Vakantiehuizen in Schotland

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Zuid Schotland vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Zuid Schotland u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Zuid Schotland is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Zuid-Schotland

Schotland, land van fascinerende landschappen, mythen, whisky en kilts. Ontdek hier het gevarieerde landschap, van het ruige, desolate landschap van de Highlands en de fonkelende'lochs', tot het glooiende platteland in het zuiden. En ontdek ook de rust in de veelal ongerepte natuur, waar u uren kunt wandelen. Schotland is dan ook uitermate geschikt voor buitenactiviteiten: wandelen, paardrijden, vissen, mountainbiken en natuurlijk golf. Imposant is ook het rijke cultureel erfgoed, wat zich uit in honderden kastelen, kasteelruïnes en landhuizen. Kortom:"Come and discover Scotland"!

In deLowlandsvindt u zachtglooiende heuvels, bossen, riviervalleien en prachtige meren als Loch Lomond, evenals indrukwekkende kastelen en gezellige steden als Glasgow en Edinburgh. Met als hoogtepunt het prachtige landschap ten Westen van Crianlarich, met meren en eilanden.


Wat u niet mag missen

- De gezellige stad Edinburgh, met Edinburgh Castle.
- Glasgow, ook een magnifieke stad om te bezichtigen, na Londen, de beste plaats om te winkelen in Groot-Brittannië.
- Culzean Castle.
- Glentress Forest, Peebles.
- New Lanark World Heritage Site.
- Loch Lomond.
- Stirling Castle.
- The Wallace Monument (bij Stirling).
- Kilchurn Castle, gelegen aan Loch Awe.
- Het Loch Lomond&The Trossachs National Park, met uiteraard het meer Loch Lomond, waar u boottochten kunt maken op het meer.

Vakantiehuis Schotland

Bestemmingen in Schotland