Vakantiehuizen in Campania

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Campania? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Campania. Campania is een land dat in Europa ligt. Campania staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Campania namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Campanië/Napels

Was aan de waslijn, opera, maffia, voetbal, pizza en familie. De clichés zijn waar, het hoort bij het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking in Campania. De streek heeft een speciaal karakter en wordt het échte Italië genoemd. De landschappen zijn divers en onvergetelijk. Bergen (waar nog beren leven!), het authentieke achterland, de steile kust en de vulkaan de Vesuvius.

Eén van de trekpleisters van Campania is Pompei; de Romeinse stad die in 79 na Christus werd bedolven door de uitbarsting van de Vesuvius. De stad is door deze uitbarsting goed bewaard gebleven en is pas in de 17e eeuw ontdekt. U vindt hier onder andere een forum, tempels, muurschilderingen en theaters, genoeg om u een hele dag te vermaken en te weten te komen hoe de Romeinen geleefd hebben.

Ook in het stadje Herculaneum (Ercolano), wat vroeger een exclusieve woonwijk was, kunt u opgravingen uit de Romeinse tijd vinden. U vindt hier verschillende gebouwen, die beter bewaard zijn gebleven dan die in Pompei.

Ook Napels (Napoli), de hoofdstad van het zuiden, is een bezoek waard. Het is er chaotisch, lawaaierig en uitbundig en het iséén van meest dichtbevolkte steden van Europa. Het is een fraaie oude stad, de sfeer is subliem en het archeologisch museum mag u absoluut niet missen.

De kust van Amalfi, gelegen ten zuiden van Napels, wordt het mooiste stukje Italiaanse kust genoemd. U heeft uitzicht op de idyllische eilanden Capri, Ischia en Procida en u kunt verschillende pittoreske dorpjes bezoeken.

Vanuit de havenstad Sorrento kunt u naar het eiland Capri, u arriveert in de haven Marina Grande. Het is een klein charmant eiland en een jetsetoord. Er verblijven veel schrijvers en kunstenaars, door de prachtige natuur en de mooie vegetatie is het voor hen een inspiratiebron. Capri heeft een ruige kust en een heuvelachtig binnenland. De hoogste berg van het eiland is de Monte Solaro (589m). Vanaf de stad Capri is het ongeveer tien minuten naar boven lopen voor een adembenemend uitzicht over de zee en de Faraglioni; de twee beroemde rotsen van Capri.

Ischia, het andere eiland, heeft een geweldige flora en staat in het voorseizoen volledig in bloei. Ook hier kunt u de naar het hoogste punt gaan, de vulkaan Monte Eponei (788m) voor een fantastisch uitzicht. De kust van Ischia leent zich uitstekend voor snorkelaars.


Wat u niet mag missen

- Museo Archeologico Nazionale in Napels, een van de belangrijkste archeologische musea in Europa met opgravingen uit Pompei en Herculaneum.
- Spaccanapoli, de oude stad van Napels met smalle steegjes en gezellige pleinen.
- De Vesuvius (1277m), bewonder de vulkaan van ver af of vanaf de kraterrand voor een prachtig uitzicht over de Baai van Napels.
- Ravello, een mooi en romantisch stadje aan de Amalfikust, met een prachtige kathedraal.
- Grotta dello Smeraldo, een zeegrot even ten westen van Amalfi.
- Boottrip naar Grotta Azzurra op Capri.
- Kabelbaan van de haven naar hoofdplaats Capri.
- Kuuroorden als Forio en Ameno op het eiland Ischia.
- Paestum, een archeologisch complex met onder andere drie prachtige tempels en een nationaal museum.

Vakantiehuis Campania