Vakantiehuizen in Niedersaksen

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Niedersaksen vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Niedersaksen u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiewoning in het hart van Niedersaksen is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Nordsee

Met de regio Nordsee bedoelen we de kuststreken langs de Noordzee, waaronder Oost-Friesland, Noord-Friesland, en de De Oost-Friese en Noord-Friese Eilanden. Een interessante regio om eens te bezoeken!

Oost-Friesland is het schiereiland grenzend aan Nederland, tussen Dollart (Groningen) en Jadebusen. Het landschap doet hier Nederlands aan, met haar weilanden, koeien, windmolens en dijken met vuurtorens. Maar ook heuvels, hoogveen- en heidevlakten, terpen, bossen en rivieren horen tot het landschapsbeeld van deze streek. Aan de kust liggen mooie stranden, duinen en natuurlijk de waddenzee. Gaat u iets het binnenland in, dan kunt u een bezoek brengen aan de stadjes Emden (Nannen-Kunsthalle), Oldenburg (o.a. het Schloss en Lamberti Kirche), of Bremen (oude havenstad met historisch centrum).

Deze kustregio leent zich uitstekend voor een heerlijke vakantie, want er valt genoeg te ontdekken. Voor de Oost-Friese Noordzeekust liggen de Oost-Friese Waddeneilanden. Deze eilanden zijn onderdeel van het beschermd natuurgebied van de wadden: het Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer. Dit unieke natuurgebied van 2.400 km. strekt zich helemaal uit tot de zuidelijke Noordzeekust (Cuxhaven), en herbergt wadden, duinen, hoogveengebieden, bos, heide en zoutlandschappen. De 7 waddeneilanden zijn erg in trek bij Duitse toeristen, door hun mooie zandstranden, duingebieden en natuur. Vanuit veel plaatsjes langs de kust tussen Ems en Elbe en tussen Emden en Otterndorf, kunt u boottochten maken naar één van de Waddeneilanden en ook worden er wadloop excursies georganiseerd.

Vanuit Cuxhaven, in het westelijke gedeelte van de Nordsee, is ook van alles te doen. De kuurstad Cuxhaven is de grootste Noordzeebadplaats van Duitsland. Vanuit hier kunt u onder andere deelnemen aan een begeleide wadloop excursie of– per wadwagen (paard en wagen) - een tocht maken naar het waddeneiland Neuwerk of een minicruise om zeehonden te kijken. U vindt hier aan de kust ook verschillende wellnesscentra en kuuroorden. Kuuroord Büsum is bijvoorbeeld een populaire, traditionele kuurbadplaats. Leuk om eens een dagje te ‘kuren’ of relaxen.

Voor de kust bij St. Peter-Ording en uitstrekkend naar boven tot de Noord-Friese eilanden, ligt het Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer, een uitzonderlijk wadden-natuurgebied. St. Peter-Ording zelfs wordt trouwens ook wel de grootste zandbak van de wereld genoemd, met 12 km. zandstrand. Hier bevindt zich ook het het informatiecentrum van het nationale park, waar u meer leert over de boeiende levenswereld van de Wadden. Wat u ook kunt doen is een tripje naaréén van de Noord-Friese eilanden. Het grootste en meest noordelijk gelegen eiland is Sylt. Hier ligt ook een mooi natuurgebied met duinen, mooie witte zandstranden en steile kusten, en huisjes met rieten daken. Helgoland staat bekend om haar rode rotsen. De bekendste rots is de 40 m. hoge Lange Anna. Heeft u meer tijd over, dan kunt u nog wat uitstapjes maken naar de historische stadjes Lübeck of Schleswig.


Wat u niet mag missen

- Een bezoekje aan de steden Düsseldorf, Keulen en Münster.
- Een bezoek aan de nationale parken van de Waddenzee.
- ‘Virtueel onderwaterstation’ Oceanis, in Wilhelmshaven.
- Bremen, met het oude centrum en Universum Science Center.
- Oldenburg, met de laatgotische hallenkerk Lamberti Kirche en het Schloss.
- Emden, met de Nannen-Kunsthalle (collectie 29-eeuwse schilderijen).
- De Westerhever vuurtoren, gelegen op een zandbank, is het herkenningspunt van schiereiland Eiderstedt.
- Kuuroord Büsum: een populaire, traditionele kuurbadplaats. Hier gebruikt men de natuurlijke krachten uit de zee voor heilzame behandelingen.
- Schleswig: een voormalige vestiging van de Vikingen, met de Dom en Schloss Gottorf, waar vroeger hertogen verbleven.
- Lübeck (regio Oostzee): middeleeuwse stad bekend om haar ‘Backsteingotik’. De meeste bezienswaardigheden liggen in de oude stad. Interessant zijn de Holstentor en Burgtor (stadspoorten), de Marienkirche, de Dom, het stadhuis en het Haus der Schiffergesellschaft. En in de Mengstrasse treft u meerdere typische gotische panden.
- Kiel (regio Oostzee): deze plaats, aan de Oostzee, is eens per jaar het Mekka voor zeilers, tijdens de Kieler Woche. Hier vertrekken ook de veerboten naar Scandinavië.

Vakantiehuis Niedersaksen