Vakantiehuizen in Corsica

In de Middellandse Zee, tussen Sardinië en Ligurië, ligt het eiland Corsica, dat bij Frankrjik hoort. Corsica is het grootste eiland van Frankrijk en telt 250.000 inwoners. Het bijzonder bergachtige landschap herbergt veel zeldzame plantensoorten. De populairste toeristische trekpleisters van het eiland is het door UNESCO beschermde natuurreservaat Scandola, de Genuese torentjes en bruggetjes, de bergen, het oudheidkundig park Filitosa en de talloze stadjes met burchten en citadellen.

Naast campings zijn er ook veel vakantieparken, appartementen en hotels. Dat is ook niet verwonderlijk, aangezien toerisme een belangrijke bron van inkomsten is voor Corsica. Voor toeristen is het een prima plek om te klimmen, te canyonen of te snorkelen.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Corsica

Corsica, het geboorteland van Napoleon, dankt haar bijnaam'eiland van de schoonheid'aan de prachtige natuur. U vindt hier ongerepte bossen, mooie zandstranden, rotskusten, gezellige badplaatsen en schilderachtige havenstadjes. En een prachtige blauwe zee.

De westkust is grillig en rotsachtig met baaien, terwijl de oostkust voornamelijk zandstranden heeft. In het ongerepte binnenland vindt u een ruig berglandschap met wijn- en olijfgaarden, bossen, kloven en bergmeren. Hier zijn ook schitterende wandelroutes uitgezet. Voor het weer zit u hier ook goed met meer dan 300 dagen zon per jaar. Perfect voor liefhebbers van zon, zee en natuur!


Wat u niet mag missen

- Het natuurpark Scandola, een schiereiland, door Unesco

uitgeroepen tot een van de wereldwonderen.
- De hoofdstad Ajaccio, met het geboortehuis van Napoleon.
- De 300m hoge kliffen van Les Calanches.
- Prehistorische menhirs van Filitosa.
- De spectaculair gelegen stad Bonifacio.

Vakantiehuis Corsica

Direct naar alle vakantiehuizen in Corsica