Vakantiehuizen in Ardennen Henegouwen

Wanneer u van plan bent één van de vele vakantiehuizen in Ardennen Henegouwen te huren, weet u zeker dat u een geweldige vakantie tegemoet gaat. Henegouwen is één van de vier provincies waarin u de lage Ardennen vindt. Deze provincie, in het zuidwesten van België, heeft Bergen als hoofdstad en is onderdeel van Wallonië. Dit betekent dat er Frans gesproken wordt. Toch telt het gebied vier gemeenten die bij het vastleggen van de taalgrens aan de Nederlandstaligen zijn toegekend. Een vakantiehuis in de Ardennen provincie Henegouwen brengt u dichtbij dit prachtige stuk natuur en biedt een veelzijdige vakantie voor heel het gezin.

Ardennen Henegouwen vakantiehuis via Vakantiehuisverhuur

Als u in Ardennen Henegouwen een vakantiehuis zoekt, bent u bij Vakantiehuisverhuur op de juiste plek. Wij bieden verschillende prachtige vakantiewoningen, gelegen in de natuur met veel faciliteiten in de omgeving. Of u nu met bijvoorbeeld twee of met zeven personen reist, het zal geen probleem zijn om een bijzondere vakantiewoning in Ardennen Henegouwen te vinden. Vakantiehuizen, bungalows, prachtige statige gebouwen die omgetoverd zijn tot vakantiewoning, u kunt het zo gek niet bedenken of u kunt er verblijven. Op de website ziet u gelijk in welke prijscategorie uw zoekresultaten vallen en ziet u hoeveel slaapkamers de woning heeft en of/hoeveel huisdieren mee mogen. Zo boekt u snel en gemakkelijk uw ideale vakantiewoning!

Vakantiehuisjes Ardennen Henegouwen in overvloed

Geniet van de prachtige uitzichten die het Belgische land rijk is, de heerlijke sfeer onder de mensen en de vrijheid die gepaard gaat met een gehuurd vakantiehuisje in Ardennen Henegouwen. Geef gemakkelijk uw voorkeuren aan links op deze pagina en de zoekresultaten geven weer welke vakantiewoningen het best geschikt zijn voor u en uw reisgenoten. Zo weet u zeker dat u een geweldige vakantie in het vooruitzicht hebt en u zorgeloos in Henegouwen kunt verblijven.

Ardennen, Henegouwen

Een heuvelachtig, groen landschap met waterwegen en een rijk industrieel verleden. Deze regio biedt de vakantieganger voldoende mogelijkheden om te wandelen, watersporten of oudheden te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld natuurreservaat'l'Etang de Virelles'of'Parc naturel du Pays des Collines'.

In de regio Henegouwen en aangrenzende regio Namen zijn ook verschillende abdijen en abdijruïnes te bezoeken. Leuk om weer eens zo'n heerlijk abdijbiertje te proeven! Bezienswaardig zijn ook de vier hydraulische scheepsliften, bij het Canal du Centre, benoemd als werelderfgoed door Unesco.

Doe tijdens uw tocht door deze regio ook even dorpjes als Lompret, Ragnies, Vierves, Treignes en Oignies-en-Thiérarche aan. En vergeet het stadje Tournai niet, met de gothische kathedraal Notre Dame en het Belfort.


Wat u niet mag missen

- De Cisterciënzerabdij van Scourmont (van het trappistenbier Chimay)
- De ruïnes van de Abdij van Aulne.
- Het recreatie- en watersport gebied'De meren van l'Eau d'Heure. De stuwmeren vormen een uitgebreid recreatiegebied, met strandjes en watersportmogelijkheden als roeien, kanoën, kajakvaren, waterskiën en zelfs duiken.
- Hydraulische scheepsliften van het Canal du Centre (Werelderfgoed Unesco).
- De kloven van Fondry des Chiens.
- Probeer eens het folkloristische Carnaval van Binche mee te maken. In Binche, de carnavalstad bij uitstek, kunt u ook het'Museum van het Karnaval en Masker'bezoeken.
- Breng onderweg ook een bezoekje aan de (ruïne van de) Cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville, in Waals-Brabant.
- De historische plaats'Le Grand-Hornu'.

Vakantiehuis Ardennen Henegouwen