Vakantiehuizen in Algarve

In het zuiden van Portugal ligt de populaire vakantiestreek Algarve met als belangrijkste stad Faro. Vanwege het zachte klimaat van de regio is de Algarve erg populair bij overwinteraars, die hier dan ook graag een vakantiehuisje huren. Ook het zeer gevarieerde landschap van de Algarve is een toeristische trekpleister. Rotsformaties met kleine strandjes worden afgewisseld met lagunes en zandstranden van kilometers lang. De ideale plek dus om een vakantiewoning of bungalow te huren. De kustlijn is zeer geschikt voor toeristen, maar het heuvelachtige binnenland is nog vrijwel onaangetast door de commercie. Deze onontdekte kant van Portugal zal u dan ook zeker verrassen.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Algarve

De zuidelijke regio Algarve is een toeristische regio, voor de echte zon&zee vakantie. Geliefd om haar mooie stranden en lekkere klimaat.

De mooie kust westelijk van Faro is toeristisch het meest ontwikkeld. Hier wisselen rotspartijen, zandstranden en prachtige baaitjes elkaar af. Bekende badplaatsen hier zijn o.a. Albufeira en Praia da Rocha.

Ten oosten van Faro ziet de kust er anders uit, met lange stranden, duinen en rivierdelta's. Hier ligt ook het beschermd natuurgebied Parque natural da Ria Formoso. In het heuvelachtige achterland, met amandel-, pijn-, eucalyptus-, sinaasappel- en olijfbomen kunt u verder ook verschillende excursies maken, naar schilderachtige dorpen of kleurrijke markten.

Overal langs de kust kunt u watersporten beoefenen. Golfliefhebbers kunnen in de Algarve terecht op de, vaak prachtig gesitueerde, golfbanen.


Wat u niet mag missen

- Bezoek de regionale markt in het dorpje Loulé, in het binnenland.
- Maak een tocht door het achterland en bezoek mooie dorpjes en stadjes als Silves, Salir, Alte en Paderne. In enkele dorpen vindt u nog Moorse overblijfselen.
- De kerk Igreja de São Lourenço, betegeld met typische Portugese'azulejos'(vlakbij Faro).
- Tavira, ook wel het mooiste stadje aan de kust genoemd.
- De Foia, het hoogste punt (912 meter) van de Serra de Monchique in de Algarve. Het plaatsje Monchique is tevens een kuuroord, met warmwaterbronnen.
- Leuk is ook een boottochtje langs de kust.
- Het uitzichtspunt Cabo de São Vincente, het meest zuid-westelijke punt van het Europese continent.

Vakantiehuis Algarve

Direct naar alle vakantiehuizen in Algarve