” in Trizac, eveneens eenvoudig doch eveneens zeer smakelijk.
(10) Tegenover de super-markt “Leader Price” is een afhaal PIZZERIA die goed zijn best doet. Hier volop parkeer ruimte voor de auto.
(11) “Auberge de la Sumène” te Antignac. Nieuw, we hebben het nog niet bezocht dus kan ook geen opinie geven.
(12) “Auberge de l’eau verte” te Marchal (Champs sur Tarentaine), ook nieuw maar schijnt goed te zijn.
(13) Er is sinds kort een "food truck" bij de ingang van het gehucht des, op 5km afstand.

DAG-TOCHTEN:-

Er is veel te zien met name in de region Auvergne (oostelijk van Bort-les-Orgues). Met- of zonder rugzak.

(1) Le Puy de Sancy, ongeveer 45km rijden. Vanuit de tuin rechtsaf. Richting Clermont-Ferrand en na ±45km de pijlen naar La Bourboule en de Mont-Dore volgen. Dit is hèt wintersport gebied van het Massif-Central ; niet « zo spannend » als de Alpen maar voor elk wat wils!
La Bourboule staat bekend om zijn heilzame bronnen met name voor hen die aan astma lijden.
(2) Le Puy Mary, ongeveer 50km. Vanuit de tuin linksaf, richting Mauriac. Het verdient aanbeveling om (bij voorkeur op de terugreis) een bezoek te brengen aan Salers. Dit middeleeuwse stadje is vermaard om de naar haar vernoemde Salers-koeien (donkerrood/bruin) die op hun beurt garant staan voor de Salers kaas. En niet te vergeten de « Salers côte de bœuf » (een dikke biefstuk, zo lekker heb je hem nog nooit gegeten !) Een echte aanrader.
Men kan de Puy Mary beklimmen ; men moet dan wel fit zijn en het is niet echt geschikt voor jonge kinderen. Ook niet doen als het echt warm is. Aan de voet van de Puy Mary is een auberge voor de nodige asichtkaarten, souvenirs en eventuele verfrissingen. Een eenvoudige, snelle hap is hier ook beschikbaar. Wat ik echter WEL kan AANRADEN is de Auberge genaamd “au bout du monde” (= “het eind van de wereld”), zo’n 10km verderop in het gehucht Mandailles. Een prachtige weg, met veel bochten, en men kan er heerlijk buiten, onder de parasol, lunchen. Goede régionale keuken.
(3) Collonges-la-Rouge, (120km – niet naast de deur maar zeker de moeite waard !!). Goed te combineren met een bezoek aan de Gouffres de Padirac (grotten van Padirac), zo’n 34km verderop. Vanuit de tuin linksaf, eerste weg rechtsaf, over de brug, en dan gewoon alsmaar rechtdoor in de richting van Brive.
(4) La « Sité de Saint Nazaire” : nabij St Julien près Bort. Een mooie wandeltocht in een rustige omgeving. Niet doen als het TE WARM is.
(5) Lac Pavin is een krater meer waar men omheen kan lopen (uniek). Er is hier tevens een auberge waar men iets kan nuttigen. Echt de moeite waard!
Vanuit de tuin rechtsaf, richting Clermont-Ferrand. Na ongeveer 10-12km, in het gehucht La Pradelle, rechtsaf richting Cros (D-47) richting La Tour d’Auvergne. Dan vervolgens Picherande en dan Lac Pavin. 7.

In de omgeving
 Stad op 0.85 km
 Paardrijden op 48 km
 Lakebeach op 3 km
 Rivier op 0.03 km
 Supermarkt op 1 km
 Restaurant op 1 km
 Openbaar zwembad op 3 km
 Openbaar overdekt zwembad op 3 km
 Luchthaven op 96 km
 Dokter op 1 km
 Bank op 1 km

Beschikbaarheid

Deel dit vakantiehuis op

Huisindeling

Parterre
Keuken:
eettafel (4 personen), fornuis (4 kookplaten, gas), afzuigkap, koffiezetapparaat (filtermaling), oven, magnetron, afwasmachine, koelkast (, vriesvak)
Woon/eetkamer:
tv (flatscreen, satelliet, nederlandse zender (s), internationale zender (s)), eettafel (4 personen), open haard, dvd-speler, stereo-installatie
Slaapkamer:
2-pers. bed (2 persoons dekbed, 140 x 190 cm)
Badkamer:
douche, 2x wastafel, toilet, bidet
Op de 1e etage
Slaapkamer:
1-pers. bed (dekbed, 90 x 190 cm), 2-pers. bed (2 persoons dekbed, 140 x 190 cm)
Souterrain
Koel-/vriescombinatie
Wasmachine
Strijkplank
Algemeen
Verwarming (CV)
Terras (privé, overdekt)
Tuin (privé, > 1000 m2)
Tuinmeubilair
BBQ (houtskool)
Ligstoelen

Ligging

Beoordelingen

Dhr. Goossens
2 weken18-07-2020 - 01-08-2020
In coronatijd was het een rustig verblijf in een mooie streek. Wifi werkte niet, TV-kanalen werkten niet allemaal, maar we hebben ons aangepast aan de retro-woning, back to the seventies. Dat is ook wel eens plezierig voor 2 weken. Goed geslapen, grote badkamer, fijn terras.
D, Goossens
2 weken18-07-2020 - 01-08-2020
Betrouwbaar
Mevr. Wiersma
1 week15-06-2019 - 22-06-2019
de accommodatie was goed en ook de omgeving ,vorig jaar zijn we hier ook geweest
Mevr. Wiersma
1 week01-09-2018 - 08-09-2018
Het vakantiehuis is goed. De omgeving is prachtig en vlakbij de bakkers en een supermarkt.
Dhr. Leijenaar
1 week12-08-2017 - 19-08-2017
We werden vriendelijk ontvangen door de huiseigenaar, die in het huis ernaast woont. Hij woont al sinds 1970 in Frankrijk met zijn vrouw , maar kan nog steeds uitstekend Nederlands spreken. Zoals op de foto te zien is, is het een mooi vrijstaand huis in Franse sfeer ingericht, echt prachtig om daar te vertoeven. De tuin is ook heerlijk om in te zitten en ontbijten. De bakkerij is op loopafstand, dus stokbrood en croissantjes zijn zo gehaald. Wifi verbinding is een aandachtspunt. De informatie en tips van de huiseigenaar waren zeer waardevol, daardoor hebben we mooie plekjes gezien. De omgeving in de Auvergne (oorspronkelijk vulkaangebied) is heel mooi groen en heerlijk om daarheen te rijden, te wandelen, dorpjes om te bekijken. Geen gebied waar je veel Nederlanders tegenkomt.
Dhr. Van Ouwerkerk
2 weken24-06-2017 - 08-07-2017
De illusie dat dit een buitenhuis betreft is onjuist. Binnen het dorp en achter een hek langs een doorgaande weg. Matras matig. Douche matig. Trap bij binnenkomst waar touw langs loopt dat niet echt vast zit. Wasmachine, zelf aansluiten. Overvolle kamers.
Mevr. Lies
1 week13-08-2016 - 20-08-2016
Accommodatie verouderd en interieur niet modern
Dhr. Hamilton
1 week06-08-2016 - 13-08-2016
Ontvangst bij aankomst was heel prettig ondanks dat we aan de late kant waren. Fantastisch huis met bijzondere inrichting en veel sfeer. Omgeving zeer afwisselend met veel meren en mooie gevarieerde natuur o.a. in vulkanisch gebied.

Annuleringsvoorwaarden

De volgende kosten worden in rekening gebracht bij het annuleren van uw boeking
  • Voor de annulering tot en met de 43ste dag voor de afgesproken aankomst: 0% van de reissom.
  • In geval van annulering van 42 tot en met 29 dagen voor aankomst: 40% van de reissom.
  • In geval van annulering van 28 tot en met de laatste dag voor de overeengekomen huurperiode 90% van de reissom.
  • 100% van het bedrag wordt in rekening gebracht voor latere annulering of niet-verschijnen.
€ 386
vanaf 1 week
Aanbiedingen en kortingcodes ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen en kortingcodes direct in je inbox