Vakantiehuizen in Costa Almeria

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Almeria vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Almeria u te bieden heeft. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Almeria is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Costa Almeria/Tropical

3000 zonuren per jaar, uiteenlopende landschappen, prachtige natuurgebieden, brede zandstranden, rotsstrandjes en rustige vissersdorpjes zijn de kenmerken van de Costa Almería.

Ontdek hier de toeristenplaatsen Roquetas de Mar, met veel faciliteiten (waaronder een enorm openlucht sportcomplex), en Carboneras met haar lange palmenstrand en gezellige jachthaven. Ook het witte dorp Mojácar is een ideale vakantieplaats, met stranden, uitgaansgelegenheden en sportfaciliteiten.

Iets meer het binnenland in ligt het karakteristieke dorpje Níjar, wat ook leuk is voor een bezoekje. Dit dorpje dat bekend staat om zijn Jarapas (grote dekens gemaakt van katoen of wol) die meestal gebruikt worden als kleden, dekens, gordijnen of als siervoorwerp.

De hoofdstad Almeria is gelegen aan zee en heeft veel monumenten. Waaronder: het bekende Alcazaba (na het Alhambra het grootste Arabische bouwwerk van Spanje), de kathedraal en de historische haven.’s-Avonds kunt u hier gezellig eten aan één van de eetgelegenheden aan de boulevard. De natuur- en wandelliefhebbers kunnen dichtbij de stad naar het populaire berggebied ‘Sierra de Alhamilla’.

Wilt u kennismaken met het Wilde Westen, maak dan eens een tochtje naar de Woestijn van Tabernas. In dit bijzondere woestijnlandschap zijn bekende westerns opgenomen en kunt u het westerndorpje Mini-Hollywood bezoeken, compleet met paarden, cowboys en gevechten in saloons.

Het natuurgebied Karst en Yesos de Sorbas ,’s werelds grootste karstgebied, herbergt een belangrijk en wonderlijk druipsteenverschijnsel. Hier niet ver vandaan ligt het Natuurpark Cabo de Gata-Nijar, met aparte rotskusten en baaitjes. Er zijn ook wandelroutes uitgezet in dit natuurpark, en ook kunt u hier begeleide jeeptochten maken. Voor verkoeling kunt u stoppen bij Cale de San Pedro, waar zich de enige zoetwaterbron van het hele natuurpark bevindt.

In de buurt ligt ook het reservaat‘Reserva de las Salinas’, een broedplaats voor talrijke vogels waaronder de flamingo’s. Bezichtig ze hier vanuit de speciale uitkijktorens.


Wat u niet mag missen

- De vuurtoren van Cabo de Gata en het‘Rif van de Zeemeerminnen’ aan de baai van Almería.
- De indrukkwekende steile hellingen en het prachtige uitzicht (vooral bij zonsondergang) bij Mesa de Roldán, nabij Carboneras.
- Sobas, met haar tegen de helling gebouwde huizen boven op de berg.
- Op vele plaatsen wordt nog op echte ambachtelijke wijze borduurwerk, houtsnijwerken en keramiek gemaakt.

Vakantiehuis Costa Almeria