Vakantiehuizen in Niederösterreich-Wenen

Neder-Oostenrijk (of Niederösterreich) is de meest noordelijk gelegen deelstaat van Oostenrijk. De hoofdstad St. Pölten telt zo’n 50.000 inwoners en staat bekend om zijn in barokstijl gebouwde domkerk uit de twaalfde eeuw en stadhuis uit de zestiende eeuw. Door de rivieren de Donau en de Ybbs staat de natuur in Niederöstereich nooit droog en dat komt het prachtige landschap zeker ten goede. Lange wandelingen kunnen dan ook uitstekend gemaakt worden in Neder-Oostenrijk. De regio kent bovendien een grote verscheidenheid aan vakantiehuizen, bungalows en chalets, zodat iedere vakantieganger iets van zijn gading kan vinden. Huur dus een vakantiehuisje en geniet van het Oostenrijkse landschap!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Niederösterreich / Wenen

Heuvelland bedekt met wijn- en boomgaarden, ongerepte rivierdalen, dichte naaldbossen, natuurparken, maar ook bergen. Dat is kort gezegd het landschap van Niederösterreich, de grootste provincie van Oostenrijk. Het is de grootste wijnstreek van het land, u zult dan ook hier en daar de witte wijnpershuizen zien, Kellergassen genoemd.

Maar naast natuur is deze regio rijk aan historisch erfgoed! In het heuvellandschap verschijnen renaissancekastelen, barokke jachtsloten, forten, burchten en barokke kloosters (Stiften).

Ook zijn er diverse monumenten uit de Romeinse tijd en Middeleeuwen. Bijna 2000 jaar geleden is het Romeinse stadje Carnuntum gesticht. De overblijfselen hiervan kunt u bewonderen in het Archeologisch park in Petronell-Carnuntum.

De streek Wachau is in het bijzonder een bezoekje waard. Het Donau-landschap is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed, samen met de Barokke kloosters Stift Gottweig en Stift Melk.

Het afwisselende landschap is uitermate geschikt voor mountainbiken. Met meer dan 5.000 kilometer aan bewegwijzerde routes door bossen, langs weiden en door heuvelachtig gebied heeft deze regio het grootste mountainbike aanbod van Oostenrijk. Er zijn zelfs speciale wijn fietsroutes, die langs wijngaarden en kastelen leiden.

Wat u hier verder vindt zijn natuurparken, zoals het Nationalpark Donau-Auen, een groot rivierbos dat te voet of per boot verkend kan worden.


Wat u niet mag missen

- De Wachau, met het (Unesco) Donau-landschap.
- Bezoek hier ook de Barokke kloosters Stift Gottweig en Stift Melk, tevens opgenomen in de Unesco lijst van werelderfgoed.
- Geniet al wandelend van de prachtige natuur vanéén van de natuurparken of nationale parken.
- Breng een bezoek aanéén van de kastelen of burchten, zoals het romantische Schloss Grafenegg, het Renaissanceslot Rosenberg, de Waterburcht Heidenreichstein en Schlosshof en Schloss Niederweiden.
- Archeologisch park in Petronell-Carnuntum.
- In St. Corona is een zomerrodelbaan.
- En natuurlijk kan een bezoek aan Wenen niet overgeslagen worden!

Vakantiehuis Niederösterreich-Wenen

Bestemmingen in Niederösterreich-Wenen