Vakantiehuizen in Eifel-Rijn-Moezel

In het oostelijke deel van Duitsland vindt u het gebied de Eifel. Deze regio ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Tijdens het Tertiair tijdperk was er in de Eifel een sterke vulkanische activiteit. Door explosies van vulkanische gassen zijn kraters ontstaan. Deze hebben zich gevuld met grondwater en staan bekend als Maare. Een bekende trekpleister in de Eifel is de Nürburgring, het autocircuit waarop onder andere de Formule 1 plaatsvindt. Ook qua natuur is er genoeg te vinden, want het noorden van de Eifel is in 2004 een nationaal park geworden. Voor wie de rust van de Eifel aanspreekt, is een vakantiewoning of chalet een geschikte optie.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Rijnland-Pfalz/Saarland

Deze streek bestaat uit twee regio’s; Rijnland-Pfalz en Saarland.

Rijnland-Pfalz is gelegen in het Zuidwesten van Duitsland. De regio grenst aan Noordrijn-Westfalen, Saarland, Hessen, Baden-Württemberg , Luxemburg, België en Frankrijk.

De hoofdstad van Rijnland-Pfalz is Mainz. Deze stad heeft een oud karakter en er zijn verschillende gezellige pleinen met mooie kerken. De Kaiserdom is het hoogtepunt van de stad. Deze 11e eeuwse Romaanse kathedraal is nog in originele staat, wat vrij uniek is.

Natuurlijk staat deze regio bekend om de rivieren de Moezel en de Rijn. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie boottochten maar ook de fietsroutes zijn absoluut de moeite waard. U vindt er romantische kastelen, leuke plekjes om te picknicken en mooie stadjes zoals Cochem.

De Deutsche Weinstrasse leidt u naar een heuvelachtig gebied met vele wijngaarden. U komt onder andere langs Bad Dürkheim. Hier wordt in september de jaarlijkse Wurstmarkt gehouden waar, ondanks de naam anders doet vermoeden, de wijnoogst gevierd wordt. Langs de route kunt u op verschillende plaatsen wijn proeven, hier vlakbij liggen de steden Worms en Speyer. Beide oude stadjes uit de Romeinse tijd.

De tweede regio is Saarland, met de hoofdstad Saarbrücken, deze grenst aan Frankrijk, Luxemburg en Rijnland-Pfalz. Saarbrücken is gelegen aan de rivier de Saar. De stad heeft een aantal mooie monumentale bezienswaardigheden zoals een basiliek en een paleis. Vroeger werkten hier veel mensen in de steenkool- en staal-industrie, onder andere in Völklingen. Het is leuk om een bezoek te brengen aan deze stad, de fabrieken staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.


Wat u niet mag missen

- Trier, de oudste stad van Duitsland, met bezienswaardigheden zoals de Romeinse stadspoort (Porta Nigra), het marktplein, de Dom St. Petrus, de Liebfrauenkirche, de'Kaiserthermen'(resten van het keizerlijk badhuis) of het Romeinse Amfitheater. (Rijnland-Pfalz)
- Kasteel Marksburg, een fraai kasteel aan de Rijn, vlakbij Braubach. (Rijnland-Pfalz)
- De Deutsches Eck, bij Koblenz, waar de Moezel over gaat in Rijn.(Rijnland-Pfalz)
- Homburg, met de Schlossberg-grotten. (Saarland)
- Ottweiler, een romantisch stadje met vakwerkhuizen. (Saarland)

Vakantiehuis Eifel-Rijn-Moezel

Bestemmingen in Eifel-Rijn-Moezel