Vakantiehuizen in Emilië-Romagne

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Emilië-Romagne? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Emilië-Romagne. Emilië-Romagne is een land dat in Europa ligt. Emilië-Romagne staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Emilië-Romagne namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Emilia-Romagna

Voor liefhebbers van Italiaanse gerechten is een bezoek aan Emilia Romagna een ware must want het is hét gastronomisch centrum van Italië. Door de vruchtbare grond wordt hier veel graan geproduceerd, en pasta is dus ook onmisbaar in de regionale keuken. Naast graan (pasta) zijn ook de kaas (Parmesaanse kaas en Grana Padano) en wijn (Lambrusco) uit dit gebied belangrijke producten.

Naast de gastronomie heeft deze regio voor kunst-, cultuur- en architectuurliefhebbers veel te bieden, Emilia Romagna is rijk aan historisch en cultureel erfgoed en heeft unieke schatten! Denk aan de charme van historische stadjes als Modena, Ravenna (meesterwerken van de mozaïekkunst) en renaissancestad Ferrara (dat behoort tot het UNESCO werelderfgoed).

Een bezoek aan de kunststeden Bologna en Parma zijn zeker een bezoek waard, beiden zijn steden vol kunst, architectuur en gastronomie! Bologna bijvoorbeeld is het gastronomisch centrum en heeft een historische binnenstad met ontelbare monumenten.

Het landschap is redelijk vlak tot heuvelachtig. Platteland met wijngaarden en schilderachtige dorpjes die tegen de heuvels liggen en hier en daar kastelen, abdijen en grote villa's. In het oosten ligt de Adriatische kust. Deze 120 km. lange kustlijn is enorm populair bij zowel Italianen als Duitsers en Nederlanders. U vindt hier brede zandstranden en bekende badplaatsen als Rimini, Riccione, Cesenatico, Cattólica, Cervia, Milano Marittima, of de zeven plaatsjes van Lidi di Comacchio.

Kortom, Emilia Romagna biedt alles voor de zon&zee-, gastronomie- en kunstliefhebbers!


Wat u niet mag missen

- Bezoek de eeuwenoude binnenstad van Bologna. Neem een kijkje op de de Piazza Maggiore en de Piazza del Nettuno, met de wereldberoemde fontein van Neptunus.
- Het middeleeuwse stadje Ferrara. Bezoek hier het historische centrum (Unesco werelderfgoed) van deze Renaissancestad, met prachtige paleizen, kastelen en de stadsmuren.
- In Ravenna kunt u de wereldberoemde byzantijnse mozaïeken bewonderen.
- Het stijlvolle stadje Parma, bekend om de Parmaham en Parmezaanse kaas. Rondom de Piazza Garibaldi en Piazza Duomo vindt u verschillende prachtige bouwwerken, zoals de Duomo, de Doopkapel (met fresco’s), de ‘Battistero’ en het Palazzo Vecchio.

Vakantiehuis Emilië-Romagne