Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #1
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #2
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #3
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #4
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #5
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #6
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #7
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #8
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #9
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #10
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #11
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #12
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #13
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #14
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #15
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #16
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #17
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #18
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #19
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #20
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #21
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #22
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #23
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #24
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #25
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #26
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #27
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #28
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #29
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #30
Vakantiehuis Bracciano max. 5 personen 2 slaapkamers #31
7,0

Vakantiehuis Bracciano

Italië ↬ Lazio-Rome-Latium ↬ eur-it-00062-10
512

Beschrijving

Een leuke stacaravan op een kleinschalig vakantiedomein. De caravan is licht en modern ingericht en beschikt over 2 slaapkamers. Er kunnen 5-6 personen verblijven, wat ideaal is voor een gezin met kinderen.

Dit domein ligt aan het prachtige meer ‘Lago di Bracciano’, slechts 40 km ten noorden van Rome. Er gaat een rechtstreekse trein naar Rome toe. In de buurt kan je ook naar Trevignano Romano en Anguillara. Het huis is de ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van historische bezienswaardigheden.

De chalets liggen op 100 m van het privéstrand. Er zijn ook veel faciliteiten op het park zelf, zoals een tennisbaan, een restaurant, een bar, een kleine supermarkt en nog veel meer! Je kunt bed- en badlinnen huren bij de receptie voor €6,- per week. Je dient dit op z'n minst 12 dagen vóór het verblijf aan te geven.

Bijzonderheden
Houd er rekening mee dat in de meeste landen en/of regio’s COVID-19 maatregelen van kracht zijn. Wij adviseren u hiermee rekening te houden bij het boeken van uw vakantiehuis, aangezien een wijziging in de restricties in het algemeen geen geldige reden kan zijn om de boeking kosteloos te annuleren.

Tip van de eigenaar
Breng zeker een bezoek aan het prachtige Rome en de dorpjes rond het Meer. Of maak een boottocht met de rondvaartboot die u gedurende 1,5 uur over het meer vaart en u laat op en afstappen bij de verschillende dorpjes. Bracciano staat bekend om zijn prachtige en imposante kasteel dat zeker een bezoek waard is !

Niet te vergeten !
De chalet is vrij goed uitgerust maar de volgende zaken worden snel vergeten: vaatdoek/sponsje/keukenhanddoek, afwasproduct voor de vaat, toiletpapier, producten voor de douche/zeep. Bedlinnen en handdoekkenpakket, badmatje. Bedlinnen en/of handdoeken kan extra worden bijgeboekt aan 6 euro per persoon per week (bedlinnen 6 euro/handdoekken 6 euro). Het is belangrijk dat u ons dit uiterlijk 12 dagen voor aankomst doorgeeft, anders is er een risico dat dit niet voorhanden is. Handdoeken en of bedlinnen kunnen enkel per week gehuurd worden, dus ook indien u bv 8 of 10 nachten verblijft, betaalt u 2 x 6 euro.

Internet/wifi
Tijdens uw vakantie uw emails checken, surfen op internet of de thuisblijvers verrassen met uw vakantiefotos? Dat kan ! U kan namelijk gebruikmaken van het draadloze (Wifi) netwerk. Bij de receptie zijn tickets verkrijgbaar met een inlogcode en wachtwoord, die u toegang geven tot het internet. Let op, niet overal op het vakantiepark is er bereik en de wifi is soms traag (geen wifibereik in de chalets zelf) !
Tarieven: 1 day – 3€, 2 days – 5€, 1 week – 15€, 1 month – 30€

Openbaar vervoer (trein/bus)
Er is een bushalte op het vakantiepark zelf die regelmatige busverbindingen heeft naar oa Bracciano en andere plaatsen. In het hoogseizoen is deze busdienst elk uur en in het laagseizoen minder frequent. Op zondag is er geen busdienst. Vraagt u zeker aan de receptie naar de juiste uurregeling.
In Bracciano is het treinstation gelegen, op 5-10 mins van het vakantiepark. Vanuit het treinstation zijn er heel regelmatig treinen naar vele bestemmingen en ook een rechtstreekste trein naar Rome. U kan het centrum van Rome bereiken binnen 50 mins. U kan de trajecten en uurregeling checken op www.trenitalia.com. Treinen in Italie zijn in het algemeen goedkoper dan in de rest van Noord Europa. Het is ook een praktische manier om steden te bezoeken zoals oa. Rome, daar parkeerplaatsen er vaak schaars zijn en parkeerkosten prijzig zijn. Ook mag u in vele steden niet met de auto in het centrum rijden en staan er vaak flitscameras.
U kan ook parkeren dichtbij het station in Bracciano. Er zijn bepaalde parkings die speciale goedkope tarieven aanbieden voor de gasten van dit vakantiepark. De receptie informeert u hierover graag.

Restaurant
Geen zin om te koken? Gaat u dan lekker eten bij het restaurant. Zij bieden voor een schappelijke prijs menus aan alsook a la carte. U kan er oa heerlijke pastas en pizzas eten of afhalen om lekker op uw eigen terras op te eten. Of u kan ons even vragen om suggesties van restaurantjes in de buurt.

Supermarkt
Op het park zelf vindt u een kleine supermarkt, let op het is een klein winkeltje met een gevarieerd maar beperkt aanbod (prijzen liggen over het algemeen iets hoger dan de traditionele supermarkten).
U vindt verschillende supermarkten in Bracciano. De receptie informeert u hierover graag.
Er is ook een mooi shoppingcenter in Bracciano met ook oa een supermarkt Conad.
Centro Commerciale Bracciano, Via Sandro Pertini 2, Bracciano.
Open van 09:00 tot 20:30, ook op zondag. www.centrocommercialebracciano.com

In het centrum van Bracciano vindt u vele kleinere supermarkten.
Enkele grotere supermarkten: Carrefour, Via Braccianese Claudia Km 27, Manziana
Maury’s (type van Action winkel), waar men allerhande goedkope spulletjes vindt, oa. van produkten tot tuinmeubels, speelgoed, ... - Via Arturo Perugini

Zwembad
Het is niet verplicht een badmuts te dragen. Er is een groot zwembad alsook een kleiner ondiep bad voor de allerkleinsten met ligstoelen. Het zwembad is geopend van 1 juni tot 31 augustus.

TOERISTISCHE INFO / LEUKE PLEKJES OM TE BEZOEKEN ...

Een informatiepunt voor toerisme bevindt zich in Piazza IV novembre 5 in Bracciano.
Tel. +39 06 99840062 – 06 99840085
E-mail: turismo@comunedibracciano.it

Het Meer van Bracciano ligt 35 km ten noorden van Rome is na het Meer van Bolsena het grootste meer van de regio Latium. Beide meren bevinden zich in voormalige vulkaankraters en ze hebben een ovale vorm dat typerend is voor kratermeren.
Het Meer van Bracciano wordt omgeven door heuvels die het meer voeden met water samen met natuurlijke bronnen. Het meer is verboden voor gemotoriseerde boten, waardoor het water zeer schoon en helder is. Het drinkwater van Rome is afkomstig uit dit meer.
Op het Meer van Bracciano kunnen diverse watersporten uitgeoefend worden.
Er liggen drie plaatsen aan het Meer van Bracciano, nl. Bracciano, Trevignano Romano en Anquillara Sabazia.

Bracciano
Bracciano is vooral bekend omv zijn imposant kasteel. Aan de buitenkant is het kasteel indrukwekkend, aan de binnenkant zijn er vele interessante, gedecoreerde kamers. Het interieur bevat oa. frescos van Zuccari en marmeren beelden van Paolo Giordano II en zijn vrouw Isabella de Medici. Kasteel Odeschalchi kijkt uit over de gehele omgeving en is een toeristische trekpleister. In het kasteel zijn 15e eeuwse plafonds te zien, evenals tal van antieke kunststukken, wapenuitrustingen en meubilair. Ook de bewaarde keuken geldt als bezienswaardigheid. Verscheidene pausen hebben er verbleven. Het kasteel is nog steeds –voor een deel- bewoond en een ander deel kan gehuurd worden voor huwelijken e.d. Zo hebben ook Tom Cruise en Katie Holmes hun huwelijk hier gevierd.

U kunt het kasteel dagelijks, uitgezonderd maandag, bezichtigen. Er zijn elk uur rondleidingen, waarbij u alles wordt verteld over de turbulente geschiedenis van het kasteel en van Bracciano. Tijdens de rondleiding bezoekt u ook de appartementen waar oa. Karel VIII en diverse pausen hebben gelogeerd. Zeker een bezoekje waard, hier heeft u prachtige uitzichten over het meer. www.odescalchi.it

Op woensdag en zaterdag is er markt in Bracciano.

Battello di Bracciano: Een toeristische boot vaart dagelijks rond het meer (behalve in het winterseizoen), een leuke uitstap voor klein en groot. De boot meert aan in de 3 schilderachtige dorpjes die rond het meer liggen: Anguillara, Trevignano en Bracciano. Het is een heel leuke rondvaart die ongeveer 1,5 uur duurt, met het ticket kan men in de verschillende dorpjes afspringen en er later weer terug opspringen.
www.turismobracciano.com/curiosita/battello-di-bracciano/ (ticket kost 5 euro per volwassene). Wij raden een bezoekje aan de markt in Trevignano aan of ga lekker zwemmen in Anguillara, of geniet er van een heerlijke lunch op de boulevard van Trevignano en struin door het dorp.

Italian Air Force Museum: Dagelijks geopend.

Anguillara (Sabazia)
Anguillara is een klein dorp met een schilderachtig middeleeuws centrum, dat tegen de heuvel gebouwd is. Er zijn prachtige middeleeuwse kerkjes, het statige Plazzo Baronale (nu het gemeentehuis) op het oude dorpsplein en hier vlak achter, de dorpstoren. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Trevignano is een heerlijk, rustig dorp waar u een wandeling kunt maken door het prachtige historische centrum, om vervolgens langs het water uit te waaien en te flaneren met de Italianen. In Trevignano vindt u ook verscheidene leuke restaurantjes. In Via Garibaldi (rond nr 40) liggen de leukste restaurantjes en bars. Een leuke wijnbar is Gens Trebonia.

Cerveteri
Deze stad aan de middelandse zee, omgeven door wijngaarden en graanvelden, is rijd aan historie. De eerste bouwwerken dateren uit de negende eeuw voor Christus. De stad groeide uit tot een van de meest invloedrijke Etruskische havensteden aan de Tirreense kust. Hier bevindt zich ook een museum dat u binnen kan gaan bezoeken, u kan een combiticket kopen samen met een bezoek aan Tarquinia.

Een leuk restaurantje: Antica Locanda Le Ginestre, Piazza S. Maria 5, 00052 Cerveteri, +39 069943365).

Santa Severa
Op 20 mins rijden vanaf het vakantiepark ligt de badplaats Santa Severa met een mooi strand, maar is zeker niet enkel bekend om zijn strand. Er ligt ook een historisch kasteel dat ook een bezoekje waard is.

Een leuk restaurantje vlak op het strand: Il Marinaio (Lungomare Pirgy, 00050 Santa Severa, +39 0766571113)

Sutri
Is een stadje langs de beroemde Via Cassia, een belangrijke Romeinse weg die Rome en Florence via Siena verbond. De geschiedenis gaat terug tot de tijd van de Etrusken. Er zijn veel oude overblijfselen en monumenten in Sutri te bezichtigen. Het Romeinse amfitheater is een van de oudste die bewaard is gebleven en de meest bezochte plaats in Sutri. Dichtbij het amfitheater zijn diverse oude graven uit de Etruskische tijd die uitgehakt zijn in de tufstenen rotsen.

Tarquinia
Tarquinia staat wereldwijd bekend om de Etruskische opgravingen. Het is een stad die bol staat van de geschiedenis. Sinds 2004 maken de Etruskische necropolissen van Tarquinia (samen met die van Cerveteri) deel uit van werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze zijn dagelijks (behalve op maandag) te bezoeken. Als u een bezoek brengt zeker de voorstellingen bijwonen die in bepaalde necropolissen worden gegeven daar dit het bezoek juist uniek maakt (de gids in inbegrepen). Het park bevindt zich buiten, dus bezoek aan te raden bij droog weer.

Calcata
Calcata is een dorpje dat gebouwd is in de middeleeuwen. Het dorp is strategisch gelegen op een heuvel en het wordt beschermd door een kasteel en een grote brede verdedigingsmuur bij de ingang van het dorp. Als u een bezoek wil brengen aan Calcata raden wij aan dit in het weekend te doen. In het weekend zijn de meeste kunstenaars aanwezig en is het gezellig druk. Doordeweeks is het rustiger en zijn niet alle kunstenaars in hun ateliers. Het is een historisch dorp dat aan het uitsterven is en vooral de positie van het dorp is prachtig.

Giardino dei Tarocchi – Capalbio
De tuin ligt op een uur rijden van Bracciano en is op initiatief van Niki de Saint Phalle ontstaan. Deze tuin staat vol met kleine en (vooral) grote beelden van diverse materialen zoals staal, beton en glas. Er zijn zelfs beelden waar u in kunt. De thema’s van de beelden in deze “sprookjestuin” lopen uiteen. De meeste zijn geinspireerd op de bekende tarot-figuren. U ziet er oa. draken, heksen en magiers. Ook leuk om met kinderen te bezoeken.

Botanische Tuinen van San Liberato op slechts 1 kilometer van het park.

Leuke ideeen met kinderen
In het hoogseizoen wordt er ook kleinschalig kinderanimatie georganiseerd, informeert u hier even naar aan de receptie.
Ook worden er in het hoogseizoen vaak begeleide uitstappen georganiseerd met een Nederlandstalige gids alsook vaak kindvriendelijke uitstappen. De receptie informeert u hierover graag verder.
De boottocht rond het Meer dat wij hierboven hebben toegelicht is een leuke uitstap met de hele familie.
Ook de stad Rome heeft veel op kindermaat, u kan hierover meer info vinden op de toeristische site van de stad Rome.
In de zomermaanden en vooral in het weekend vindt u vaak in Trevignano en Anguillara kraampjes en ontspanning voor kinderen, zoals een trampoline, een carousel, ...
Ook in het kleine haventje dicht bij Roma Flash staat er in het hoogseizoen een groot luchtkasteel. U gaat vanuit de camping naar links (richting Bracciano), bij de eerste splitsing rijdt u niet naar boven/rechts richting Bracciano, maar rijdt u links/rechtdoor. Aan het verkeerslicht gaat u naar links en rijdt u tot vlak aan het Meer. Hier vindt u een klein strandje met enkele restaurantjes en het springkasteel.
Een bezoek aan het Kasteel van Bracciano is zeker de moeite voor kinderen. Het is niet echt beschikt met een buggy omv de trappen.
Ook bevinden er zich verschillende pretparken in de buurt zoals Waterpark Aquafelix, Rainbow Magic, Cinecitta World, ... Informeert u ook even bij de receptie want het animatieteam organiseert ook soms een uitstap.

Verblijft u in een periode dat het niet zo warm is, er zijn verschillende thermale natuurlijke baden in de omgeving (omgeving Viterbo) waar u heerlijk kan vertoeven. Wenst u hierover informatie, neem even contact met ons op en wij adviseren u graag verder.

In de omgeving
 Stad op 4 km, op 40 km
 Zee op 15 km
 Toeristeninformatie (vvv) op 4 km
 Luchthaven op 60 km
 Ferryport op 3 km

Beschikbaarheid

Deel dit vakantiehuis op

Huisindeling

Parterre
Woon/eetkamer:
2-pers. slaapbank, tv, fornuis (4 kookplaten), combimagnetron, koel-/vriescombinatie, kinderstoel
Slaapkamer:
2-pers. bed, kinderbed
Slaapkamer:
2x 1-pers. bed
Badkamer:
douche, wastafel, toilet
Toilet:
wastafel, toilet
Verwarming
Airconditioning
Terras
Tuin
Tuinmeubilair
Parking
Trampoline:
verwarming, airconditioning, terras, tuin, tuinmeubilair, parking (gedeeld met andere gasten)

Ligging

Beoordelingen

Winters
1 week16-07-2021 - 23-07-2021
Bij aankomst bleek het huisje niet echt schoon te zijn. Haren in de douche, etensresten op het aanrecht, oude koffie in het apparaat, naast de koelkast schimmelplekken, spinnenwebben, doodgeslagen muggenresten op de wanden. Vlekken en gras op het matras. Nadat we een schoonmaakrondje hebben gedaan, hebben we de vakantie goed voortgezet.
Dhr. Breukers
1 week16-07-2018 - 23-07-2018
Zeer fijne, niet al te grote camping. Prima mobilehome, van alle gemakken voorzien. Naar een dagje Rome, was het heerlijk om een verfrissende duik in het zwembad te nemen. Waar op hoogtij dagen 15 mensen aanwezig waren! Bracciano is ook de moeite waard, alleen parkeren is lastig. Fijn dat er vanuit de camping een deal is met een parkeergarage waar je auto voor 5 euro de hele dag mag staan (overdekt)! Al met al een fijne accomodatie om nog eens terug te komen!
Dhr. Overmars
1 week19-05-2018 - 26-05-2018
ik vond de camping beetje passe. veel achterstallig onderhoud. Was heel rustig in mei. In andere maanden zou ik zeker niet gaan. Huisjes, caravans stonden soms boven op elkaar. Restaurant was veredelde kantine. Meer van Bracciano was mooi maar saai. Omgeving was fraai. Accommodatie was ook niet sterk. Moet allemaal weer wat opgefrist worden , Gasfornuis deed het zeer slecht. Caravan stond niet waterpas. interieur was allemaal goedkoop. Reclame glazen, 1 wijnglas, geen bierglazen De beheerster was heel vriendelijk. Maar er mag wel wat mankracht bij.
Mevr. Hoogland-Hudepohl
12 dagen22-04-2018 - 04-05-2018
Een heerlijke plek om vakantie te vieren!
Mevr. Jansen
1 week15-07-2017 - 22-07-2017
De omgeving is prachtig. Mooi meer, Rome dichtbij en nog niet te toeristisch. Caravan ok genoeg. Niet luxe maar alles voorhanden

Annuleringsvoorwaarden

De volgende kosten worden in rekening gebracht bij het annuleren van uw boeking
  • Voor de annulering tot en met de 43ste dag voor de afgesproken aankomst: 0% van de reissom.
  • In geval van annulering van 42 tot en met 29 dagen voor aankomst: 40% van de reissom.
  • In geval van annulering van 28 tot en met de laatste dag voor de overeengekomen huurperiode 90% van de reissom.
  • 100% van het bedrag wordt in rekening gebracht voor latere annulering of niet-verschijnen.
€ 589
vanaf 1 week
Aanbiedingen en kortingcodes ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen en kortingcodes direct in je inbox