Vakantiehuizen in Alentejo

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Alentejo? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Alentejo. Alentejo is een land dat in Europa ligt. Alentejo staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Alentejo namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Alentejo

Tussen de regio Lisboa in het Noord-westen en de Algarve in het zuiden, ligt de regio Alentejo. Deze dunbevolkte regio omvat een groot gebied van Portugal (bijna een derde van het land) en is een bijzondere regio om te ontdekken. Het landschap is ruraal en heuvelachtig, met olijfboomgaarden, kurkeikboomgaarden, goudkleurige korenvelden en wijngaarden. Naar het zuiden wordt het landschap droger en vlakker. Alentejo heeft een mooie‘wilde’ kust met verborgen baaitjes, kliffen en zandduinen.

De regio is ook zeer interessant qua monumenten en historische vestingstadjes. Ook zijn er nog sporen uit de prehistorie, zoals de steencirkels en dolmen. Op de heuvels ziet u hier en daar ommuurde stadjes die getuigen van een verleden van strijd met de Moren. Tijdens uw bezoek aan de Alentejo is het leuk om een bezoekje te brengen aanéén van de historische stadjes. Bijvoorbeeld het Middeleeuwse Monsaraz of het witte dorpje Marvão. Ook Castelo de Vide, een kuurstadje is de moeite waard. Loop hier door de steile, kronkelende straatjes van de Joodse wijk, bezoek de 13e-eeuwse synagoge of bekijk het middeleeuwse fort. Niet te missen is de UNESCO-stad Évora.

Er is een aantal natuurparken, zoals het Parque Natural da Serra de S. Mamede in het noorden, het Parque Natural do Vale do Guadiana en het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina aan de kust. Vanuit de top van de S. Mamede (1025 m.) kijkt u uit over de regio.

Stranden vindt u o.a. bij de badplaats Vila Nova de Milfontes, het schilderachtige vissersdorp Porto Covo, Praia do Malhão, Almograve, Zambujeira do Mar, Carvalhal, Odeceixe en het eilandje Ilha do Pessegueiro. Verder bieden stuwmeren in het binnenland verfrissing.

Alentejo is ook een wijnregio, de fruitige wijnen hebben een hoge reputatie. Ze zijn te onderscheiden in 3 witte en 3 rode hoofdwijnsoorten. Wit: Roupeiro, Rabo de Ovelha, Antão Vaz, rood: Periquita, Trincadeira, Aragonez. Andere locale producten zijn kaas, worst, honing, olijfolie.


Wat u niet mag missen

- De UNESCO-stadÉvora. Er zijn hier veel monumenten te zien, o.a. Romeinse baden en tempels, de fresco’s van de Casa de Burgos en de kerk Igreja Real de São Francisco.
- Historische plaatsjes als Beja, Estremoz, Monsaraz, Marvão, Castelo de Vide, Portalegre, Elvas, Santarém, Alvito, Serpa of Santiago do Cacém.
- Ook interessant: de steencirkels van Cromeleque dos Almendres, ten zuidenwesten van Evora.
- Aan de kust kunt u Sines bezoeken, een vissersplaats met historisch centrum.
- Het archeologisch museum in Mértola, en de overblijfselen van de Romeinen, Moren en het vroege-Christendom in dit dorp.
- Vila Viçosa en het mooie paleis Paço Ducal, was de woonplaats van prinsen en prinsessen.

Vakantiehuis Alentejo

Bestemmingen in Alentejo