Vakantiehuizen in Costa de la Luz

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, aan de Costa de la Luz vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat de Costa de la Luz u te bieden heeft. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van de Costa de la Luz is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Costa de la Luz

In het westen van de Costa del Sol ligt de Costa de la Luz (kust van het licht), tussen de plaatsen Huelva en Cádiz. De 250 km. lange kust bestaat uit een lange reeks lange goudgele zandstranden en heeft leuke vissersdorpen. Enkele bekendere toeristenplaatsen aan deze kust zijn Tarifa, Conil de la Frontera, El Puerto de Santa María, Rota, Chipiona, Punta Umbría en Mazagón.

Aan natuur heeft de regio genoeg te bieden; in de regio Costa de la Luz bevindt zich een groot aantal natuurparken en -reservaten, waaronder Sierra de Grazamela en Acantilado y Pinar de Barbate en ookéén bijzonder nationaal park, Doñana.

Wilt u het binnenland verkennen, maak dan vanuit deze regio de autorit langs de"witte dorpen"in het achterland. Deze route loopt van Ronda tot aan Arcos de la Frontera en leidt langs oogverblindende witte dorpjes. U kunt ook een aantal grotten bezichtigen in het achterland, de druipsteengrot van Las Maravillas (in Aracena) en de grot van El Tajo de las Figuras (bij Benalup), met neolithische rotstekeningen. In de buurt van Aracena, in Almonaster vindt u een moskee, ouder dan die van Córdoba, en een Arabisch kasteel.

Zoals een Zuid-Spaanse regio betaamt, hebben ze ook aan de Costa de la Luz een aantal feesten, in het teken van muziek, wijn, stieren of paarden. De bekendste zijn het Carnaval van Cádiz, de paardenmarkt van Jerez en de Semana Santa in Arcos de la Frontera.


Wat u niet mag missen

- Cadiz, de stad aan het water. Bezoek hier o.a. de karakteristieke wijk Barrio de Pópulo en de kerk van Santo Domingo.
- Witte Dorpen route (Arcos de la Frontera -Ronda).
- Het mooie dorpje Vejer de la Frontera, gelegen op een heuvel, waar u nog de Arabische invloeden terugziet.
- Jerez de la Frontera, de stad van de Sherry ! Bezoek hieréén van de bodega’s (ze zijn meestal alleen doordeweeks in de ochtend geopend). Wilt u wat historische bezienswaardigheden bezichtigen, dan biedt deze stad ook genoeg monumenten, zoals de Arabische baden, een barokke kerk, en vele adellijke huizen.
- Een bezoek aan Sevilla. Bezoek hier o.a. het Moorse paleis Alcázar, de minaret La Giralda, de kathedraal en het plein Plaza de España.
- Nationaal Park Doñana, één van de mooiste nationale parken van Spanje. U vindt hier moerasland, duingebied en dennenbossen, en ook met uitsterven bedreigde diersoorten.
- Natuurpark Acantilado y Pinar de Barbate is een mooi kustreservaat, met indrukwekkende kliffen (Torre del Tajo and Los Caños de Meca) en mooie dennenbossen.
- Natuurpark Sierra de Grazamela behoort tot Unesco’s ‘bioreservaat’ en is bekend om zijn landschap van kalkstenen kliffen, grotten en ravijnen. Het behoort tot één van Spanje’s ecologisch belangrijkste gebied.
- Het vissersdorpje Zahara de los Atunes.
- Geniet van visgerechten en lokale wijn opéén van de terrasjes in El Puerto de Santa María.

Vakantiehuis Costa de la Luz