Vakantiehuizen in Zwarte Woud

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in het Zwarte woud vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat het Zwarte woud u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiewoning in het hart van het Zwarte woud is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Zwarte Woud

De koekoeksklok, de Schwarzwälder Kirschtorte en donkere wouden komen wellicht meteen bij u op als u aan het Zwarte Woud denkt. Maar deze regio heeft meer te bieden. Het prachtige landschap van dichtbegroeide bossen, wijngaarden, bergen, valleien, meren en beekjes is erg geliefd bij natuurliefhebbers en biedt het ideale decorvoor allerlei buitenactiviteiten. Tal van toeristische wandel- en fietsroutes zijn uitgezet door de regio. Watersporten kan op een van de meren, zoals de Schluchsee of Mummelsee.

U kunt ook met de auto van het landschap genieten, in de regio is een aantal toeristische autoroutes uitgestippeld. Bijvoorbeeld de Schwarzwald Panorama route (50 km.), de Schwarzwald-Hochstrasse (60 km.) of de Schwarzwald-Baderstrasse (270 km.). Of probeer een (gedeelte van) de Badische Weinstrasse: een 160 kilometer lange route langs wijngaarden. Onderweg kunt u bij enkele wijncoöperaties stoppen.

Een tocht met een stoomtreintje behoort ook tot de mogelijkheden, zoals de Museumtrein Wutachal. Bezienswaardig zijn ook de kastelen en kloosters in deze regio, zoals klooster Alpirsbach en klooster Maulbronn, en plaatsjes als Gengenbach, Donaueschingen of het kuuroord Baden-Baden.

Tip: u kunt een combikaart, de‘SchwarzwaldCard’, aanschaffen. Hiermee heeft u toegang tot 140 attracties, waaronder ook kastelen en kloosters.

Wintersporten kan hier ook prima, het middelgebergte heeft een hoogte tot 1500 meter.

inclusief lange-afstand langlaufroutes.

Vergeet niet nog even de beroemde Schwarzwälder Kirschtorte te proeven!


Wat u niet mag missen

- Een bezoekje aan het charmante kuuroord Baden-Baden.
- Een van de kastelen, zoals Schloss Bruchsal of Schloss Rastatt.
- Openluchtmuseum"Vogtsbauernhof"in Gutach.
- De waterval van Triberg, Duitsland’s hoogste waterval.
- Bent u geïnteresseerd in klokken, bezoek dan het Klokkenmuseum in Furtwangen.
- Leuk voor een dagje uit met de kinderen: het themapark Europa Park.

Vakantiehuis Zwarte Woud