Vakantiehuizen in Beieren

In het hart van Duitsland ligt de deelstaat Thüringen, met Erfurt als hoofdstad. Erfurt staat bekend om zijn oude stadscentrum, waarvan de belangrijkste bezienswaardigheden worden gevormd door de romaansgotische dom, de citadel en het marktplein. Ook het stadhuis, dat een gotische stijl heeft, maakt deel uit van de historie van Erfurt.

In heel Thüringen is veel cultuur en architectuur te bewonderen in de vorm van musea, kerken, bruggen en kastelen. De typische Duitse vakantiehuisjes met gekleurde gevels vindt u ook in deze regio veelvuldig terug. Wilt u echt in alle rust kunnen genieten van alles wat Thüringen u te bieden heeft, dan is het aan te raden om een vakantiewoning te huren.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Duitse Alpen

Frisse berglucht, mooie landschappen, prachtige vergezichten en Duitse gezelligheid? Maak kennis met de Duitse Alpen! Deze zuidelijke regio, die grenst aan de Oostenrijkse Alpen, is een heerlijke vakantieregio, voor een vakantie die in het teken staat van natuur, rust, en authentieke cultuur. Hier geniet je van alpenweiden, bergmeren, glooiende heuvels&bergen, rustieke boerendorpjes, interessante steden en gastvriendelijkheid!

Maak kennis met bekende vakantieregio?s zoals (van west naar oost) vakantieparadijs Allgäu, Garmisch-Partenkirchen (en de Zugspitze), de Chiemgau, en het Berchtesgadener Land, in het zuidoostelijke hoekje van Beieren. In het Berchtesgadener Land liggen de vakantieoorden Berchtesgaden, Schönau am Königssee en Bad Reichenhall en bevindt zich ook Berchtesgaden National Park. Onder ditpark valt ook het prachtige Königsmeer, het mooiste meer van Duitsland, wat doet denken aan de Noorse fjorden.

Op de bergmeren (zoals de Chiemsee en Köningssee) kun je watersport beoefenen en de natuurgebieden en nationale parken lenen zich uitstekend voor tal van andere sportieve en recreatieve activiteiten, zoals Nordic walking, paardrijden, paragliding, golf, mountainbiken, fietsen, klimmen of wandelen. Een netwerk van bewegwijzerde wandel- en trekroutes leidt door de natuur en langs dorpen en kastelen.

Hier ontdek je verschillende toeristische routes. De Romantische Route eindigt (of begint) in de Duitse Alpen. Enéén van de oudste Duitse routes van Duitsland is de Duitse Alpenroute. Deze 450 kilometer lange route gaat van Lindau (aan het Bodenmeer), tot aan Berchtesgaden, en verrast de vakantieganger met afwisselende landschappen die aan je voorbijkomen; groene alpenweiden, bossen, glooiend heuvelland en steile bergtoppen, met daartussen romantische dalen en glinsterende meren.


Wat u niet mag missen

- De romantische Altstadt van Füssen, met zijn idyllische pleintjes, middeleeuwse steegjes en prachtige barokke kerken.
- Het mooie plaatsje Oberammergau, beroemd vanwege zijn gevelschilderingen en houtsnijwerk.
- De kapel van Wieskirche, rococojuweel en UNESCO-werelderfgoed.
- Leuk voor een dagje uit met de kids: Freizeitpark Ruhpolding (Ruhpolding).
- Rijd eens(een gedeelte van) de Duitse Alpenroute.
- De indrukwekkende rococokerk van het Benedictijnenklooster, in luchtkuuroord Ettal.
- Ook in Ettal gelegen: Slot Linderhof, een intiem kasteeltje van Ludwig II, gebouwd naar het voorbeeld van het Petit Trianon in Versailles. Het kasteel heeft een schilderachtig kasteelpark met fonteinen, Venus-grot en een Maurische kiosk.
- Het dorpje Schwangau, met het sprookjeskasteel Neuschwanstein, nog een kasteel van Ludwig II, en het kasteel dat model stond voor het Assepoesterkasteel in Disneyland.
- Aan de Chiemsee, op het eiland Herrenchiemsee, ligt het kasteel Herrenchiemsee, het 3e kasteel van Ludwig II, en een imitatie van het slot van Versailles.
- Berchtesgaden National Park. Dit park heeft een bijzondere flora en fauna en is te voet of per fiets te verkennen, via een uitgebreid netwerk van routes.
- Schönau am Königssee: vanuit hier bezoek je het meer Königssee. Je kunt vanuit Seelände een boottochtje maken over het meer, onder meer naar het schiereiland St. Bartholomä in de Königssee staat de gelijknamige 12e eeuwse bedevaartskerk, een prachtig plaatje!

Vakantiehuis Beieren

Direct naar alle vakantiehuizen in Beieren

Bestemmingen in Beieren