Vakantiehuizen in West Vlaanderen

Het noordelijke gedeelte van België wordt Vlaanderen genoemd. Hier vindt u de Bourgondische levensstijl in al zijn facetten. Te beginnen met de historische centra van steden als Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Mechelen, Leuven en Hasselt. U waant zich zomaar enkele eeuwen terug in de tijd bij de aanblik van de oude gebouwen en straatjes die Vlaanderen nog rijk is.

In een van de pittoreske restaurants kunt u genieten van een typische Vlaamse maaltijd en natuurlijk een bijpassend biertje. Aan de Vlaamse kust zijn zandstranden te vinden die overgaan in duinlandschap waar u heerlijke wandelingen kunt maken. Uw vakantie in een vakantiehuisje aan de kust van Vlaanderen zal u daarom ongetwijfeld tot rust laten komen.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

West-Vlaanderen

Een streek die voor iedereen iets te bieden heeft: van strandliefhebbers tot cultuurminnaars, van rustzoekers tot uitgaanstypes.

Hier vindt u zowel badplaatsen met een bruisend uitgaansleven als rustige familiestrandjes. In het mooie groene achterland vindt u lieflijke dorpjes en talrijke wandel- en fietsroutes. En vergeet niet de prachtige historische steden als Brugge en Kortrijk. Gezelligheid, genieten en cultuur inéén.

Aan de Belgische kust vindt u brede stranden, boulevards, festivals, restaurants en casino’s en 13 badplaatsen, van het chique Knokke-Heist en nostalgische De Haan, tot het levendige Blankenberge. Voor de kinderen zijn er diverse attracties, zoals Plopsaland en Boudewijnpark. En bij slecht weer duikt u een musea in, zoals het Abdijmuseum, in Ten Duinen. Een leuke manier om de Belgischekust te ontdekken, is (een gedeelte van) de Kustfietsroute te fietsen. Deze route loopt van De Panne tot Knokke-Heist en is 86 km. Of u neemt de Kusttram. Deze loopt langs alle badplaatsen, tussen De Panne en Knokke-Heist. Vergeet niet het unieke natuurreservaat Het Zwin te bezoeken.

Het‘achterland’ bestaat uit het Brugse Ommeland en de Westhoek. Groen, landelijk, met polders, charmante dorpen en historisch stadjes, zoals Damme, Diksmuide, Veurne, Ieper, Tielt en Torhout. Ideaal om tot rust te komen en om per fiets te verkennen. En ook de kust is niet ver weg!

De Westhoek is ook wel bekend als de Flanders Field Country, het waséén van de slagvelden in de 1e Wereldoorlog. U vindt hier dan ook nog veel monumenten die herinneren aan die tijd, zoals de vele militaire begraafplaatsen, en bijvoorbeeld de ‘Dodengang’ te Diksmuide. Er is zelfs een ‘In Flanders Fields’ autoroute. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aanhet historische Ieper.

In het Brugse Ommeland ligt Brugge, het‘Venetië van het Noorden’. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet van deze prachtige middeleeuwse stad en slenter door de oude straatjes, langs het romantische ‘Minnewater’, of maak een boottochtje over de grachten.


Wat u niet mag missen

- Een boottocht door de kanalen van Brugge, zo krijgt u een goed beeld van deze mooie historische stad.
- Bierbrouwerij"De Halve Maan"in Brugge, brouwer op authentieke wijze van Straffe Hendrik bier.
- De kuststrook is uitstekend geschikt voor allerlei activiteiten op watersportgebied. Maar is ook leuk voor een wandeling over de boulevard en het bezoeken van de talloze winkels.
- Natuurreservaat Het Zwin.
- Boudewijnpark Dolfinarium.
- Pretpark Plopsaland (De Panne), echt een bezoekje waard!
- Het maritieme themapark Seafront te Zeebrugge, over de zee in al haar facetten.
- Sea Life marine park, in Blankenberge.
- Een nieuwe attractie is Earth Explorer, in Oostende. Een interactieve attractie over de natuurelementen van de aarde.
- De stad Ieper, met het marktplein met mooi panden. Hier ligt ook het Flanders Fields Museum, gevestigd in de Ieperse Lakenhallen.

Vakantiehuis West Vlaanderen