Vakantiehuizen in Hessen

Hessen is ontstaan in de 13e eeuw, toen de Duitse streek zich losmaakte van Thüringen. De huidige vorm van Hessen ontstond pas in 1945, toen Hessen-Nassau en Hessen-Darmstadt werden samengevoegd. De grootste steden van de regio zijn Frankfurt am Main, Wiesbaden, Hanau, Darmstadt en Mainz.

De stad Frankfurt is de financiële hoofdstad van Duitsland, omdat zowel de Bundesbank en de Duitse beurs als de Europese centrale bank er gevestigd zijn. Als bruisende en jonge stad heeft Frankfurt echter veel meer te bieden dan dat en datzelfde geldt voor heel Hessen. Een vakantiewoning in dit deel van Duitsland is dan ook een veel gebruikt rustpunt voor zowel Duitsers als buitenlanders.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Hessen

Beleef het sprookje zelf! In het land van de gebroeders Grimm…

Bezoek het slot van Doornroosje, beklim de toren van Raponsje en ontdek of het huisje waar Hans en Grietje gevangen werden gehouden echt van snoep gemaakt is…

Kortom beleef nu zelf een sprookje in het ‘Hart van Duitsland’, Hessen.

Bundesland Hessen biedt u een prachtige natuur, prachtige berglandschappen en een zeer gevarieerd aanbod van cultuur. En tussen de levendige steden en de knusse dorpjes vindt u Romaanse kerken, gotische kathedralen, indrukwekkende Romeinse legerplaatsen en middeleeuwse kastelen die u meenemen naar de tijd van de landgraven en prinsen.

Want wist u dat Willem van Oranje, geboren is in het Hessische Dillenburg?

Maar Hessen biedt meer dan alleen sprookjes alleen!

Actievelingen kunnen in Hessen hun hart ophalen. Maak kennis met de fascinerende natuurgebieden Bergstraße-Odenwald en Kühkopf, te voet, fiets of per kano. Diverse recreatiegebieden verlenen talloze (water)sportmogelijkheden en de omliggende dorpjes geven je een prachtig decor van smalle steegjes en mooie rozentuinen.

Vindt u sport een beetje te veel van het goede? Dan kunt u altijd terecht inéén van de 30 geneeskrachtige badplaatsen en kuuroorden die u ontspanning geven voor lichaam en geest.

Tussen deze veelzijdige natuurgebieden in bevindt zich Frankfurt am Main.

Deze bruisende metropool staat natuurlijk bekend om zijn financiële centrum en jaarlijkse ‘Buchmesse’ (grootste boekenbeurs ter wereld). Maar biedt daarnaast ook een gezellig oud centrum rondom de dom en het historische Rómer met veel uitgaansmogelijkheden naar café’s, discotheken, casino’s en eetgelegenheden.

Op het culinair gebied biedt Hessen de appelwijn, Ebbelwoi genaamd. De Hessische wijnboeren nodigen u dan ook graag uit om een glaasje bij ze komen te proeven.

Vergeet zeker niet de sprookjesroute te nemen en bezoek plaatsjes als Hanau (de geboorteplaats van de gebroeders Grimm) en Kassel waar het Gebroeders Grimm museum bevindt. En laat hier uw sprookje tot leven komen…!


Wat u niet mag missen

- Rijd de sprookjesroute en kom langs sprookjesachtige kastelen, burchten en middeleeuwse dorpjes.
- De Oranje route. Bezoek de oude binnenstad van Dillenburg, de geboorteplaats van Willem van Oranje.
- Wiesbaden, de hoofdstad van Hessen en haar 15 warme bronnen.
- Het UNESCO-geopark; Bergstrasse-Odenwald.
- Verken de natuurparken van een ander perspectief, de kano.

Vakantiehuis Hessen

Direct naar alle vakantiehuizen in Hessen