Vakantiehuizen in Thüringen

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Thüringen? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Thüringen. Thüringen is een land dat in Europa ligt. Thüringen staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Thüringen namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Thüringen

De groene regio Thüringen, in het midden van Duitsland, heeft veel te bieden aan cultuur en natuur. Liefhebbers van historisch erfgoed vinden hier interessante historische steden, middeleeuwse abdijen, forten en kastelen, koninklijke paleizen en indrukwekkende gebouwen uit de Barok-, Renaissance- of Art Nouveau-periode.

Interessante steden zijn onder andere Weimar, Erfurt, Eisenach, Jena en Gera. Weimar heeft vele bekende inwoners gehad, zoals: Goethe, Nietzsche, Schiller, Liszt en Strauss, wat nog terug te zien is aan o.a. het Goethe-Museum, het Schillerhuis en het Liszt-Haus. Het stadje heeft een aantal interessante gebouwen, zoals het Bauhaus-museum (kunst) en koninklijk zomerpaleis Schloss Belvedère. In het historische Erfurt, de hoofdstad van Thüringen, zijn o.a. bezienswaardig de St. Marien dom, het Augustinerklooster, de vakwerkhuizen en de beroemde Krämerbrücke.

Natuurliefhebbers kunnen prima terecht in de regio; hier vindt u bergen, wouden, meren en rivierdalen. In de regio Thuringen ligt het‘Groene hart van Duitsland’, het Thuringen Wald. Dit natuurpark biedt ongerepte natuur en wouden, maar ook bergen; er lopen twee gebergten door dit gebied, het Thuringen Wald in het westen en het Schiefergebirge (Leisteengebergte) in het oosten. Genieten van dit gebied kunt u per fiets of te voet:talrijke bewegwijzerde fiets- en wandelroutes lopen langs bossen, bergweiden en rustige dorpjes. Hier ligt ook de Rennsteig, het beroemdste wandelpad van Duitsland. Deze 168 kilometer lange route loopt van Hörschel tot Blankenstein. Verder heeft het Thuringerwald een aantal populaire kuuroorden en wintersportcentra.

In Thuringen is ook een aantal biosfeerreservaten (beschermde UNESCO gebieden), zoals het middelgebergte-landschap van de Rhön, tussen Beieren, Hessen en Thüringen, met vulkanische kegelbergen, heidevelden, en meren. Ook het biosfeerreservaat Vessertal, met bossen, heidevelden en riviertjes.

Voor actieve vakantiegangers zijn er legio mogelijkheden. Duizenden kilometers aan bewegwijzerde wandel- en fietspaden, watersporten en Nordic Walking, maar ook is er een aantal wintersportgebieden.

Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Wat denkt u van de zomerrodelbanen, dierenparken, sprookjesbossen en het dwergendorp? Ga op ontdekkingstocht inéén van de kasteelruïnes of druipsteengrotten of maak een nostalgische rit met een stoomtrein.


Wat u niet mag missen

- Geniet van de natuur in het Thuringer Wald.
- Fort Wartburg (UNESCO), in het middeleeuwse stadje Eisenach. Eisenach is ook bekend als woonplaats van Martin Luther en geboorteplaats van Johann Sebastian Bach.
- De historische stadjes Weimar (UNESCO), Erfurt, Jena, Gera en Altenburg.
- Bezoekéén of meerdere kastelen of forten, zoals Schloss Friedenstein, Schloss Burgk, Schloss Altenburg, het barokke Seckendorffsche Palais, Schloss Ranis en het barokke Schloss Heidecksburg.
- In Trusedal bevindt zich een dwergenpark (‘Zwergenpark’), de Wallenburger Turm en waterval. Vanuit het plaatsje Trusedal vertrekt een wandelroute naar de waterval.
- In Saalburg bevindt zich een sprookjesbos en zomerrodelbaan.
- De Sprookjesgrotten (Feengrotten) van Saalfeld.
- De Goetzhöhle in Meiningen, de grootste begaanbare kloof- en spletengrot van Duitsland.
- Ook interessant om te zien: de Göltzschtalbrücke, de grootste stenen brug van de wereld.

Vakantiehuis Thüringen