Vakantiehuizen in Nordrijn-Westfalen

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Nordrijn Westfalen vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Nordrijn Westfalen u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiewoning in het hart van Nordrijn Westfalen is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Noordrijn-Westfalen

Deze deelstaat, met als hoofdstad Düsseldorf, is de dichtst bevolkte en belangrijkste economische regio van Duitsland. Hier bevindt zich het industriële Ruhrgebied, maar naast industrie&industrieel erfgoed vindt u hier ook kunst, cultuur&historie, mooie natuur en bezienswaardige, bekende steden als Düsseldorf, Keulen, Bonn, Essen, Dortmund en Münster.

De deelstaat is op te delen in verschillende regio’s, waaronder het Münsterland en Teutoburger Wald (in het noorden), het Ruhrgebied (in het midden), de Niederrhein (in het westen), het Bergisches Land (in het zuiden) en de Keulen en Bonn-regio’s. Ieder met hun eigen aantrekkingskracht.

De vlakke regioMünsterland, in het noorden van de deelstaat, is een fietsparadijs, met een uitgebreid netwerk aan bewegwijzerde fietsroutes. Hier loopt ook de Romeinse Route, een fietsroute van meer dan 280 kilometer. De regio is ook bekend om zijn vele landhuizen&kastelen.

In deze regio ligt ook de moderne, levendige universiteitsstadMünster. Bezienswaardig zijn hier o.a. het oude centrum, met de Prinzipalmarkt (met de historische koopmanshuizen), de St. Paul's Cathedral, de Salzstrasse en het Barokke Erbdrostenhof Palace. Ook vindt u hier fascinerende musea (meer dan 35, waaronder het‘Museum für Lackkunst’), tentoonstellingen, festivals, moderne architectuur en een ‘All-Weather Zoo’.

HetTeutoburger Waldis een geliefd wandel- en fietsgebied. Hier wisselen dichte, donkere wouden, heidegebied, rivierlandschappen en heuvelland elkaar af.

In hetRuhrgebied, in het verleden de koolmijnen-regio, vindt u nog veel industriële monumenten, zoals de Margaretenhöhe en de Zollverein kolenmijn (op de werelderfgoedlijst van Unesco).

Het open landschap van de regioNiederrheinwordt gekarakteriseerd door smalle riviertjes, meren, velden, schilderachtige dorpjes en molens. De regio beschikt over een uitgebreid fietsroutenetwerk (ook grensoverschrijdend met Nederland) en ook zijn er tal van thematische routes. Zo kunt u in de sporen van de Romeinen treden, met de Via Romana en Romeinse Route. Deze begint in Xanten, de‘stad van de Romeinen’. Ook kunt u een kanotocht op de Niers of Lippe maken, of een boottochtje op de Rijn.

Düsseldorf, de gezellige, moderne stad aan de Rijn, is ook een bezoekje waard. Winkelfanaten kunnen hier goed terecht in de chique Königsalle, de Schadowstrasse of het historische centrum. De ‘Altstadt’ is tevens een gezellig uitgaanscentrum: met zijn 260 kroegen staat dit gedeelte ook wel bekend als de ‘langste bar van de wereld’. Kunst&cultuur vindt u in de diverse musea, galerijen en theaters van de stad en ook is er een diversiteit aan architectonische stijlen te bezichtigen. Relaxen kunt u op de Rheinuferpromenade, de wandelboulevard langs de Rijn.

HetBergisches Landis een beboste regio, met weiden, heuvels, valleien en meren. Hier ligt ook het gelijknamige natuureservaat. Bezienswaardigheden hier zijn o.a. de vakwerkhuisjes, oude dorpjes, kastelen en landhuizen, en de Schwebebahn (monorail) in Wuppertal. Wandelaars kunnen terecht op 5000 kilometer aan wandelpaden.

Keulenis een oude stad met ontelbare culturele schatten. Hieronder valt natuurlijk de beroemde Dom, de grootste gotische kathedraal van Duitsland en monument op Unesco’s Werelderfgoedlijst. In het oude centrum bevinden zich verder nog Romeinse overblijfselen, waaronder 12 Romaanse kerken en een stadsmuur en ook zijn er veel bekende musea (zoals het Wallraf Richartz Museum of Ludwig Museum of Romeins-Germaans Museum). Geniet van een terrasje of restaurant in de ‘Altstadt’ of de Rheingarten.

De levendige universiteitsstadBonnis de geboorteplaats van Beethoven. Bezienswaardig zijn o.a. het geboortehuis van Beethoven, de Münsterkathedraal en het Poppelsdorf Palace. Natuurlijk kunt u hier ook genieten van talrijke restaurants, biergartens en de wijnbars aan de rivieroever. Relaxen kan in het groene Rheinaue park, het groene hart van Bonn. Hier bevindt zich ook een japanse tuin en maar liefst 45 kilometer aan wandelpaden en de Auensee, waar u een bootje kunt huren.


Wat u niet mag missen

- Een bezoekje aan de steden Düsseldorf, Keulen en Münster.
- Het Westfalisch Openluchtmuseum in Detmold. Dit is het grootste openluchtmuseum van Duitsland, waar u zich, per paard&wagen of te voet, kunt verplaatsen naar het leven in Westfalen van eeuwen geleden.
- De Zollverein kolenmijn in Essen. Deze voormalige kolenmijn was de grootste van Europa en is een icoon van de industriële architectuur. Hij staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.
- Externsteine (bij Detmold, in het Teotoburger Wald): deze mysterieuze steenformaties (4 gigantische rotsblokken) zouden vroeger een Keltisch heiligdom zijn geweest.
- Treed in de sporen van de Romeinen, met de Römerroute (Romeinse Route). Deze fietsroute, van meer dan 280 kilometer, loopt van Xanten (‘stad van de Romeinen’) tot aan Detmold, en doet onderweg o.m. het Westfälisches Römermuseum aan (Haltern am See).
- Of kom in de sprookjessfeer met de Sprookjesroute, de Rheinischer Sagenweg. De route loopt tussen Düsseldorf en Mainz en neemt u mee in de sporen van de bekendste sagen en legenden van de Rijn-, Moezel-, Lahn-, Nahe-streek.
- De historische stad Aken, stad van Karel de Grote. Bezienswaardig hier zijn o.a. het raadhuis en de Dom (Unesco) en zijn schatkamer. En in de winter de (legendarische) bekende, sfeervolle kerstmarkt. Aken is ook een kuuroord. In de oudheid zijn hier verschillende warwaterbronnen ontdekt, waardoor er nu nog verschillende thermaalbaden te vinden zijn.
- Een prachtig, nieuw thermencomplex in Aken is de Carolus Therme. Voor een ontspannen dagje!

Vakantiehuis Nordrijn-Westfalen

Bestemmingen in Nordrijn-Westfalen