Vakantiehuizen in Beiras-Centraal Portugal

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Beiras vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat [Beiras u te bieden heeft. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Beiras is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Beiras/Centraal Portugal

Beiras strekt zich uit van de kust in het westen tot aan de bergen in het oosten en ligt tussen de regio’s Porto en Lissabon in. De regio is niet zo toeristisch, maar heeft een grote variëteit aan natuur, cultuur en historie. Het landschap is heuvelachtig tot bergachtig, met bossen, hier en daar wijngaarden en een mooie kust met afgelegen stranden. Een beroemde wijnstreek is de Dão, rondom Viseu.

In deze regio bevindt zich de grootste bergketen van het land, Serra da Estrela. In dit prachtige natuurpark wisselen bossen, bergbeekjes en -meertjes met helder water, rotsen en ravijnen zich af en er zijn verschillende wandelpaden uitgezet.

De geschiedenis van de regio ziet u terug in historische bezienswaardigheden, van Romeinse ruïnes tot Middeleeuwse stadjes en kastelen. Wat u zeker moet bezoeken is de historische studentenstad Coimbra. Deze hoofdstad van de regio is een bezoek waard, hier ligt de oudste universiteit van het land, met de prachtige barokke bibliotheek. Maak ook kennis met andere historische plaatsen zoalsViseu, Guarda (het hoogste stadje van Portugal), Monsanto, Folgosinho, Sortelha, Marialva of Castelo Mendo.

Aan de kust Costa de Prata vindt u mooi, langgerekte stranden, afgewisseld met baaien en rotskusten. Door de golven is de kust ook populair bij windsurfers. Een aantal badplaatsen, zoals Costa Nova, heeft nog zijn traditionele charme, door de typische gekleurde houten strandhuisjes. De populairste badplaats hier is Figueira da Foz. Bekijk hier de historische gebouwen, de haven en het elegante Palácio Sotto Mayor. Na een dagje strand of stadsbezoek kunt u vis eten in een restaurantje, een bezoek brengen aan het Casino of ’s-avonds van het nachtleven proeven. Andere geliefde badplaatsen zijn Mira, Nazaré of Barra.

Aveiro wordt wel gezien alséén van de mooiste steden van Portugal en is ook wel bekend als het Venetië van Portugal, door de vele kanalen die door de stad heenlopen en de schilderachtige kleurige bootjes. Ook leuk is een bezoekje aan de drukke vismarkt. Door zijn ligging aan het water is Aveiro is ook een populaire plek voor de watersporters. Vanuit Aveiro kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken over de lagune van de Ria de Aveiro en genieten van de omgeving, maar u kunt ook zelf gaan zeilen.

Vlakbij Aveiro ligt het natuurreservaat São Jacinto Dune Nature Reserve. Hier ligt ook het strand São Jacinto, waar u kunt zwemmen in helderblauw water. Meer zuidelijk kunt u verschillende outdoor activiteiten beoefenen rondom de rivier de Mondego. Tussen Coimbra en Penecova bijvoorbeeld kan gekayakt worden op de rivier en veel bedrijvenorganiseren raften en canyoning.


Wat u niet mag missen

- Coimbra, de historische studentenstad met de prachtige universiteit.
- In Conímbriga liggen de belangrijkste Romeinse overblijfselen van Portugal.
- Het klooster van Batalha, Mosteiro da Batalha, een 14e-eeuws klooster dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat.
- Bezoek ookéén van de historische stadjes.
- Aveiro, het Venetië van Portugal. Maak hier een boottochtje over de lagune.

Vakantiehuis Beiras-Centraal Portugal