Vakantiehuizen in Dalmatië

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Dalmatië vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Dalmatië u te bieden heeft. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Dalmatië is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Eilanden

De Kroatische eilanden zijn de parels van de Adriatische zee. Er zijn er meer dan 1000, waarvan slechts een tiental zijn bewoond. Naast grillige kustlijnen, onderwatergrotten en verborgen baaien met kristalhelder water kenmerken deze eilanden zich door de vele ruïnes die de Romeinen hier achter hebben gelaten. Voor de watersporter (met name de zeilers en surfer) en duikers is deze bestemming hét paradijs! Dankzij een uitgebreid netwerk van verbindingen tussen de eilanden en het vasteland is dit een ideale manier om de eilanden te ontdekken.

TIP: Voor een verblijf met adembenemend uitzicht, op een strategisch punt, een rustige locatie op een rotsachtige kaap en even weg van de drukke toeristencentra , boek dan een vuurtoren van !


Wat u niet mag missen
Pasman
- Het benedictijner Klooster van Cosmas en Damianus.
Brac
- Het Bracmuseum.
- Het beroemde lange strand, Zlatni Rat.
- De Gouden Hoorn, bekend om zijn landtong die afhankelijk van de getijden van vorm verandert.
Korcula
- Een bezoek de oude stad van Korcula, omgeven door zware 13e-eeuwse muren, toren en bastions.
Hvar
- Het hoofdplein met daaromheen de belangrijkste gebouwen van Hvar, de Stefanuskathedraal, de klokkentoren, de stadsloggia, het Hektorovic-paleis en het arsenaal.
Susac
- Beroemd om zijn ongewone geologische samenstelling: 10m dikke laag zand en een kalkhoudende plateau.
Veli Losinj
- De Antonius Abtkerk.
- De 16e eeuwse toren van de Uskoks biedt een uitzicht over de stad en kustlijn.

Vakantiehuis Dalmatië

Bestemmingen in Dalmatië