Vakantiehuizen in Oostzeekust-Fischland

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Oostzeekust-Fischland? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Oostzeekust-Fischland. Oostzeekust-Fischland is een land dat in Europa ligt. Oostzeekust-Fischland staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Oostzeekust-Fischland namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Ostsee

Met haar brede stranden en fijn, lichtgekleurd zand is de kust van de Ostsee een aantrekkelijke vakantiebestemming. De prachtige badplaatsen Warnemünde, Kühlungsborn en Boltenhagen zijn een bezoekje waard, zoals ook de geliefde plaatsen Eutin en Lübeck.

Op de grotendeels vlakke en zanderige stranden geniet u in de zomermaanden van de warmte van de zon. De ondiepte van de zee maakt zwemplezier zelfs mogelijk voor de kleinsten. Ook in de overige seizoenen kunt u vanuit uw vakantiewoning heerlijke strandwandelingen maken en genieten van de prachtige omgeving. Of maak met de auto of op de fiets een tocht langs de adembenemende kustlijn. De stranden worden afgewisseld met enorme rotsformaties en u heeft uitzicht op de Duitse waddenzee. Het eiland Rügen staat bekend om zijn steile kalkrotsen. Andere populaire eilanden zijn Poel, Usedom en Hiddensee.

Wanneer u zoekt naar ontspanning, bent u hier zeker op de juiste plek, maar ook activiteiten zoals watersporten, golfen, vissen, klimmen en wandelen behoren tot de vele mogelijkheden. Actieve watersporters kunnen profiteren van de mogelijkheden tot surfen, kiten, duiken, zeilen en varen. Ontspanning en wellness zijn sleutelwoorden voor deze regio. Laat u verwennen in een van de kuuroorden en keer als herboren terug naar huis na een vakantie vol ontspanning. Tijdens uw verblijf in een van de vakantiewoningen aan de Ostsee geniet u van echte rust.

Naast deze actieve en ontspannende mogelijkheden is er geen gebrek aan cultuur in dit gebied. Verschillende Hanzesteden, zoals Stralsund, Rostock en Wismar, bezitten naast een middeleeuwse indeling, een schat aan goed bewaard gebleven monumenten. De oudste Oostzeebadplaats Heiligendamm was het begin van de toeristische geschiedenis van de regio en is een fijne plaats om te bezoeken. Ontdek deze fantastische regio en reserveer een vakantiehuis aan de Ostsee.


Wat u niet mag missen

- Bezoek Sealife in het Timmendorfer Strand, het Zeecentrum Fahrman of het zeebiologisch station Laboe wanneer u geïnteresseerd bent in de onderwaterwereld.
- Hanzestad Wismar is een bezoekje waard, net als het nabij gelegen Oostzeekuuroord Boltenhagen.
- Bezoek Hansapark Sierksdorf, het enige Duitse pretpark aan zee.
- De ondiepe zeewateren bij het strand van Timmendorf en het Schwarzenbusch maken het plezierig om met kinderen de zee op te zoeken.
- Houd de evenementenagenda van deze regio in de gaten, er zijn regelmatig leuke activiteiten te ondernemen in de regio.
- Lübeck: middeleeuwse stad bekend om haar ‘Backsteingotik’. De meeste bezienswaardigheden liggen in de oude stad. Interessant zijn de Holstentor en Burgtor (stadspoorten), de Marienkirche, de Dom, het stadhuis en het Haus der Schiffergesellschaft. En in de Mengstrasse treft u meerdere typische gotische panden.
- Kiel: deze plaats, aan de Ostsee, is eens per jaar het Mekka voor zeilers, tijdens de Kieler Woche. Hier vertrekken ook de veerboten naar Scandinavië.

Vakantiehuis Oostzeekust-Fischland

Bestemmingen in Oostzeekust-Fischland