Vakantiehuizen in Calabrië

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Calabrië? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Calabrië. Calabrië is een land dat in Europa ligt. Calabrië staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Calabrië namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Calabrië/Basilicata

Calabrië (of Calabria) ligt in Zuid-Italië, en is de ‘teen’ en ‘wreef’ van de Italiaanse laars, tegenover het eiland Sicilië. De aanvlieghaven voor deze regio is Lamezia Terme Airport. Dit zuidelijke gedeelte van Italië is toeristisch gezien vrijwel onbekend bij buitenlanders, maar het verrast menig toerist, door haar prachtige kuststreek, bergachtig onbedorven binnenland en vriendelijke bevolking!

Voor de opkomst van het Romeinse Rijk was de regio Calabrië bevolkt door de Grieken en ook is het onder heerschappij geweest van het Byzantijnse Rijk. Deze invloeden zijn nog zichtbaar. In enkele dorpen wordt bijvoorbeeld nog Grieks gesproken en hier en daar zijn Griekse overblijfselen te bezichtigen (o.a. Locri, Reggio di Calabria en Crotone). Van het Byzantijnse Rijk zijn in Stilo en Rossano nog interessante bouwwerken te zien. Maakt vanuit uw vakantiehuis een tochtje door de regio en maak kennis met de natuur en cultuur!

Geniet van de prachtige kust van Calabrië! Vooral de Thyreense kust bij Capo Vaticano behoort tot één van de mooiste van Italië!! Maak een tochtje vanuit uw vakantiehuis en geniet van deze prachtige rotsachtige kust: witte zandstranden, idyllische, verscholen baaitjes, adembenemende panorama’s, steile kliffen en een heldere, azuurblauwe zee! Bij helder zee heeft u uitzocht op Sicilië en de vulkaan Stromboli. De schilderachtige kustplaats Tropea is een bezoek waard, met haar smalle straatjes en mooie ligging, en ook Pizzo is leuk om te bezoeken.

En dan is er nog de Ionische kust, aan de oostkant van de regio. Ook deze kust is een bezoek waard: een prachtige kustlijn, met witte zandstranden en klippen. Mooie kustplaatsen zoals Monasterace Marina en Crotone, Maar ook interessante historische overblijfselen, zoals Reggio Calabria.

Tussen de 2 zeeën in ligt een landschap met groene heuvels met olijfbomen en verschillende berggebieden met rotsen, valleien, watervallen en bergmeren. In Calabrië liggen verschillende berggebieden (de Serre, de Sila, de Aspromonte en het massief van de Pollino, in het noorden), met daarin maar liefst 3 nationale parken.

In het Parco Nazionale della Sila vindt u, naast bergen, rivieren, 4 grote stuwmeren, bossen (eeuwenoude pijnbomen) en groene heuvels. Onder de bewoners van het park behoren wolven, herten en zeldzame roofvogels en typische diersoorten, waaronder de wolf. In de winter kan er geskied en gelanglauft worden, in de zomer kunt u er wandelen, paardrijden, mountainbiken, skaten, canyoning, en zeilen en kanoën op de meren. En ook het Parco Nazionale Aspromonte is ideaal voor natuurliefhebbers.


Wat u niet mag missen

- ’Eén van de mooiste stukjes kust van Italië’, rondom Capo Vaticano.
- Het schilderachtige stadje Tropea. Loop door het oude stadscentrum, bezoek de Duomo en geniet van het uitzicht over de zee.
- De Kerk van Piedigrotta (vlakbij Pizzo): een bijzondere‘kerkgrot’ aan zee.
- Pittoresk Pizzo: proef hier deTartufo di Pizzo, de lokale specialiteit (ijs met chocola).
- Locri: de archeologische site van Locri Epizephiri, met de resten van een Grieks-Romeins amfitheater.
- Stilo: de byzantijnse 10-e eeuwse kerk‘Cattolica di Stilo’.
- Rossano: in deze stad, met mooie ligging op een rots boven zee, zijn nog een aantal Byzantijnse bouwwerken te bezichtigen.
- Cascate del Marmarico:één van de hoogste en mooiste watervallen van Italië.
- Het Nationaal Park van Silla en Nationaal Park van Aspromonte.
- Wilt u even naar Sicilië? De oversteek met de veerboot (vanuit Reggio di Calabria) duurt een half uur.

Vakantiehuis Calabrië