Vakantiehuizen in Lazio-Rome-Latium

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Lazio vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Lazio u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Lazio is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Lazio/Rome

Rome, een stad met een historie die meer dan 3000 jaar teruggaat, wordt ook wel“la città eterna” (de eeuwige stad) genoemd. Er is dan ook geen stad ter wereld met zo’n rijkdom aan schatten als Rome. Wanneer u door de stad loopt, door Middeleeuwse steegjes en over stijlvolle pleinen, ziet u overal monumenten. Het lijkt dan ook één groot openluchtmuseum, waar de artistiekeen oudheidkundige schatten van verschillende tijdperken te zien zijn.

Wat zo bijzonder aan Rome is, zijn de afstanden tussen de historische plekken en de unieke plekken die goed te belopen zijn. Verbaas u over hoeveel er te zien is op een vierkante kilometer! Als u uw ontdekkingstocht start bij Centro Storico (het historische hart van Rome), vindt u meteen bezienswaardigheden als het de Spaanse trappen, Piazza di Spagna, het Pantheon, de Trevi-fontein en Piazza Navona.

Let er trouwens wel op dat veel musea op maandag gesloten zijn! Informeer van te voren naar de openingstijden als u niet teleurgesteld wilt worden.

Zeg je Rome dan denk je ook aan Vaticaanstad, het eigen staatje binnen Rome. Vergeet zeker geen bezoek hieraan te nemen! Met een oppervlakte van slechts 44 hectare is het wereldberoemd om de Sint-Pieter, de Sixtijnse kapel, de Vaticaan Musea en natuurlijk de Paus.

Maar het is onmogelijk om alles inéén weekend te zien, dus vergeet ook niet om gewoon te “proeven” van de stad. Heeft u even genoeg van de drukte, ga dan even rustig zitten en geniet van de Italiaanse keuken en/of een heerlijke cappuccino op één van de gezellige pleintjes die Rome rijk is. Terwijl u uitrust, kunt genieten vanhet straatbeeld en ziet u de modieuze Romeinen elkaar ontmoeten op het plein.

Rome ligt in de regioLazio. Deze regio heeft veel te bieden op cultuurhistorisch gebied, met Rome als hoogtepunt. In het noorden vindt u bovendien nog overblijfselen van de Etruskische beschaving, zoals de plaatsen Viterbo, Tarquinia en Necropoli.

Rondom Rome ziet u nog de prachtige buitenverblijven van welgestelde Romeinen, waarvan er een aantal nog te bezoeken zijn. Tivoli is bekend om zijn Romeinse villa’s. Bezoek hier de prachtige (fonteinen)tuin van Villa d’Este en het enorme complex van Villa Adriana, het buitenverblijf van Keizer Hadrianus. Beiden zijn opgenomen in Unesco’s lijst van Werelderfgoed.

Lazio is ingesloten tussen de kust en de bergen van de Apennijnen, met daar tussenin groene heuvels met wijngaarden en oude stadjes en dorpjes. Het wordt ook wel eens vergeleken met Toscane, met het verschil dat deze regio relatief onbekend en dus ook minder druk is.

Daarnaast biedt Lazio dankzij de vier oude vulkanen een vulkanisch gebied met, voor de watersportliefhebber, vulkaanmeren als Bracciano, Bolsena en Albano. Tevens bevinden zich hier rondom 10 schitterende golfbanen, voor de nodige ontspanning.

U kunt hier een bezoek aan Rome combineren met een ontspannen vakantie aan de kust, want in het Westen vindt u kilometers zand- en rotskust. De kust is hier wel minder aantrekkelijk, vooral in de plaatsen die het dichtst bij Rome liggen (zoals Ostia). Bij Nationaal Park Circeo liggen de mooiste stranden (zoals Sperlonga).

Kortom de combinatie van het milde klimaat, de meren, vele (sport)activiteiten, prachtige landschappen en rijke cultuur maken dit gebied tot een aantrekkelijke plaats om een vakantie door te brengen!


Wat u niet mag missen
Rome:
- Een bezoekje aan stadsstaatje Vaticaanstad.
- Topbezienswaardigheden als: het Colloseum, het Pantheon, de beroemde Spaanse trappen en de Trevi Fontein.
- Stijlvolle pleinen als het: Piazza Navona, Piazza del Campidoglio, Piazza Venezia en Piazza di Spagna, ontmoetingsplaats voor de Romeinen.
- Ook een bezoekje aan het plein Campo dei Fiori met zijn markt is leuk.
- Forto Romano, het Romeinse Forum, Rome’s belangrijkste archeologische gebied.
- Villa Borghese, het favoriete park van de Romeinen.
- Rome met de bus verkennen? Maak eens een panorama-ritje met de dubbeldekkers van City Tour 110 (van ATAC).
- Maak met de speciale‘Archebus’ een rondrit door Rome en zie alle archeologische bezienswaardigheden die de oude Romeinen hebben achtergelaten.
- Pak een terrasje opéén van de pleinen. Neem een cappuccino, geniet van alles wat om je heen gebeurt en proef de fantastische sfeer van Rome.
- Van juni t/m Augustus staat Rome in het teken van‘Estata Romana’; Een cultuurfestival met jazz, openluchtopera, openluchtbioscopen en modeshows.
- Gaat u de omgeving van Rome verkennen, bezoek danéén van de romantische villa’s rondom Rome (van enkele villa’s zijn de tuinen te bezoeken, soms ook de villa zelf). In Tivoli (+/- 27 km. van Rome): Villa d’Este en Villa Adriana; in Bagnaia kunt u de tuinen van Villa Lante bezichtigen. Ook een bezoekje aan Ostia Antica, een Romeinse ruïnestad(26 km. van Rome), behoort tot de mogelijkheden.
Lazio:
- Maak een tocht rondom het meer van Bolsena en kom langs pittoreske plaatsen als Montefiascone, Capodimonte, San Antonio, Marta en Bolsena.
- Maak een boottochtje op het meer van Bolsena, naar het eilandje‘Isola Bisentina’. Op dit eiland stond in vroegere tijden het zomerpaleis van de Paus.
- Bezoek in Tivoli Villa Adriana en (de tuinen van) Villa d’Este.
- In Bagnaia kunt u de tuinen van Villa Lante bezichtigen.
- Wandel door Ostia Antica, een Romeinse ruïnestad, en bekijk de vele opgravingen van deze stad, waaronder het theater en de thermen.

Vakantiehuis Lazio-Rome-Latium