Vakantiehuizen in Friuli-Venetië-Giulia

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Friuli-Venetië-Giulia? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Friuli-Venetië-Giulia. Friuli-Venetië-Giulia is een land dat in Europa ligt. Friuli-Venetië-Giulia staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Friuli-Venetië-Giulia namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Friuli-Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia is een autonome regio in het noordoosten van Italië en grenst aan de regio Veneto, de landen Oostenrijk en Slovenië en is gelegen aan de Adriatische zee. De regionale hoofdstas is Triëst. In het noorden van de regio is het landschap bergachtig, het centrum is wat meer heuvelachtig en het zuiden van de regio ligt aan zee, waardoor het wat platterwordt. Door haar ligging aan de rand van de Balkan en Centraal-Europa, is Friuli Venezia Giulia een smeltkroes van Italiaanse, Slavische en Duits-Oostenrijkse culturen. De regio is nog niet ontdekt door toeristen, die wellicht worden ontmoedigd door de afgelegen ligging. De regio Noordoost-Italiëwordt dan wel gedomineerd door Venetië, maar hoe mooi deze stad ook is, de mooiste streken van het land liggen om deze stad heen. Hier vindt u vele meren, vlakten bezaaid met prachtige steden en de spectaculaire Alpentoppen.

De regionale hoofdstad Triëst (Trieste) is een levendige havenstad met een aantal mooie pleinen zoals het Piazza Unità d'Italia. Bijzonder is het in de vorige eeuw opgegraven Romeinse theater en de resten van een basiliek uit dezelfde tijd naast het Castello di San Giusto.

Vanuit uw vakantiehuis in Friuli Venezia Giulia is Venetië een must om te bezoeken. En niet voor niets natuurlijk. Nog steeds betovert deze stad, die elk jaar meer onder de zeespiegel zakt, haar bezoekers. Het geluid van het kabbelende water tegen de gevels, vissersbootjes, de beroemde gondels, kleine straatjes, en het aanzicht van de stad als u met de boot aankomt zijn wat de stad zo bijzonder maken. Doordat Venetië een welvarende handelsstad was, kent het een grote rijkdom aan kunst en cultuur, wat u terugziet in de rijk versierde gevels, paleizen en kerken. Wanneer u de stad voor een dagje bezoekt, beperkt u zich waarschijnlijk tot de bekenderebezienswaardigheden, waaronder het San Marcoplein met de Basilica de San Marco, het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten. En natuurlijk de musea en vele paleizen. Maar Venetië is vooral een stad die u moet beleven. Probeer dus ook eens de kleinere pleinen van de stad te bezoeken en de wat meer afgelegen straatjes. Liefst buiten het seizoen, dat geeft u een ander, echter, beeld van de stad. Ook leuk is een boottochtje over de Canal Grande, of naar het eiland Isola di San Giorgio Maggiore, vanuit hier heeft u een mooi zicht op de stad. Uiteraard proeft u de Venetiaanse keuken in één van de restaurantjes!

Vele andere plaatsen zijn een bezoek meer dan waard: Veneto, Padua, Vicenza, Treviso en het sfeervolle bergplaatsje Asolo. Uw vakantiewoning in Friuli Venezia Giulia biedt een sfeervolle thuisbasis na een dag vol ontdekkingen van de omgeving. Vele kunstschatten en mooie bouwwerken uit het verleden kunt u vinden in deze regio. Slenterend door smalle straatjes en pleinen maakt u kennis met de architectuur en rijke verleden van deze interessante steden. Om ter afsluiting van de dag lekker uit te rusten in uw vakantiehuis in Friuli Venezia Giulia onder het genot van een Italiaanse maaltijd en een wijntje!


Wat u niet mag missen

- Bezoek Triëst met de vele kastelen, kerken en musea die verwijzen naar de Romeinse tijd.
- Ontdek de Grotta Gigante, deze is zo groot dat de Sint-Pieter uit Rome er in zou passen.
- Ook Muggia is een leuke stad om te bezoeken en maakt deel uit van Istrië, het grootste schiereiland in de Adriatische zee.
- Ongeveer zeven kilometer van Triëst staat aan zee het 19de-eeuwse Castello di Miramare, waarvan de inrichting nog geheel bewaard is gebleven.
- Údine is tevens een prachtige stad om te ontdekken.

Vakantiehuis Friuli-Venetië-Giulia

Bestemmingen in Friuli-Venetië-Giulia