Vakantiehuizen in Piemonte

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Piemonte? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Piemonte. Piemonte is een land dat in Europa ligt. Piemonte staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Piemonte namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Piemonte

Piemonte betekent‘De voet van de bergen’. Deze regio is gelegen ten zuiden van de Alpen en grenst zowel aan Frankrijk als aan Zwitserland. Het noordelijke gedeelte van Piemonte kent een bergachtig landschap, het zuiden is veel vlakker en kenmerkt zich door de kronkelende rivieren van de Povlakte.

Deze streek is rijk aan kunst- en cultuurschatten, welke u ondermeer aantreft in Turijn, de hoofdstad van Piemonte. Turijn is bekend van o.a. de Duomo (met de omstreden lijkwade), de Fiatfabriek en vanwege haar fantastische gastronomie met slow food en de typisch Piemontese producten zoals chocola, wijnen zoals Barolo en Barbera en nog veel meer. Hier kan men van het echte Dolce Vita genieten, heerlijk eten en ontspannen terwijl men door het centrum slentert. De binnenstad is voorzien van prachtige barokke gebouwen, kleine straatjes, gezellige terrassen, fraaie parken en ouderwetse winkelgalerijen. De belangrijkste in Turijn zijn: de 167 m. hoge Mole Antonelliana, het symbool van de stad Turijn, het Palazzo Reale, het imposante Palazzo Madama etc. Zeker een bezoekje waard!

In het noorden, op de grens met de regio Valle d’Aosta, kunt u het Nationaal Park Gran Paradiso bezoeken. Een ongerept en bergachtig gebied waar gemzen en steenbokken vrij rondlopen. U kunt hier oneindige wandeltochten maken en genieten van het prachtige natuurschoon om u heen.

In het uiterste oosten van Piemonte ligt het welbekende Lago Maggiore,één van de drie grote meren in Noord-Italië. In deze omgeving kunt u genieten van panoramische vergezichten en pittoreske dorpen. Een boottocht over het water is een absolute aanrader, u kunt heerlijk genieten van een tocht naar de eilandengroep Isole Borromee. Het vertrekpunt is Stresa, een gezellige, toeristische plaats met een mooie boulevard en een prachtig zicht op de idyllische eilanden.

Deze regio heeft ook op gastronomisch gebied enkele hoogtepunten. Truffels (Tuber Magnatum), Vermouth en wijnen als Barolo, Barbera en Barbaresco komen hier vandaan.


Wat u niet mag missen

- Turijn, waar de oude Italiaans-Franse dynastie residentie maakten. U vindt hier het Museo Egizio (grootste museum met oud-Egyptische voorwerpen), de Galleria Sabauda (verzameling schilderijen van de vroegere dynastie), het Palazzo Madama (schilderijen en kunstvoorwerpen) en de Duomo di Dan Giovanni (Turijnse kathedraal).
- Asti, gelegen in het hart vanéén van de beste Noord-Italiaanse wijngebieden. Bekend om de witte mousserende wijn (Asti Spumante).
- Sacra di San Michele, een prachtig Middeleeuws klooster, op ongeveer 25km ten westen van Turijn.
- Kabelbaan bij Stresa Lido, voor een prachtig uitzicht over Lago Maggiore en de Alpen.

Vakantiehuis Piemonte