Vakantiehuizen in Vogtland-Ertsgebergte-Saksen

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Sakes en Vogtland vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Vogtland, Ertsgebergte, Saksen u te bieden hebben. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Saksen

Saksen biedt met zowel een prachtige natuur als cultuurrijke steden voor ieder wat wils. De regio grenst aan Polen, Tsjechië en de Duitse deelstaten Beieren, Thüringen, Saksen-Anhalt en Brandenburg. De streek is rijk aan historie en heeft op het gebied van cultuur ontzettend veel mogelijkheden.

De hoofdstad van Saksen is Dresden, misschien wel een van de mooiste en interessantste steden van Duitsland. In de 2e Wereldoorlog is de stad gebombardeerd, daardoor is er helaas veel verloren gegaan. De prachtige oude gebouwen zijn zo veel mogelijk gereconstrueerd. Het bekendste gebouw van Dresden is de Zwinger, waar een aantal musea in gevestigd zijn. Een andere bezienswaardigheid die niet gemist mag worden is de Gemäldegalerie, een museum met een van de mooiste kunstcollecties van Europa.

Leipzig is de 2e stad van Saksen en een van de belangrijkste handelssteden van Duitsland. De binnenstad is prachtig en heeft een aantal bezienswaardigheden. U kunt een bezoek brengen aan het grootste treinstation van Europa (de Hauptbahnhof), de Alte Handelsbörse (oude handelsbeurs) wat nu een concertzaal is, de Nicolaïkirche en de Thomaskirche.

De oude handelsstad Zwickau staat bekend om de productie van de Trabant. De binnenstad heeft een aantal historische bouwwerken zoals de Mariakathedraal.

Naast de grote steden zijn er nog een aantal dorpen die de moeite waard zijn, deze kunt u tijdens een autorondrit door het glooiende landschap van Saksen ontdekken.

De hoogtepunten van deze tocht zijn; Torgau, gelegen aan de Elbe, met een prachtig kasteel. En de stadjes Colditz en Rochlitz, allebei gelegen in het Muldetal.

Een andere route door het Saksische landschap, is de Saksische zilverroute door het Ertsgebergte. Vanaf de 12e eeuw werd hier zilver gewonnen. Ook de mijnbouwers zijn in deze streek aan het werk geweest. Langs de route vindt u voormalige arbeidershuizen en verlaten mijnen. De oude tradities worden hier nog steeds in ere gehouden.

Ten zuiden van Dresden ligt het natuurgebied Saksisch Zwitserland. Dit prachtige landschap heeft unieke rotsformaties en schitterende kastelen te bieden. Een gebied wat u het beste te voet kunt verkennen, met de auto is niet alles te bereiken, dus rijdt u de mooiste plekjes voorbij. Op de smalle kronkelende weggetjes langs de rotsen omhoog kunt u genieten van fantastische uitzichten. Enkele trekpleisters in het‘Sächsische Schweiz’ zijn onder meer een prachtige park met bloemen en beelden, een bastion, een kuuroord met een mooie waterval en een groot 16e eeuws fort.


Wat u niet mag missen

- Zittau, startpunt voor een wandeling in het Zittaugebergte.
- Bad Muskau, met kuuroord en een prachtig park wat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.
- Bautzen, een toeristische trekpleister en culturele hoofdstad van de Sorben (Slavische minderheid die in Saksen en Brandenburg leeft). Dit is een hoog gelegen, fraai oud stadje met voormalige DDR-gevangenis.
- Chemnitz, ook wel Karl Marx-stadt genoemd.
- Meissen, bekend om zijn porselein.
- Schloss Augustusburg, bereikbaar via een kabelbaan.

Vakantiehuis Vogtland-Ertsgebergte-Saksen