Vakantiehuizen in Sicilië

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Sicilië vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Sicilië] u te bieden heeft.

Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Sicilië is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Sicilië

Dit Zuid-Italiaanse eiland dat als eerste werd bewoond door de Grieken is een mooie combinatie van historie, kunst(schatten) en natuur. Want naast de Grieken hebben de Arabieren, Normandiërs en de Spanjaarden hier hun sporen achtergelaten. Dit is te zien aan de verschillende bouwstijlen op het eiland en dat maakt dit Italiaanse eiland ook zo bijzonder. De Sicilianen hoor je er overigens niet over klagen, zij zijn dol op al die pracht en praal.

Van alle volkeren hebben de Grieken het meeste achtergelaten. Aan de westkust en zuidkust komt u tal van Griekse bouwwerken tegen en kunt u opgravingen bewonderen.

Rij je met de auto door Sicilië dan maak je een afwisselende reis langs amandelboomgaarden, sinaasappelplantages, oude Griekse tempels, vervallen kerken, azuurblauwe baaien en prachtige kliffen.

Voor mensen die van rust houden is een bezoek aan het natuurpark Lo Zingaro zeker de moeite waard! Deze bevindt zich in het noorden. Naast de prachtige flora en fauna vindt je er kleine baaitjes waar je heerlijk en rustig kunt zwemmen, duiken en snorkelen.

De Siciliaanse keuken proeven doe je natuurlijk in de hoofdstad Palermo. Sicilië kent er eigenlijk twee. Op de menukaart van Sicilianen vind je veel vis en groentegerechten. Een typisch gerecht is de ‘involtini’ (dunne plakje opgerold vlees met kruiden, kaas of eieren). Daarnaast is de Siciliaan gek op kleine hapjes. Op straat vind je talloze eetstalletjes met hapjes als amandelkoekjes, Arancine di riso (rijsteballetjes) en diverse gefrituurde groenten. Deze eettentjes blijven vaak tot ver na middernacht staan, dus neem de tijd!


Wat u niet mag missen

- De hoofdstad Palermo is ideaal te voet te bezichtigen. Loop hier door de straatjes en bezoek La Vucciria, de belangrijkste en oudste markt van de stad. In Palermo ligt ook het heropende Teatro Massimo, een van de grootste historische operahuizen in Europa.
- Wilt u ook de omgeving beter leren kennen, dan kan het huren van een fiets of bromfiets uitkomst bieden.
- Maak een ontdekkingstocht langs de barokstadjes Noto, Modica, Ragusa en het charmante Scicli.
- De Etna de grootste actieve vulkaan van Europa en een van de grootste van de wereld.
- Maak een wandeling door het autoloze Middeleeuws stadje Castelmola. Loop door de smalle steegjes en geniet van het uitzicht op Taormina, de zee en de Etna.
- Bezoek ook Taormina, een historisch stadje waar u o.a. het Grieks-Romeinse theater kunt bezoeken, met prachtig uitzicht over de zee.
- Pantalica, een kloof met vele honderden graven, grotwoningen en tempels, die in de loop van duizenden jaren door verschillende volkeren uitgehouwen zijn uit steen.
- Tempelvallei van Agrigento uit de 5e eeuw voor Chr.
- Proeven? Probeer eens de Siciliaanse Amandelwijn of de Limoncello. Deze koude, zoete citroenlikeur smaakt heerlijk na het diner.

Vakantiehuis Sicilië

Bestemmingen in Sicilië