Vakantiehuizen in Vorarlberg

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Vorarlberg? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Vorarlberg. Vorarlberg is een land dat in Europa ligt. Vorarlberg staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Vorarlberg namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Vorarlberg

Van de oevers van de Bodensee (Lake Constanz) tot aan de 3.000 m. hoge, besneeuwde bergtoppen... Het landschap van Oostenrijks meest westelijke regio is divers, met bergen, beboste heuvels, groene valleien, verborgen bergmeertjes, watervallen en traditionele dorpjes.

Wilt u actief bezig zijn in de zomer, dan zijn er legio mogelijkheden: wandelen, mountainbiken, golf, rafting, canyoning, abseilen, of zwemmen in één van de strandbaden. Wandelaars kunnen terecht op zo'n 6.000 km. aan gemarkeerde wandelroutes, bijvoorbeeld in het mooie Bregenzerwald. Vanuit verschillende dorpen gaan kabelbanen naar de hogergelegen wandelgebieden. Ook zijn er speciale paden (en cursussen) voor Nordic Walking. Wintersporterskunnen hier natuurlijk ook terecht, in bekende skioorden als Arlberg, Montafon, of het 'koninklijke' Lech.

Een mooie manier om van het landschap te genieten is een autotocht over de Silvretta Hochalpenstrasse, die Vorarlberg en Tirol met elkaar verbindt. Dit is één van de meest geliefde en mooiste bergroutes en leidt langs prachtige panorama's.

De hoofdstad Bregenz ligt aan de Bodensee en trekt in juli ene augustus veel bezoekers door het muziekfestival Bregenzer Festspiele, met 's werelds grootste drijvende podium. De stad heeft een historische stadskern ('Oberstadt'). De Unterstadt is het moderne gedeelte, met de boulevard. Vanuit hier is mogelijk om een boottrip over het meer te maken, en ook zijn er fietsroutes uitgestippeld rondom het meer. U kunt ook de kabelbaan nemen naar de top van de berg Pfänder. Vanuit hier heeft u een uitzicht over de stad en het meer.


Wat u niet mag missen

- De middeleeuwse Alpenstad Bludenz, met haar oude stadsdeel en het 18e eeuwse slot.
- Een nostalgische rit met de stoomtrein: de Wälderbähnle Museumtrein, vanuit Bezau.
- De Bregenzer Festspiele, het zomerfestival van Bregenz, jaarlijks in juli en augustus.
- Een boottocht over de Bodensee. Er zijn o.a. dagtrips naar het plaatsje Lindau of bloemeneiland Mainau.
- Silvretta Hochalpenstrasse
- Voor de kinderen: 'familie- en belevenisberg' Sonnenkopf, met Berenland.

Vakantiehuis Vorarlberg