Vakantiehuizen in Toscane-Elba

De midden in Italië gelegen regio Toscane wordt over het algemeen beschouwd als een van de mooiste delen van Italië. Tijdens de Italiaanse Renaissance maakte Toscane een ware bloeitijd door. Het culturele erfgoed uit deze periode heeft ook vandaag de dag nog een grote aantrekkingskracht op kunstliefhebbers van over de hele wereld. Vooral de architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst wordt op waarde geschat. Er zijn dan ook tientallen musea te vinden die het vele werk exposeren.

De belangrijkste toeristische bestemmingen in Toscane zijn Florence en Pisa. Al jarenlang doen vakantiehuisjes het goed in Toscane, hoewel de vakantieboerderijen de laatste tijd in opkomst zijn.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Toscane/Elba

Streek van cultuur, natuur, Chianti en heerlijk eten!

Rijk aan geschiedenis, kunst en cultuur, en een prachtig afwisselend landschap heeft deze streek werkelijk alles te bieden! In het schilderachtige landschap worden de zachtglooiende wijnhellingen van de Chianti, de groene valleien, cipressen en olijfbomen afgewisseld met middeleeuwse vestingen en schilderachtige, eeuwenoude stadjes en dorpjes. Maar daarnaast heeft Toscane ook bergen en bossen, en een lange kustlijn met rots- en zandstanden en leuke badplaatsjes als Viareggio, Castiglione della Pescaia of Porto Santo Stéfano.

Deze streek is naast haar prachtige landschap ook wereldberoemd om haar kunst en geschiedenis. Toscane - en met name Florence - is de bakermat van de Renaissance, met kunstenaars als Brunelleschi, Donatello en Masaccio.

Kunstschatten - uit verschillende tijdperken - zijn hier nog overal te vinden. Neem alleen al de prachtige stad Florence, de hoofdstad van Toscane, met haar uitzonderlijke rijkdom aan monumenten, kunst en architectuur. Een must voor bezoekers aan Toscane! Ook niet te missen zijn steden en plaatsjes als Siena, Volterra, Lucca of Pisa.

Wilt u liever actief bezig zijn in de natuur, dan heeft u ook verschillende mogelijkheden genoeg. Watersport, wandelen en fietsen, maar ook paardrijden, golf en deltavliegen.

De Toscaanse bevolking is trots op zijn geschiedenis, en de streek is vol van tradities, wijnfeesten, en gastronomische evenementen. De Italiaanse bevolking besteedt veel tijd aan eten, en dit is ook dé streek om te genieten van de uitstekende gastronomie. Lokale gerechten als"Fiorentine"en natuurlijk olijfolie en de verschillende soorten wijnen.

Wat rest u anders dan genieten...


Wat u niet mag missen

- FLORENCE met bezienswaardigheden als de Duomo (kathedraal) met de Doopkapel, de Palazzo Vecchio, Galeria degli Uffizi (schilderijen), Galeria dell'Academia (de David van Michelangelo) of bijv. de Ponte Vecchio.
- Volterra, een voomalige Etruskische stad, gelegen op de top van een berg, op 550 meter. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Museo Etrusco Guarnacci en het Palazzo dei Priori (het 1e paleis van Toscane) en de middeleeuwse straatjes verkennen, met als uitgangspunt het middeleeuwse Piazza dei Priori.
- De sfeervolle Middeleeuwse stad Siena, bekend om haar prachtige Piazza del Campo (het schelpvormige plein) en de beroemde paardenrace, de'Palio van Siena', die tweemaal per jaar plaatsvindt en gepaard gaat met veel spektakel.
- Lucca, een sfeervol stadje waar Romaanse overblijfselen, piazza's, kerkjes en musea te zien zijn.
- Het middeleeuwse stadje San Gimignano. In deze drukbezochte, maar charmante plaats, vindt u oude torens en imposante kerken met fresco's.
- Pisa, de stad beroemd om haar scheve toren, en de plaatsjes Montepulciano en Pienza, beiden juweeltjes uit de Renaissance-periode.

Vakantiehuis Toscane-Elba

Bestemmingen in Toscane-Elba