Vakantiehuizen in Sauerland

De naam Sauerland wordt zowel gebruikt voor een streek als een gebergte in het midden van Duitsland. Het gebied ligt bijna geheel in het stroomgebied van de Rijn. Vanwege de neerslag ontspringen in Sauerland verschillende rivieren. Deze rivieren worden soms onderbroken door stuwmeren, die niet alleen dienen voor wateropslag, maar ook voor recreatie worden gebruikt. Vandaar dat veel watersporters al jarenlang hun weg naar Sauerland weten te vinden.

Evenals veel wintersporters trouwens, want dankzij het bergachtige gebied kan men er uitstekend skiën, snowboarden en langlaufen. De vele vakantiehuisjes en chalets bieden onderdak aan iedereen die de vakantie wil doorbrengen in het prachtige Sauerland.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Sauerland

Niet ver van Nederland, dus ook geschikt voor een weekendje weg, ligt het Sauerland. Deze regio, die ook wel het"land der 1000 bergen"wordt genoemd, is een echte vakantieregio, met vele mogelijkheden om te genieten van de natuur. Het landschap is heuvelachtig tot bergachtig, met bossen, heldere beekjes, weiden en oude dorpjes met vakwerkhuizen. Verder is er een groot aantal (stuw)meren en vindt u hier verschillende druipsteen grotten.

Voor een actieve vakantie is er genoeg te beleven. Een goede manier en actieve manier om de regio te leren kennen is per fiets. Sportievelingen zullen zich uit kunnen leven in de Bike Arena Sauerland, met 37 trajecten en in totaal 1400 kilometer aan fietspaden. De routes zijn van verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden.

Sauerland is een echte wandelregio. Wandelaars kunnen terecht in het wandelgebied van de Rothaarsteig. Dit gebied biedt"een echte wandelbeleving"en heeft 154 km. aan goed bewegwijzerde paden, door een schitterende natuur.

Maar ook wintersport is mogelijk. Op +/- 4 uurtjes rijden van Utrecht ligt in Hochsauerland het bekende plaatsje en skigebied Winterberg (hoogte 639-809 meter).

Liever met de auto de omgeving verkennen? Dan is er ook nog een 102 km. lange panoramaroute, de‘Hochsauerland Hohenstrasse’. Voor watersport kunt u terecht in één van de grote stuwmeren, zoals de Biggesee, Möhnesee of Sorpesee.


Wat u niet mag missen

- De druipsteengrot Atta-Höhle.
- Wandelaars moeten naar'wandelparadijs'Rothaarsteig.
- Voor de fietsfanaten: Arena Sauerland.
- Voor de kinderen: Avonturenland Fort Fun.
- Voor de kinderen: Panorama-Park Sauerland.
- Stuwmeer de Möhnesee.

Vakantiehuis Sauerland

Bestemmingen in Sauerland