Vakantiehuizen in Flevoland

De jongste provincie van Nederland is Flevoland, ingepolderd vanuit de Zuiderzee. Het gebied is verdeeld in de Noordoostpolder en de Flevopolder, het grootste kunstmatige eiland ter wereld. Uniek aan Flevoland is dat de gehele provincie ongeveer 5 meter onder de zeespiegel ligt. Het grootste gedeelte van Flevoland is landbouwgebied, heerlijk om daar even uit te waaien. De rest van de provincie is bedoeld om de bevolkingsgroei van de Randstad op te vangen. Meer weten over deze provincie? Bekijk de vakantiehuizen Flevoland van Vakantiehuisverhuur.nl en kom het zelf ontdekken! Een vakantiehuis in Flevoland biedt de ideale mogelijkheid om op uw gemak alles te weten te komen over deze provincie.

Op vakantie in Flevoland...

Flevoland is een veelzijdige provincie, waar genoeg te doen is voor het hele gezin. Recreatiemogelijkheden zijn er genoeg, zoals de Oostvaardersplassen, de Lepelaarsplassen, het Veluwemeer, het Eemmeer, het Gooimeer, het Ketelmeer, het Markermeer en natuurlijk het IJsselmeer. Ook het bekende Walibi World in Biddinghuizen is zeker het bezoeken waard. Om uw vakantie nog aangenamer te maken kunt u eens kijken naar vakantiehuizen in Flevoland. Het maakt uw vakantie compleet, vooral wanneer u terug komt na een actieve of juist ontspannen dag.

Mogelijkheden Vakantiehuisverhuur.nl

Vakantiehuizen in Flevoland zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van uw perfecte vakantiehuis in Flevoland zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuizen. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Bij ons kunt u zelf aangeven wat u wel en niet wenst aan te treffen bij uw vakantiehuis Flevoland. Wilt u bijvoorbeeld dat huisdieren zijn toegestaan? Of wilt u een zwembad bij uw vakantiewoning? In het linkermenu heeft u de mogelijkheid om uitgebreid al uw wensen aan te geven en zo uw perfecte vakantiehuis in Flevoland te vinden.

Flevoland

De jongste provincie van Nederland is pas ontstaan na drooglegging van enkele polders in de Zuiderzee en bestaat officieel sinds 1986. Dat de provincie jong is ziet u in de nieuwe, moderne steden als Almere en Lelystad. Het landschap bestaat grotendeels uit akkers, weilanden, bossen en water, met weidse vergezichten. In het voorjaar ziet u hier de Bollenvelden in bloei.

In Flevoland kunt u voor watersport en zwemmen terecht bijéén van de recreatiemeren en randmeren. U vindt hier maar liefst 20 zandstranden, ook zijn er speciale surfstranden. Ook behoort een boottochtje tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld een dagtocht vanuit Lelystad naar Volendam, een rondvaart over het Veluwemeer (beiden alleen in juli en augustus en niet alle dagen, dus informeer vooraf), en vanuit Almere-Haven vaart iedere zondag om 13 uur een boot naar het bekende forteiland Pampus (reserveren gewenst).

Wandelen en fietsen kunt u hier ook prima, in elk natuurgebied zijn bewegwijzerde wandelroutes uitgezet, en er zijn diverse fietsroutes uitgezet, zoals de Boerderijenroute Randmerenroute.

Tijdens uw bezoek is er voor zowel volwassenen als kinderen genoeg te zien. Denk eens aan een bezoekje aan het historische vissersdorpje Urk, aan het voormalige eiland Schokland of aanéén van de attracties in Lelystad. Denk dan aan de bataviawerf, het Nieuw Land Poldermuseum of Bataviastad voor een dagje shoppen.

De Veluwe is ook vlakbij! Hier kunt u bijvoorbeeld Nationaal Park de Hoge Veluwe bezoeken of bijvoorbeeld Dolfinarium Harderwijk.


Wat u niet mag missen

- Schokland. In 1995 is het voormalige eiland Schokland toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco, door het bijzondere verhaal erachter. Deze eilandterpen hebben de strijd tegen de zee verloren, zodat de inwoners hun eiland moesten verlaten. In het Museum Schokland ziet u meer over de geschiedenis van het voormalige eiland.
- Een bezoekje aan vissersdorpje Urk. Wandel door de straatjes en rond de haven, of beklim eens de vuurtoren!
- Walibi World (Biddinghuizen) dit groene themapark biedt spannende attracties, zoals Splash Battle en verschillende achtbanen.
- Wilt u even skiën of snowboarden? Dat kan bij Riviera Snow Village (Biddinghuizen).
- In de provinciehoofdstad Lelystad is genoeg te zien: De Bataviawerf, Bataviastad (outlet shopping), het Nieuw Land Poldermuseum, het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome en Natuurpark Lelystad.
- Een dagje Veluwe.

Vakantiehuis Flevoland

Bestemmingen in Flevoland