Vakantiehuizen in Sardinië

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Sardinië vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Sardinië u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Sardinië is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Sardinië

Dit Italiaanse eiland, twaalf kilometer ten zuiden van Corsica, lijkt een land op zich door haar eigen taal, cultuur en gebruiken. Hier vindt u - vooral in het de Gennargentu gebergte - nog eeuwenoude tradities. Sardinië heeft een uitzonderlijk mooie, ongerepte natuur. Het landschap is overwegend heuvelachtig en soms bergachtig. Een gedeelte is zelfs door de Unesco uitgeroepen tot beschermd natuurgebied.

In het binnenland bepalen bossen, kalksteenrotsen, oude vulkanen, grotten, waterbronnen, watervallen en kloven het landschap. De 1800 kilometer lange kustlijn wordt gekenmerkt door grote inhammen, baaitjes en schelp- en kiezelstranden. En een kristalheldere, blauwe zee.

Maar het is ook een eiland vol contrasten. Naast de folkloristische levensstijl en ongerepte natuur in het binnenland, zijn er in het Noorden aan de Costa Smeralda ook heuse jetset oorden. Het eiland kent ook een aantal archeologische schatten, zoals de vele"nuraghi", prehistorische verdedigingstorens die her en der verspreid over het eiland staan. Ook zijn er nog enkele Romeinse overblijfselen, zoals het Romeinse amfitheater bij Cagliari.


Wat u niet mag missen

- Breng een bezoek aan plaatsjes als Alghero of Boso.
- Bezoek de chique badplaatsen van de mooie Costa Smeralda.
- Maak een tocht door het Gennargentu-gebergte.
- Maak een boottrip naar de Grotta del Bue Marino.
- Een bezoek aan eén van de eilandjes rondom Sardinië, zoals Budelli, La maddalena, San Pietro.

Vakantiehuis Sardinië