Vakantiehuizen in Overijssel

Overijssel is een bijzondere provincie aan de oostgrens van Nederland met Duitsland. Vakantiehuizen in Overijssel zijn in overvloed te vinden in één van de vier regio’s: Twente, Salland, Het Vechtdal en de Kop van Overijssel. Wanneer u een vakantiehuis in Overijssel boekt, heeft u in de nabije omgeving alles wat u zoekt in een vakantie: de drukkere winkelstraten, de prachtige natuurgebieden langs de IJssel, mooie wandelroutes en vele historische panden. Zwolle is de hoofdstad van Overijssel, maar deze provincie kent meerdere grote plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken: wat dacht u bijvoorbeeld van Enschede, Hengelo, Deventer, Oldenzaal of Almelo?

Vakantiehuisjes Overijssel: gastvrije Hanzesteden aan de IJssel

Deventer, Oldenzaal en Zwolle zijn voorbeelden van de zogenaamde Hanzesteden. Hanzesteden zijn, zoals de naam al doet vermoeden, lid van het Hanzeverbond. Dit was oorspronkelijk een samenwerkingsorganisatie van Duitse steden rond de Oostzee. De grote Hanzesteden zochten contact met de kleinere dorpen en steden in de omgeving, om handel te drijven. Heeft u een vakantiehuisje in Overijssel nabij één van deze mooie Hanzesteden, dan ziet u dat gelijk terug in de omgeving. Deventer bijvoorbeeld kent veel gebouwen met prachtige gevels en ook de stukken stadsmuur zijn een lust voor het oog.

Volop vakantiewoningen in Overijssel via Vakantiehuisverhuur

Ieder gedeelte van de provincie heeft zijn charme. De vakantiewoningen in Overijssel brengen u dichtbij cultuur, historie en het schitterende landschap. Het gebied is zeer in trek bij toeristen en wanneer u een vakantiewoning in Overijssel boekt, zult u snel snappen waarom. Ook de vakantieparken in de provincie hebben vakantiewoningen te huur. U vindt uw ideale vakantiehuis gemakkelijk via deze pagina. Links voert u uw voorkeuren in, voor als u bijvoorbeeld uw huisdier mee wil nemen of als u op zoek bent naar een bepaald aantal slaapkamers. Voor u het weet pakt u uw koffers voor een heerlijke vakantie in Overijssel.

Overijssel

Overijssel, ook wel de'Tuin van Nederland'genoemd, kent een rijkdom aan natuur. Van het Twentse boerenland tot de Sallandse Heuvelrug of de uitgestrekte'wetlands'of moerasgebied van de Weeribben: weilanden, bossen en heidevelden wisselen elkaar af.

Maar ook vindt u hier lieflijke dorpjes, oude boerenhoeven, en mooie landhuizen en kastelen. En voor de actieveling is ook in deze provincie genoeg te doen: kanovaren, fietsen, wandelen of paardrijden. Er zijn verschillende routes verkrijgbaar bij de VVV. Denk hierbij ook eens aan de Kastelenroute ofde geheimzinnige Twentse Sagenroutes. Of breng eens een bezoekje aan een boerenbedrijf!


Wat u niet mag missen

- Attractiepark Slagharen, een van de veelzijdige parken van Nederland.
- Het Tuinpad, loopt dwars door de hele provincie en biedt speciale dagjes uit.
- Giethoorn.
- De hanzestad Deventer, cultuurrijk en historisch.
- Eén van de tuinen, zoals de Vijvertuin van Ada Hofman, de Tuinen van Mien Ruys of de Kasteeltuin van Kasteel Twickel.
- Nationaal Park De Weerribben of Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.
- Maak ook eens een tochtje met de Fluisterboot.

Vakantiehuis Overijssel