Vakantiehuizen in Abruzzo-Molise

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Abruzzo-Molise? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Abruzzo-Molise. Abruzzo-Molise is een land dat in Europa ligt. Abruzzo-Molise staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Abruzzo-Molise namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Abruzzen/Molise

De Abruzzen, een afgelegen gebied in het hart van de Apennijnen, is rijk aan natuurschoon en beschikt over drie grote nationale parken; Gran Sasso-Laga, Maiella en Abruzzo. Het gebied biedt gevarieerde landschappen en oude stadjes en dorpjes gelegen in de bergen, welke vaak betoverend mooi en onaangetast zijn door de tijd.

Molise is een bergachtig gebied. Echter de bergen zijn hier niet zo streng en hoog als in het noordelijker gelegen Abruzzen. Vanuit de vakantiehuizen is het heerlijk om een dagje naar het strand, gelegen aan de Adriatische Zee te gaan.

In de winter zijn de Abruzzen en Molise paradijzen voor de skiliefhebbers. Een rijk en gevarieerd panorama biedt voor zowel de sportievelingen als de beginner verschillende skistations. Voor degenen die van langlaufen houden is er een ruim aanbod aan routes. Ook voor andere sportievelingen zijn de hoogste plekjes van de Apennijnen een genot. Vanuit uw vakantiewoning zijn er verschillende mogelijkheden tot fietsen, mountainbiken en wandelen.

Het belangrijkste nationale park is Parco Nazionale d’Abruzzo, hier leeft een populatie bruine beren en wolven. Daarnaast is dit een prachtig wandelgebied. Hoewel de Abruzzen (nog) onbekend is als wandelgebied, is het toch zeker de moeite waard om vanuit uw vakantiewoning een lange tocht te maken. Tevens voor bergbeklimmen zijn deze streken een uitstekende bestemming. Naast dit alles biedt ook de kust verschillende mogelijkheden. Vanuit uw vakantiewoning kunt u het strand bezoeken, gaan windsurfen, zeilen of kanoën. Kortom de Abruzzen/Molise hebben u veel te bieden, ook al zijn deze nog onbekend.


Wat u niet mag missen
Abruzzen
- Bezoek de stad l’Aquila, hoofdstad van Abruzzen en centraal gelegen in Italië. De muren die de stad omringen dateren uit de Middeleeuwen. In deze stad zijn er nog vele bezienswaardigheden zoals kerken, Romeinse ruïnes en oude kloosters.
- Bezoek zekeréén de vier grote natuurparken in deze omgeving, waar naast wolven en steenbokken ook een populatie bruine beren leeft.
- Ontdek met uw kinderen Aquapark Onda Blu in Tortoreto, een leuke attractie.
Molise
- Hoog boven de stad Campobasso torent de 16e eeuwse ruïne, Castello Monteforte. Deze ruïne is voornamelijk een bezoekje waard vanwege zijn prachtige uitzicht over het glooiende landschap van de Molise

Vakantiehuis Abruzzo-Molise