Vakantiehuizen in Castilië-La Mancha

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Castilië-La Mancha? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Castilië-La Mancha. Castilië-La Mancha is een land dat in Europa ligt. Castilië-La Mancha staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Castilië-La Mancha namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Castilië-La Mancha

Het landschap van Castillië- la Mancha kenmerkt zich door uitgestrekte vlaktes en is bekend om de prachtige historische steden Toledo en Cuenca, die beide tot het UNESCO-werelderfgoed behoren. Maar is vooral bekend om de verhalen van Don Quichote. Volg zijn sporen met de"Route van Don Quichote", een toeristische route die leidt langs witte windmolens en historische plaatsen die hij in zijn romans bevocht.

Maar Castilië-La Mancha heeft veel meer te bieden! Dankzij vele interessante musea, zoals het keramiek- en archeologisch museum in Toledo, en de heerlijke keuken, met als specialiteiten de wijn, Manchego (schapen)kaas en knoflooksoep (Sopa de Ajos), is deze streek niet te missen voor liefhebbers van het Spaanse binnenland. Wanneer u zich in deze streek bevindt, bent u altijd wel in de buurt van een kasteel, het erfgoed Joden, Christenen en Moorse bezetters. De meeste dateren uit de 9e tot de 12e eeuw en zijn absoluut een bezoekje waard.

Castilië-la Mancha is ook de trotse bezitter van de drie belangrijkste natuurparken van heel het Iberisch schiereiland: Tablas de Damiel en Lagunas de Ruidera, twee wetlands van grote ecologische waarde, en Cabañeros, een Mediterraan bosgebied. Deze parken worden omringd door prachtig hooglanden: de olijfgaarden in de Alcarria, het kalksteengebergte van Cuenca en de toppen van de Sierra de Alcaraz. Tevens lopen er twee belangrijke rivieren van Spanje door deze regio, de Tagus en de Guadiana.


Wat u niet mag missen

- Deftige stad Aranjuez.
- Het juweeltje Toledo, met o.a. de stadspoorten, de Mezquita, en het historisch centrum.
- Het schilderachtig gelegen Cuenca, dat bekend staat om haar‘hangende huizen’ (Casas Colgadas).
- Het charmante heuvelstadje Sigüenza.
- Eén van de nationale parken.
- Een bezoek aan hoofdstad Madrid, ten noorden van Castilla la Mancha. Bezoek hier o.a. het bekende Museo del Prado.

Vakantiehuis Castilië-La Mancha

Bestemmingen in Castilië-La Mancha