Vakantiehuizen in Drenthe

In het noordoosten van Nederland ligt het prachtige Drenthe, met de hoofdstad Assen. Het grootste gedeelte van de provincie bevindt zich op het Drents Plateau, met de door zand bedekte grind- en zandafzettingen uit de laatste ijstijd. Erg veel hoogteverschillen zijn er niet, al is het midden van de streek iets hoger gelegen dan de randen. De grensgebieden vormen de veengronden die in de loop der eeuwen zijn ontgonnen voor de turfwinning. Omdat Drenthe een dunbevolkt gebied is, heeft het zijn landelijke karakter goed weten te behouden. Op vakantie gaan in Drenthe betekent dan ook grotendeels kiezen voor het platteland. De 52 hunebedden zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in de regio. Voor een rustige vakantie bent u dus aan het juiste adres bij Vakantiehuisverhuur: hier huurt u prachtige vakantiehuizen in Drenthe.

Vakantiehuis Drenthe voor optimaal genieten

Een vakantiehuis in Drenthe betekent genieten van de natuur en van de rust. Wanneer u graag op het platteland verblijft of uw ogen de kost geeft bij historische bouwwerken, zit u goed met een vakantiehuisje in Drenthe. U bevindt zich dan namelijk op een steenworp afstand van bijvoorbeeld de oude hunebedden. Deze prachtige stenen constructies stammen uit het Neolithicum (de nieuwe steentijd). WIlt u een vakantiewoning in Drenthe huren? Dan heeft u bijna tweehonderd opties bij Vakantiehuisverhuur. Van vakantiehuisjes in Drenthe tot vakantieappartementen in Drenthe, u kunt bij ons alle kanten op.

Vakantiewoningen Drenthe huren: hoe werkt het?

Het huren van een vakantiewoning in Drenthe is uiterst gemakkelijk: in het zoekformulier links op de pagina geeft u uw voorkeuren aan. Dit betreft dan bijvoorbeeld het aantal personen, de faciliteiten in de woning of de activiteiten in de nabije omgeving. Dan krijgt u een overzicht met de zoekresultaten die aan uw wensen voldoen. Dan is het slechts een kwestie van boeken en voor u het weet staat u met uw koffers voor een prachtig vakantiehuis in Drenthe, klaar voor een heerlijke vakantie.

Drenthe

Ontdek de verborgen cultuurschatten van Drenthe. Een regio met een rijk verleden, waar het landschap wordt gekenmerkt door bossen, heidevelden met schapen, veengebieden en beekdalen. En maar liefst 52 hunebedden en meer dan duizend grafheuvels.

Wandelen, fietsen of mountainbiken kunt u uitstekend in deze regio! Drenthe is een echte fietsregio, met een uitgebreid netwerk aan fietspaden. Ook wandelen kan hier uitstekend. Er zijn sowieso al drie nationale parken waar u in kunt wandelen: het Drents-Friese Wold, de Drentsche Aa en het Dwingelderveld. U kunt ook een gedeelte van het Pieterpad lopen, dat door Drenthe heen gaat. Ook leuk: het Boomkroonpad. U loopt hier via loopbruggen langs de toppen van de bomen.


Wat u niet mag missen

- De Hunebedden. Deze oude grafheuvels liggen her en der verspreid in Drenthe, maar vooral in het Zuid-Oosten van Drenthe vindt u ze op verschillende locaties.
- Monumentendorp Orvelte
- Het Boomkroonpad
- Nationaal Park Het Dwingelerveld en Drents Friese Woud
- Kabouterland in Exloo
- Dierenpark Emmen
- Assen, historisch, commercieel centrum en tevens hoofdstad van Drenthe.

Vakantiehuis Drenthe

Direct naar alle vakantiehuizen in Drenthe