Vakantiehuizen in Baden-Württemberg

In het zuidwesten van Duitsland bevindt zich de deelstaat Baden-Württemberg met ruim 10 miljoen inwoners en Stuttgart als hoofdstad. Dat het een populaire vakantiebestemming is, blijkt wel uit de 40 miljoen overnachtingen die er jaarlijks worden geboekt in vakantiehuisjes, bungalows, chalets en hotels.

Het schitterende landschap en de historische en culturele diversiteit zijn de belangrijkste redenen voor deze populariteit. Het Zwarte Woud en de verschillende kuuroorden doen het eveneens goed. In Stuttgart is bovendien veel cultureel vermaak te vinden: ballet, opera en galerieën. Ook kent Baden-Württemberg meer dan duizend musea met voor ieder wat wils. Kortom, u zult zich in het zuiden van Duitsland niet vervelen!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Baden-Württemberg

In Baden-Württemberg ligt het berggebied de Schwabische Alpen. Dit is een prachtig wandel- en fietsgebied, met gevarieerde heuvel- en bergachtige landschappen, groene weiden en daar tussenin romantische middeleeuwse dorpjes.

Meer in het zuiden ligt het Bodenmeer, het grootste meer van Duitsland, dat grenst aan Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein. Het meer is ideaal voor watersportliefhebbers, maar de omgeving is ook mooi. Het omringende landschap hier is glooiend, met wijn- en boomgaarden en rondom het meer kunt u een aantal aantrekkelijke plaatsen bezoeken. Denk dan aan Konstanz, de eilanden Mainau, Reichenau (Unesco-werelderfgoed) of het prachtige Lindau.

In het noorden, in het Neckardal zijn een aantal mooie kastelen en paleizen te bewonderen, maar ook oude universiteitssteden en oude stadjes, zoals Heildelberg en Tübingen.

Mooi gelegen in het Neckardal ligt Stuttgart, de hoofdstad van Baden-Württemberg. Een bezoek

aan deze stad is de moeite waard. De bezoeker vindt hier kunst, cultuur en bezienswaardigheden met verschillende bouwstijlen, zoals het barokke Neues Schloss of de Jugendstil-markthal. Zoekt u de gezelligheid, dan moet u hierheen tijdens één van de populaire feesten, zoalshet wijnfeest ‘Weindorf’ of de sfeervolle kerstmarkt. ‘s- Avonds kunt u proeven van de regionale keuken of eens een gezellig wijnlokaal bezoeken.

De bekende regio het Zwarte Woud ligt ook in Baden-Württemberg, in het zuidwesten, maar deze regio is apart beschreven in de toeristische informatie.


Wat u niet mag missen

- Het imposante barokpaleis Ludwigsburg, met prachtige tuin in Franse stijl. Wordt ook wel het‘Versailles van Schwaben’ genoemd.
- Heidelberg: de oudste universiteitsstad van Duitsland, met het beroemde kasteel Schloss Heidelberg, de mooie historische stadskern en Alte Brücke.
- Karlsruhe, een mooie stad vol cultuur, met o.a. het barokke Residentieslot met de slottuin en het Renaissanceslot Gottesau.
- Het levendige Universiteitsstadje Tübingen, met zijn middeleeuwse stadskern.
- Het historische stadje Ulm, met als symbool de Ulmer Munster (de kathedraal). Lopend door de straatjes van het middeleeuwse centrum en de historische visserswijk ontdekt u de plaats.
- Tussen wijngaarden in ligt het mooie Middeleeuwse‘wijnstadje’ Esslingen. Wilt u het stadje vanaf het water verkennen, dan kan dat per kano door de grachten.
- Het schilderachtige kasteel Schloss Sigmaringen.
- Het Bodenmeer, met de eilanden Mainau, Reichenau en Lindau.
- Het cisterciënzerklooster in Maulbronn.
- Bezoek ook het gezellige Stuttgart.
- Het Burg Hohenzollern (gelegen bij het plaatsje Hechingen), een van de mooiste burchten van Europa.

Vakantiehuis Baden-Württemberg

Bestemmingen in Baden-Württemberg