Vakantiehuizen in Costa Brava

Letterlijk betekent Costa Brava ‘ruige kust’. Hiermee wordt de 200 kilometer lange kuststrook in het Spaanse Catalonië aangeduid. De belangrijkste badplaatsen van de regio zijn Barcelona, Blanes en Lloret de Mar. De laatste twee zijn vooral populair bij jongeren die een strandvakantie willen, terwijl Barcelona juist meer op het culturele vlak te bieden heeft. De Sagrada Familia bijvoorbeeld en de kathedraal van Barcelona. Daarnaast zijn er vele musea te vinden, gewijd aan kunstenaars als Gaudí, Picasso en Miró. Ook Camp Nou, het immense stadion van FC Barcelona, is een geliefde bezienswaardigheid. Redenen genoeg dus om aan de Costa Brava een vakantiehuis te huren.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Costa Brava

De Costa Brava (woeste kust) dankt haar naam aan de grotendeels rotsachtige kust, met daartussen schilderachtige baaien en staat vooral bekend om haar mooie zandstranden, gezellige vissersdorpen, maar ook drukke, levendige badplaatsen, zoals Lloret de Mar, Platja d’Aro, Tossa de Mar en Blanes.

Deze kuststreek biedt een scala van (toeristische) mogelijkheden waardoor zelfs de meest veeleisende toerist niets te kort komt. Alle bedenkbare mogelijkheden op het gebied van sport zijn er wel te vinden, met in het bijzonder het golfen en het beoefenen van een watersport.

Onderschat u vooral niet de mogelijkheden op het gebied van geschiedenis, cultuur, architectuur en vele toeristische bezienswaardigheden. Zo vindt u in het visserdorpje El Port de la Selva het klooster van Sant Pere de Rodes uit de Xe eeuw, waar u tevens een prachtig uitzicht heeft over de bergen en zee van de Costa Brava!

Vanuit uw verblijf aan de Costa Brava kunt u gemakkelijk excursies maken naar wereldstad Barcelona of bijvoorbeeld naar het bedevaartsoord Montserrat, met het klooster met de Zwarte Madonna. Geniet van de prachtige natuur in het Nationaal park van Montseny.

Iets dichter bij huis kunt u een bezoekje brengen aan Girona met haar middeleeuwse stadsomwalling en gezellige zaterdagmarkt. Bezoek ook het Casa Museu Salvador Dalí, in Figueras. Want wist u dat talrijke bekende kunstenaars, zoals Picasso, Chagall, Man Ray en Salvador Dalí uit deze regio hun inspiratie hebben gehaald?

Drinkt u graag een wijntje? Neem dan absoluut een bezoekje in de streek Alella, waar wijnboeren u graag uitnodigen voor een glaasje!

Kortom: Ontdek zelf dat de Costa Brava veel meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand!


Wat u niet mag missen

- Een trip naar Barcelona.
- De schilderachtige, drukbezochte vissersplaats Cadaqueas, met witte huisjes.
- Vlak boven Cadaqués ligt het plaatsje Portlligat, waar u het Dalí Museum Huis (Casa Museu Salvador Dalí) vindt. (Denk eraan van te voren te reserveren voor een bezoek!).
- Figueres, met het Dalí-theatermuseum.
- Een bezoekje aan Middeleeuwse plaatsjes, zoals Pals, Peratallada, of Ullastret.
- Een bezoek aan de charmante oude stad Girona. Bezoek hier o.a. de kathedraal en Joodse wijk.
- Het schilderachtige plaatsje Begur.

Vakantiehuis Costa Brava