Vakantiehuizen in Harz

Op zoek naar Vakantiehuizen in Harz? Bij Vakantiehuisverhuur.nl begrijpen wij dit helemaal! Harz is als veelzijdige provincie van Duitsland uitermate geschikt als vakantiebestemming. Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende cultruele activiteiten of historsiche diepgang, in Harz vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Harz u te bieden heeft. Daarom kunt u in ons aanbod kiezen voor vakantiehuizen Harz, waar u vakantiehuizen in allerlei soorten en maten zult vinden. Kies hieruit vakantiewoning die perfect aansluit bij uw wensen.

Organiseer vanuit uw vakantiehuis Harz

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen. Een bekende bezienswaardigheid is het Nationaal Park Harz, een prachtig natuurgebied waar u uw ogen uit zult kijken. Ook is de wandelroute Goetheweg, genoemd naar Johann Wolfgang von Goethe, erg populair. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea te bezoeken. Vanuit uw vakantiehuis in Harz zijn alle gewenste activiteiten prima te organiseren.

Verschillende vakantiehuizen in Harz

Vakantiehuisverhuur.nl heeft voor u verschillende vakantiehuizen in Harz geselecteerd. U kunt ervoor kiezen om een vakantiehuis te boeken midden in een stad in Harz, bijvoorbeeld dit vakantiehuis Quedlinburg, gelegen aan de stadsmuur van het historische centrum van Quedlinburg Harz. Of juist een vakantiehuis heerlijk rustig in de natuur, zoals dit appartement Bad Grund met een zonnige ligging tegen een helling aan.

Vakantiehuizen in Harz zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl. Vanachter uw computer kunt u door middel van selectiecriteria de gewenste vakantiehuizen bekijken via vele afbeeldingen en een uitgebreide omschrijving. Hiermee helpen wij u om een keuze te maken.

Harz

De toeristische regio Harz ligt in het hart van Duitsland, verdeeld over de Bundesländer Niedersachsen, Sachsen-Anhalt en Thüringen. Maak kennis met deze regio vol natuur, cultuur en geschiedenis. Een regio, die bol staat van legenden over heksen, duivels&mysteries…

Voor de natuurliefhebber is het puur genieten in het prachtige middelgebergte-landschap van Harz, met als top de 1142m hoge Brocken. Onderdeel van het Harz-gebergte is het Nationaal Park Harz, een natuurpark met uitgestrekte, dichte bossen, watervallen, beekjes en meren en zeldzame dier- en plantensoorten. Krijg een indruk van het landschap terwijl u een stuk van de 94 km. lange Harzer-Heksen-Trail aandoet. Deze 94 km. lange route loopt dwars door het middelgebergte, in de sporen van de heksen, van Osterode in het westen tot Thale in het oosten.

Naast genieten van de natuur kunt u in het Harz ook proeven van de geschiedenis. Bewonder de oude vakwerkhuizen, kastelen en schilderachtige, historische stadjes, zoals‘Oranjeroute-stad’ Stolberg, Halberstadt, Wernigerode, Sangerhausen, Nordhausen, Duderstadt en de UNESCO-vakwerkstadjes Quedlinbur en Goslar. Voor familie-uitjes is er o.a. een sprookjes bos (in Bad Harzburg), een pretparkje (Thale) en is er een aantal zomerrodelbanen (Brocken, Thale, Sankt Andreasberg).

In de winter kunnen langlaufers terecht op meer dan 500 kilometer langlaufloipen, maar ook voor skiërs zijn er talrijke mogelijkheden.


Wat u niet mag missen

- Nationaal Park Harz, met een oppervlakte van 15.800 ha. Dit park biedt alle karakteristieke ecologische systemen, de hoogte gaat tot 1142 meter en het bestaat grotendeels uit bosgebied.
- UNESCO-stad Quedlinbur. Bewonder in dit Middeleeuwse stadje de 1200 vakwerkhuizen, de historische stadskern en de‘Stiftskirche St. Servatius’, een architectonisch meesterwerk van de romantiek.
- UNESCO-stad Goslar. In de prachtige‘Keizerstad’ Goslar zijn o.a. bezienswaardig het 15e eeuwse stadhuis, de vele historische vakwerkhuizen, de Kaiserpfalz (keizerlijk paleis) en de gotische Marktkirche St. Cosmas und Damian.
- Het historische stadje Wernigerode, met haar kleurige vakwerkhuisjes, het middeleeuwse stadhuis en Schloss Wernigerode.
- De levendige universiteitsstad Göttingen,één van de oudste universiteitssteden van Duitsland.
- Het Middeleeuwse stadje Duderstadt.
- De stad Hildesheim, met 2 kerken die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan en het Roemer-Pelizaeusmuseum, met een prachtige collectie Egyptische kunst en andere oude culturen.
- In Herrenhäuser (Hannover) ligt één van de best bewaard gebleven Baroktuinen van Europa.
- Een bezoekje aan kuur- en wintersportplaats Hahnenklee-Bockwiese. Hier kunt u de kabelbaan naar boven nemen, op de 726 m. hoge Bocksberg en daar genieten van het uitzicht. Ook bevindt zich hier een zwemmeer, en een modern kuuroord.
- Proef de nostalgie, maak eens een tochtje met de stoomtrein (de Brockenbaan, tussen Quedlinburg - Brocken).
- Familieplezier: bij de Hexentanzplatz (Thale) kunt u met de cabine- of stoeltjeslift naar boven, vanwaar u kunt genieten van het uitzicht. Hier bevindt zich ook een pretparkje en zomerbobsleebaan.
- De Rübelander Tropfsteinhöhlen (druipsteengrotten).

Vakantiehuis Harz

Direct naar alle vakantiehuizen in Harz

Bestemmingen in Harz