Vakantiehuizen in Ligurië

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Ligurië? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Ligurië. Ligurië is een land dat in Europa ligt. Ligurië staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Ligurië namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Ligurië

Ligurië ligt in het Noordwesten van Italië en reikt van de Franse grens tot aan Toscane. Heuvels met wijngaarden. Een onbedorven achterland, schilderachtige dorpen met Middeleeuwse kernen en schaduwrijke steegjes, dat is Ligurië.

De kuststreek, ook wel de Italiaanse Rivièra genoemd, is op te delen in twee gedeeltes. De Rivièra di Ponente (Bloemenrivièra) ligt ten westen van Genua en de Rivièra Levante ten oosten. U vindt hier fraaie klippen, baaien en stranden waar u eindeloos van kunt genieten, bijzonder bij een ondergaande zon.

Het achterland mag ook niet zeker vergeten worden, het is een paradijs voor gastronomen en levensgenieters, mede door de productie van wijn en olijfolie. Kleine dorpjes waar de locale bevolking u welkom heet, geven u het gevoel dat u thuis komt.

In het noorden van de regio ligt Ventimiglia, de grensplaats tussen Frankrijk en Italië waar beide bevolkingen elkaar treffen op de gezellige weekmarkt. Vanuit uw vakantiehuis in de buurt van Ventimiglia kunt u ook een uitstapje naar Frankrijk maken, bijvoorbeeld een dagje shoppen in Nice!

Vervolgens komt u in Bordighera en San Remo (Bloemenstad), beide zijn chique badplaatsen.

Genua is de grootste havenstad van Italië en is economisch gezien erg belangrijk. Tevens is dit de geboorteplaats van Columbus.

In het zuiden vindt u het mondaine Portofino en de trekpleister‘Cinque Terre’, waar u de 5 lieflijke dorpjes Manarola, Vernazza, Monterosso, Riomaggiore en Corniglia treft. Ze waren lange tijd niet toegankelijk door hun ligging op de klippen van de Middellandse zee en nog steeds zijn ze met de auto moeilijk bereikbaar. Het beste alternatief is de trein.


Wat u niet mag missen

- Ventimiglia, hier vindt u een Middeleeuwse binnenstad met een ruïne en een Romeins Amfitheater.
- Genua, met het geboortehuis van Columbus. Bewonder hier de mooie gebouwen, leuke musea en gezellige pleinen met goede restaurants.
- Portofino, een voormalig vissersdorp dat is uitgegroeid tot een jetsetoord, gelegen op een schiereiland.
- Lerici, een voormalig vissersplaatsje gelegen onderaan een 13e-eeuwse vesting van Pisa.
- Balzi Rossi, een prehistorische schat met museum, nabij de Franse grens.
- Dolcedo, een klein middeleeuws doolhof, ook bekend van zijn welbefaamde olijfolie.
- Farinata, een Ligurische specialiteit; overheerlijk gerecht op basis van kikkererwten, water, olijfolie, ui en zout, gebakken in een traditionele houtoven.

Vakantiehuis Ligurië