Vakantiehuizen in Bretagne

Aan de noordwestkust van Frankrijk vindt u het schiereiland Bretagne. Belangrijkste steden in Bretagne zijn Rennes, Nantes en Brest. De naam Bretagne is een verbastering van Klein-Brittannië, zoals de streek vroeger genoemd werd. Van de Keltische cultuur zijn in Bretagne nog talrijke sporen te vinden. Zo spreekt een minderheid van de bevolking nog Bretons, een Keltische taal die afkomstig is van de Britse eilanden.

Ook zijn er nog vele prehistorische megalieten te vinden, bijvoorbeeld in Carnac. Voor een rijke culturele vakantie is Bretagne daarom een uitstekende bestemming. Langs de kust zijn veel vakantiehuisjes te vinden, dus voor u het weet heeft u een vakantiehuisje aan zee te pakken in het typische Bretagne.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Bretagne

Bretagne, het"land van de zee". Waar het cultureel erfgoed de tijd tussen de prehistorie en de hedendaagse geschiedenis perfect in beeld brengt. Land van mystiek, legendes en menhirs. Een afwisselend kustlandschap dat zich als grillig en ruig laat omschrijven, maar ook liefelijk en schilderachtig.

Met lange zandstanden, grillige rotskusten en schilderachtige vissersplaatsjes, maar ook een bebost en heuvelachtig binnenland dat rijk is aan flora en fauna. Het binnenland herbergt geheimen uit het verleden: raadselachtige mysterieuze prehistorische menhirs en de legendes van koning Arthur en Merlijn… Voor een actieve of rustige vakantie!
Wat u niet mag missen

- De plaats Carnac, vanwaar u op ontdekkingstocht kunt gaan naar ongeveer 3000 menhirs. Of bewonder de gigantische cromlech, een cirkel van stenen, in de buurt van Er Lannic.
- De spectaculaire kust Côte de Granite Rose, met haar grillig gevormde roze granietrotsen. Hier maakt u fantastische wandelingen over de sentier des Douaniers.
- Het Middeleeuwse stadje Vannes, beroemd om de stadswallen en sprookjesachtige torens en steegjes.
- Op zoek naar de legendes van koning Arthur en Merlijn in het geheimzinnige Brocéliande woud in Paimpont.
- Het Middeleeuwse stadje Dinan.
- Een tripje naaréén van de eilandjes van Bretagne.

Vakantiehuis Bretagne