Vakantiehuizen in Porto-Noord Portugal

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Porto-Noord Portugal? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Porto-Noord Portugal. Porto-Noord Portugal is een land dat in Europa ligt. Porto-Noord Portugal staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Porto-Noord Portugal namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Porto/Noord-Portugal

Noord-Portugal is een regio die zich kenmerkt door haar groene glooiende landschappen, afgewisseld met karakteristieke oude dorpen, rivieren en hier en daar een kronkelend weggetje. Meer naar het noordoosten wordt het landschap steeds ruiger en wilder.

Aan de Costa Verde, de groene kust van Noord-Portugal, ligt ook deéén na belangrijkste stad van Portugal, de havenstadPorto, gebouwd aan de oevers van de Douro rivier. Porto is bij uitstek een wandelstad. Zo kan men prachtige wandelingen maken langs de Douro en door de oude stadswijken Barredo en Ribiera. Slenter door de stadswijken langs winkeltjes en vele historische gebouwen. En kom even bij in de zogehete‘tascas’, eethuisjes, waar u de echte Portugese keuken kunt proeven.

De stad is tevens een oude handels- en zeevaartstad en voerde in de late Middeleeuwen o.a. een levendige handel met Vlaanderen en Nederland. Porto leverde ons honing, zout en wijn, in ruil voor textiel, kaas en boter uit Nederland en textiel, wapens en luxe artikelen uit Brugge en Ieper. Het rijke handelsverleden van Porto is ook nog terug te zien aan de historische gebouwen. De stad is onlangs door UNESCO uitgeroepen tot‘World Heritage City’.

Hedendaags vindt men er ook moderne architectuur en diverse kunstgaleries. Omdat de stad aan beide oevers van de Douro ligt, bevinden zich hier vele bruggen. De bekendste brug is de dubbeldeksbrug, Ponte Maria Pia, die door ing. Eifel gebouwd is. Natuurlijk kent men deze stad ook om haar wereldbekende wijn, de Port.

Een bezoek aan deDouro valleiis de moeite waard! In deze wijnregio, waar de bekende Port vandaan komt, vindt u een mooi landschap van wijngaarden, amandel-, kersen- en olijfbomen en steile heuvels. Hier bevinden zich ook rond de 30.000 boeren en de zgn.‘Quinta’s’ (typische wijnbedrijven waar de wereldberoemde port wordt gemaakt), waar men gerust een kijkje kan nemen. Het landschap van wijngebied ‘Alto Douro’, met de wijnterrassen, is zelfs zo bijzonder dat het is toegevoegd aan de lijst van UNESCO werelderfgoed, als cultureel landschap. In deze vallei ligt ook de Cõa vallei, met ’s-werelds grootste prehistorische rotsschilderingen. En Arribes del Duero, een natuurpark met interessante fauna, waaronder roofvogels.

Aan de westelijke kustlijn, deCosta Verde, vindt men prachtige stranden, duinen, rivierdalen. Ontdek ook liefelijke dorpjes als Caminha en Vila Nova de Cerveira. Hier bevindt zich ook het nationale park Peneda-Gerês en de indrukwekkende bergen van Trás-os-Montes, waar men een afwisseling van rivieren, watervallen en wijngaarden vindt en waar nog echte wilde paarden leven. Een plek die zich dus goed verleent om te wandelen en te moutainbiken.

Cultuur is vooral in het oosten te vinden. Wanneer men meer het binnenland intrekt komt men, verspreid door het landschap, talloze middeleeuwse kastelen, kloosters en kleine Romaanse kerken tegen.


Wat u niet mag missen

- Een boottocht over de Douro, langs prachtige oevers met wijngaard-terrassen.
- De prehistorische rotsschilderingen in de Cõa vallei (staat op lijst van Unesco monumenten).
- Chaves, een stad waar, door de ligging, veel gevochten is in het verleden, door o.a. Kelten, Romeinen, Moren en Napoleons troepen. Hier kunt u de Romeinse brug over de rivier Tamega nog bewonderen.
- Het natuurpark Serra do Alvao, ten westen van de stad Vila Real.
- De historische stad Guimarães, een ‘Unesco-stad’ met goed bewaard historisch centrum, en bekend om zijn opgravingen van Briteiros.
- Braga, de‘religieuze hoofdstad’ van Portugal, met de Kathedraal João Paulo en het sanctuaria Bom Jesus do Monte.
- Vila Real, een stad die rijk is aan prachtige kathedralen en kerken uit de 16e en 18e eeuw.
- De befaamde markt van Barcelos.
- Een bezoek aan Muralha Fernandina (gevechtsmuur), die Alfonso IV tijdens zijn bewind liet bouwen in 1336 en door D.Fernando in 1376 werd afgemaakt.

Vakantiehuis Porto-Noord Portugal