Vakantiehuizen in Costa Cálida

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in aan de Costa Cálida vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat de Costa Cálida u te bieden heeft. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van de Costa Cálida is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Costa Calida

De kust van Murcia, de Costa Cálida, die zich uitstrekt over 250 kilometer, is een ideale vakantiebestemming en met het milde klimaat ook in de winter erg aangenaam (+/- 18°C en maar liefst 315 zondagen per jaar.). Indrukwekkende kliffen en steile rotswanden worden hier afgewisseld met lange zandstranden en afgelegen baaitjesmet helderblauw water. Met daartussenin schilderachtige vissersdorpjes en badplaatsen als La Manga del Mar Menor en Mazarrón.

Het toeristencomplex La Manga del Mar Menor ligt tussen twee zeeën, de kalme ‘binnenzee’ Mar Menor en de Middellandse zee. Het Mar Menor is goed ingesteld op de toerist en biedt gezelligheid en veel watersportmogelijkheden. Hier kunt u terecht voor o.a. windsurfen, catamaranzeilen, waterskiën en duiken.

Mazarrón is een toeristencentrum met een mijnbouwverleden, gaat u landinwaarts, dan kunt u de verlaten mijnlandschappen nog zien liggen. Maar het heeft ook een visserstraditie, nog te zien aan de vissershaven en visafslag. Er is genoeg te zien en te doen om zich te vermaken. In de stad zijn verschillendeinteressante gebouwen en ook bijzonder om te zien zijn de ‘Bolnuevo’. Door de erosie zijn allerlei bijzondere vormen gebeeldhouwd uit wit zandsteen. Vanaf de stranden kunt u verschillende watersporten beoefenen, zoals duiken, parasailing en waterskiën.

Maar er is nog meer te doen en te zien in de regio. Aan de kust zijn verschillende Regionale Parken, waar u per fiets, te voet of soms ook per paard van kunt genieten. Het‘Parque Regional de las Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar’ is een wetland, waar aan het einde van de zomer zwermen flamingo’s vertoeven, op weg naar Noord-Afrika. Een gedeelte van het park is toegankelijk, er kan hier gefietst of gewandeld worden door een gebied met duinen, dennenbossenen zandstranden. Parque Regional de Calblanque is een ongerept stukje kust met duinen, stranden en hoogtes.


Wat u niet mag missen

- Maak eens een tochtje langs de kust en bezoek vissersplaatsjes als Cabo de Palos, la Azohía, of Águilas, of één van de natuurparken.
- In de stad Cartagena kunt u o.a. de opgravingen van het Romeins theater bewonderen en meerdere interessante architectonische bouwwerken, zoals het gemeentehuis (Ayuntamiento) en de oude domkerk (Catedral Vieja).

Vakantiehuis Costa Cálida

Bestemmingen in Costa Cálida