Vakantiehuizen in Groningen

Er gaat niets boven Groningen, zo luidt de slogan van de meest noordelijke provincie van Nederland. Feitelijk gezien gaat er ook niets boven Groningen, op Schiermonnikoog na dan misschien. De drie kleine, onbewoonde waddeneilanden Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes horen ook bij Groningen. Kenmerkend voor de provincie zijn de prachtige boerderijen voor de herenboeren en kleine vakantiehuizen voor de arbeiders. De provincie kent verder veel kanalen en rivieren die het landschap doorkruisen. Een vakantie in een vakantiehuis in Groningen betekent een vakantie met veel rust, cultuur en historie. Het rustgevende karakter van de provincie is daarom uitermate geschikt om het drukke leven van alledag achter u te laten. Bekijk de website voor het ruime aanbod aan vakantiehuizen in Groningen.

Huur een vakantiehuisje Groningen en geniet!

Wat is er nu zoal te doen in de omgeving wanneer u een vakantiehuis in Groningen huurt? Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het bijzondere stripmuseum! Het idee hiervoor ontstond in 1993, maar in 2004 werd dit museum officieel geopend. Dit museum staat bol van Nederlandse striphelden, niet alleen leuk voor de kids maar u herkent ook vast veel stripfiguren uit uw eigen jeugd!

Groningen kent veel leuke musea, waaronder ook het Groninger museum. Bent u een liefhebber van prachtige foto’s en bijzondere kunstwerken, dan is dit een geweldige optie voor een dagje uit! Kortom, verblijft u in een vakantiehuisje in Groningen, dan is er voldoende te bezichtigen in de directe omgeving.

Hoe werkt het boeken?

Het boeken van een vakantiewoning in Groningen is uiterst gemakkelijk. Links op deze pagina kunt u uw voorkeuren invullen. Wilt u bijvoorbeeld een huisdier meenemen, bent u op zoek naar een bepaald aantal slaapkamers of moeten er bepaalde faciliteiten aanwezig zijn? Vul het in en kies een prachtige vakantiewoning uit de zoekresultaten. Voor u het weet gaat u een heerlijke vakantie tegemoet.

Groningen

Rust en ruimte vindt u in Groningen. Een verrassende provincie, waar u kunt toeren door een schilderachtig landschap met uitgestrekte landerijen, eeuwenoude kerkjes en kleine dorpjes. Met bovendien prachtige vogelrijke gebieden.

En vergeet niet een bezoekje te brengen aan de bruisende stad Groningen. Of volg de Antiek- en curiosaroute. Actief zijn kan ook, fiets eens een"rondje Groningen"of maak een kanotocht!


Wat u niet mag missen

- De Martinitoren, deze 97 m. hoge toren steekt al meer dan 500 jaar boven de stad uit.
- De stad Groningen, een gezellige studentenstad met een rijke historie en interessante musea zoals het Groninger Museum.
- Nationaal Park Lauwersmeer.
- Natuurgebied De Dollard.
- Ter Apel en Bourtange.
- Wadlopen vanuit Pieterburen.
- De Antiek- en Curiosaroute.

Vakantiehuis Groningen

Bestemmingen in Groningen