Vakantiehuizen in Lombardije-Italiaanse meren

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in de omgeving van de Italiaanse meren vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat het Gardameer of het Comomeer u te bieden hebben.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van de Italiaanse meren is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Italiaanse Meren

Tussen de indrukwekkende berglandschappen van Noord-Italië en het glooiende landschap van Toscane ligt het Italiaanse merengebied, met bekende meren als het Comomeer, Maggioremeer en Gardameer. Aan en op deze meren zijn er eindeloze mogelijkheden aan activiteiten voor iedereen. Golfbanen en watersportcentra zijn er in overvloed en natuurlijk zijn er ooktalloze mogelijkheden om hier prachtige wandeltochten te maken. Ontdek de vele pittoreske dorpjes rondom de meren per auto of per boot.

HetComomeeris het meest afwisselende en imposante meer in Noord-Italië. Langs de oevers liggen villa’s, tuinen en landelijke dorpjes. Terwijl het achterland een lappendeken is van bosrijke heuvels en ruige bergen.

HetGardameeris de populairste bestemming van de Italiaanse meren. Er zijn talloze mogelijkheden om je hier te vermaken. Naast de vele wandel- en watersportmogelijkheden kan men de pittoreske plaatsjes bezoeken en attractieparken als Gardaland en Canevaworld. Vanaf het Gardameer kan men ook heel gemakkelijk een bezoek brengen aan plaatsen als Milaan, Verona en Venetië.

TIP: Op een schiereiland in het Gardameer ligt het dorpje Sirmione, dat alleen te bereiken is via een voetgangersbrug en dus autovrij is. Naast het sprookjeskasteel met hoge torens, ophaalbruggen en kantelen dat stamt uit de 13e eeuw biedt het romantische plaatsje ook oneindige nauwe en kronkelige straatjes waarin je urenlang kan ronddwalen.

HetMaggioremeeris voor sportieve vakantiegangers perfect. Zij zullen het hier heel erg naar hun zin hebben, want op het meer is er genoeg te doen. Waterskiën, windsurfen, zeilen en deltavliegen, het kan hier allemaal! Maar ook natuur- en cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!


Wat u niet mag missen
Comomeer:
- In plaatsjes zoals Como kunt u wandelen door het oude centrum, dichtbij het water waar u heerlijk door de parken kunt wandelen
Gardameer:
- Sirmione (Schiereiland met een sprookjesachtig fort, wandelingen)
- Gardaland
- Het fort van Perschiera di Garda

Vakantiehuis Lombardije-Italiaanse meren

Bestemmingen in Lombardije-Italiaanse meren