Vakantiehuizen in Apulien

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Apulien? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Apulien. Apulien is een land dat in Europa ligt. Apulien staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Apulien namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Apulië

Apulië (Puglia) ligt in Zuid-Italië, de hak van de Italiaanse laars. Aanvlieghavens voor deze regio zijn Brindisi en Bari. Verschillende volkeren (o.a. Grieken, Turken Arabieren en Spanjaarden) hebben hier hun sporen achtergelaten (op het zuidelijke schiereiland Salento wordt zelfs in enkele dorpen nogOudgrieks gesproken). Ook is de regio rijk aan barokke architectuur. Hoewel in opkomst, wordt de streek veel minder door toeristen bezocht dan de meer noordelijke streken. Daardoor heeft het zijn authenticiteit meer behouden en is een vakantie in deze regio ideaal om ‘het pure Italië’ te ontdekken.

Eindeloze vlakten, golvende heuvels, platteland met olijfboomgaarden, wijngaarden en oude‘witte’ stadjes liggen te wachten om ontdekt te worden. Apulië is olijfproducent van Italië en ook vindt u hier goede, betaalbare wijnen. De ‘Barok’ stad Lecce, in het zuiden, is zeker een bezoek waard. U vindt hier een aantal interessante gebouwen. Rondom het prachtige Piazza del Duomo (domplein) staan bijvoorbeeld de kathedraal, het Palazzo Vescovilr en het Seminarie. Vergeet ook de Santa Croce niet, een kerk uit 1549, met een indrukwekkende barokke façade. Neem ook eens een kijkje bij de opgravingen van het Romeinse amfitheater. Houdt u van kerken en kathedralen, ga dan ook naar dievan Bari, Trani en Ruvo di Puglia.

En dan is er nog de kust. Rotsen, pijnbomen, zandstranden, prachtige baaitjes en een blauwe zee. Je hoeft niet heel ver te rijden voor de zee, want in het oosten ligt de Adriatische zee, in het zuiden de Ionische zee. Aan de Atlantische kust is vooral het gedeelte op het schiereiland Gargano mooi (zoals de plaatsjes Vieste en Rodi Garganico). Ook aanraders: Otranto en kuuroord Santa Cesarea Terme. Aan de Ionische kust is o.a. het mooie havenstadje Gallipoli en S.M. di Leuca een bezoek waard. Ook is er langs de kustlijn een aantal grotten te vinden.

In Apulië bieden wij zeer bijzondere vakantiehuizen; u kunt hier slapen in een heuse Trullo. Trulli (meervoud) zijn mysterieuze huisjes met een unieke kegelvormige bouwstijl, uniek in Puglia. Ze zijn door hun bouw koel in de zomer en werden vroeger gebruikt door boeren om uit te rusten na het werk op het land. Nu zijn het bijzondere monumenten. In het gebied rondom Alberobello staan er wel duizenden, dit gebied staat daarom ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachten in een Trullo is een bijzondere ervaring, ervaar het zelf. Kortom, genoeg te ontdekken in Apulië!


Wat u niet mag missen

- Castel del Monte, een prachtig achthoekig fort
- Het historische centrum van Lecce
- Bezoekje aan de dorpjes Ostuni, Locorotondo, Alberobello, Martina Franca en Sassi di Matera
- De kathedraal van Rani, mooi gelegen aan zee
- Parco Nazionale del Gargano, het Nationale park op het mooie, bergachtige schiereiland Gargano
- De Tremiti eilanden (boven Gargano), met het maritiem natuurreservaat
- Grotten van Zinzulusa, met ligging aan zee
- Grotten van Castellana (één van de mooiste van Italie!)

Vakantiehuis Apulien

Direct naar alle vakantiehuizen in Apulien